Reclamă

Obiceiuri care să îți mențină musculatura în formă după 50 de ani. Ce sfaturi dau specialiștii

Fiecare persoană este unică, iar organismul se comportă diferit, de la caz la caz. Nu este o noutate pentru nimeni faptul că alimentația și un stil de viață activ sunt regulile de bază pentru o viață sănătoasă. De aceea, am pregătit pentru tine o listă cu obiceiuri care să îți mențină musculatura în formă după 50 de ani, la recomandarea specialiștilor.

Publicat: 15 decembrie 2022, 6:39

Este foarte important să începi, din timp să ai grijă de tine, pentru a obține rezultate pe termen lung. Tocmai de aceea, vei putea evita probleme de sănătate ce apar pe măsură ce înaintezi în vârstă. De asemenea, vei putea avea grijă inclusiv de metabolismul tău.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Obiceiuri care să îți mențină musculatura în formă după 50 de ani

Specialiștii au dezvoltat mai multe cercetări care au arătat cât de importantă este mișcare în viața fiecărui adult. Așa că, îți recomandă o serie obiceiuri care să îți mențină musculatura în formă, bazate pe sfaturile experților din domeniu. Odată cu înaintarea în vârstă, masa musculară se pierde și de aceea este esențial să te menții în formă.

Masa musculară reprezintă cantitatea de țesut muscular moale din întregul organism. Muschii ajută corpul, în primul rând, în procesul de mișcare și suportă funcțiile organismului. Așadar, în majoritatea contextelor, termenul „masă musculară” se referă în mod specific la mușchii scheletici. Acesta este singurul tip de mușchi pe care o persoană îl poate controla în mod voluntar, potrivit Medical News Today.

Este necesar să ai obiceiuri care să îți mențină musculatura în formă, mai ales pentru că aceasta te va păstra sănătoasă.

Specialiștii susțin că, dacă încă nu ai beneficiat de un antrenament de forță, a venit momentul. Cu mai multă atenție pentru sănătatea ta, vei putea preveni bolile sau tulburările metabolice ale organismului.

Reclamă

Antrenamente pentru rezistență

Dacă unul dintre obictivele tale este de a-ți menține masa musculară, atunci ai nevoie să-ți forțezi corpul să susțină aceasta masă. Așadar, trebuie să ridici greutăți sau să practici antrenamente de rezistență pentru a-ți stimula musculatura.

Poți folosi atât greutățile din sala de sport cât și benzi de rezistență care lucrează cu propria ta greutate. De la genuflexiuni, la flotări sau fandări, cel mai important element este să fii perseverentă. Nu uita, este esențial să rămâi hidratată în urma antrenamentului.

Reclamă

Fii mai activă

Pe lângă antrenamentul sportiv, important este să adopți un stil de viață activ, zilnic. Fie că vorbim de plimbări mai dese, urcatul scărilor sau simple sesiuni de curățenie a locuinței, esențial este să te miști cât mai mult. Găsește câte un motiv de a te mișca din orice activitate, shopping, cumpărături pentru casă, chiar și grădinărit.

Odihna este foarte importantă

În procesul tău de relaxare, corpul are nevoie de somn de calitate. După un antrenament solicitant, organismul are nevoie să se refacă. De asemenea, pauzele dintre zilele de antrenament sunt la fel de importante. Dacă ai un somn odihnitor, atunci și mușchii tăi se vor relaxa și se vor regenera.

Proteina suficientă în alimentație

În lista cu obiceiuri care să îți mențină musculatura în formă după 50 de ani este și alimentația. Consumul unei proteine de calitate, în cantități optime este cheia unor rezultate de lungă durată. Există mai multe alimente din care îți poți lua aportul de proteină în timpul unei mese. Pe listă se află carnea roșie și ouăle, dar există și diverse pudre proteice care te pot ajuta în acest proces, scrie eatthis.com.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O femeie frumoasă care poartă o rochie roz și simbolizează una dintre acele zodii energice
Horoscop
Cele mai energice zodii. Ei sunt nativii cu o forță interioară de invidiat
Te-ai întrebat vreodată care sunt cele mai energice zodii? Acești nativi au o forță interioară de invidiat. Reușesc să facă față tuturor provocărilor și aduc zâmbetul pe buzele oamenilor din viața lor. Ei sunt...
2
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 15 aprilie – 21 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
În această perioadă, mulți dintre nativi se vor reîntoarce la credințele din trecut. Există o singură zodie care va descoperi că suferă de oboseală cronică, iar aceasta va trebui să ia o pauză prelungită....
3
O femeie frumoasă care stă în pat și citește mesaje încercând să-și urmărească fostul partener
Horoscop
Zodii care își urmăresc fostul partener. Nativii care nu pot trece cu ușurință peste o despărțire
Există unele zodii care își urmăresc fostul partener. Acești nativi caută orice motiv pentru a vedea ce face persoana de care s-au despărțit. Ei trec mai greu peste momentul despărțirii și nu pot accepta...
4
O femeie frumoasă care poartă o rochie neagră și ține într-un cerc armonios mai multe frunze aurii
Horoscop
Zodii care iubesc liniștea. Ei sunt nativii care evită situațiile dramatice
Există unele zodii care iubesc liniștea și evită pe cât se poate situațiile dramatice. Acești nativi se feresc de persoanele care tind să fie vampiri energetici. Ei au nevoie de oameni sinceri în viața...
5
O femeie frumoasă care își aplică anticearcăn în timp ce se uită în oglindă
Frumusețe
Când se aplică anticearcănul. Ordinea corectă a produselor de machiaj
Dacă nu ești pasionată de beauty sau ești la început de drum, atunci poate fi copleșitor să începi să te machiezi singură. Cu atât de multă informație este greu să alegi pe cea care...
PARTENERI
×