Reclamă

Câtă apă ar trebui să bei în timpul unui antrenament. Care sunt cele mai recente recomandări ale specialiștilor în sport

Te-ai întrebat vreodată câtă apă ar trebui să bei în timpul unui antrenament? Specialiștii spun că este esențial să te hidratezi chiar și în perioada în care depui efort fizic. Există o privire de mituri cu privire la consumul de apă în timpul sesiunilor de sport. Hai să aflăm împreună care sunt cele mai recente recomandări ale specialiștilor în sport.

Publicat: 11 noiembrie 2022, 6:27
O femeie frumoasă care ține o sticlă cu apă pentru a ilustra câtă apă e recomandat să bei în timpul antrenamentelor fizice
Te-ai întrebat vreodată câtă apă ar trebui să bei în timpul unui antrenament? Specialiștii spun că este esențial să te hidratezi chiar și în perioada în care depui efort fizic / Shutterstock

Hidratarea organismului este esențială, iar apa nu ar trebui să lipsească din viața ta. Apa este cu atât mai importantă cu cât obișnuiești să depui mult efort fizic.În astfel de situații trebuie să te asiguri că organismul tău primește necesarul de care are nevoie pentru a îndeplini exercițiile la care este supus.

Câtă apă ar trebui să bei în timpul unui antrenament

Specialiștii sunt de părere că în timpul antrenamentelor solicitante trebuie să consumi o cantitate semnificativă de apă. În timpul sportului vei transpira, iar corpul tău va elimina apă. Procesul de transpirație este complet normal și este cu atât mai intens cu cât depui mai mult efort fizic.

Acesta este motivul pentru care trebuie să ai mereu grijă să înlocuiești apa pe care o elimini, pentru a nu rămâne deshidratată. Matt Morris, trainer profesionist, a explicat de ce este necesar să consumi apă în timpul antrenamentelor.

Conform studiilor corpul uman este compus din peste 70 % apă. Acesta nu poate funcționa în parametrii normali dacă nu este hidratat.

Matt Morris este de părere că o persoană care se hidratează corect va avea un randament mult mai bun în timpul antrenamentelor, decât o persoană care nu s-a hidratat suficient.

Reclamă

Specialiștii în sport spun că deshidratarea poate duce la apariția unor probleme grave de sănătate. Printre acestea se numără inclusiv creșterea în greutate, apariția pietrelor la rinichi, constipația și multe altele.

Dacă te-ai întrebat vreodată câtă apă ar trebui să bei în timpul unui antrenament, specialiștii spun că ar trebui consumată cantitatea care îți este ție necesară.

Apa ar trebui consumată înainte de antrenament, cu moderație în timpul antrenamentelor, dar și după terminarea acestora. 

Reclamă

Câtă apă este recomandat să consumi zilnic

Consumul de apă zilnic poate varia de la o persoană la alta. Organismul tău pierde apă constant, pe tot parcursul zilei, prin procesul de micțiune sau prin cel de transpirație. Așadar, este foarte important să te hidratezi corespunzător. Minimul recomandat zilnic este de 2 litri de apă.

Acest număr poate să varieze în funcție de greutate, sex, înălțime, efortul fizic depus zilnic și multe altele. Specialiștii spun că trebuie să te hidratezi zilnic în funcție de nevoile tale individuale.

Academia Națională de Științe, Inginerie și Medicină din SUA spune că o persoană adultă ar trebui să consume zilnic 2.7 l de apă pe zi. Aceste cantități de apă ar trebui obținute din băuturi cât mai sănătoase. Se recomandă consumul de ceai, smoothie și apă.

Specialiștii nu recomandă consumul de băuturi alcoolice sau sucuri acidulate. Află mai mult despre câți litri de apă e indicat să bei zilnic în funcție de criteriile stabilite de specialiști. Aceștia te vor ajuta să-ți dai seama care sunt nevoile minime ale organismului tău în funcție de parametrii în care te încadrezi.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O femeie frumoasă într-o rochie roșie care ilustrează una dintre cele trei zodii norocoase în ziua de 4 decembrie 2022
Horoscop
Zodii norocoase în ziua de 4 decembrie 2022. Trei nativi care se vor bucura de reușite
Pe lista cu cele trei zodii norocoase în ziua de 4 decembrie 2022 se numără nativii Rac, Balanță și Săgetător. Acești trei nativi vor avea parte de o zi extraordinară pe toate planurile. Zodiile...
2
O femeie frumoasă cu părul lung care ilustrează idei de tunsori la modă în iarna anului 2022
Frumusețe
Tunsori la modă în iarna anului 2022. Cele mai apreciate coafuri din sezonul rece
Sezonul rece este aici și a sosit momentul să te bucuri de o schimbare de look. Te invităm să descoperi câteva idei de tunsori la modă în iarna anului 2022. Vezi care sunt unele...
3
O femeie frumoasă cu părul alb care ilustrează o coafură pentru doamnele care au peste 50 de ani
Frumusețe
Coafuri pentru femeile care au peste 50 de ani. Ce look recomandă specialiștii în frumusețe
Părul are nevoie de tot mai multă atenție pe măsură ce înaintezi în vârstă. Pentru ca acesta să nu se simtă neglijat, are nevoie de o reîmprospătare la câteva luni. Pe lângă tratamentele de...
4
O femeie pe tocuri, care merge pe stradă, elegantă și sexy
Timp liber
Ce spune despre tine felul în care mergi. Tipul de personalitate pe care îl ai
Mai ai impresia că doar felul în care te îmbraci sau felul în care vorbești sunt lucrurile după care te judecă oamenii? Specialiștii spun că a venit timpul să-ți schimbi credința. Conform studiilor bazate...
5
O femeie care deschide o cutie primită prin curier
Timp liber
Ce nu e recomandat să cumperi online. De ce e mai bine să mergi în magazine pentru anumite produse
Cumpărăturile online au schimbat modul în care facem achiziții, de la cărți la cadouri pentru ziua de naștere a persoanelor dragi. Este atât de ușor să ai în față o gamă variată de articole...
PARTENERI
×