Reclamă

Câtă apă ar trebui să bei în timpul unui antrenament. Care sunt cele mai recente recomandări ale specialiștilor în sport

Te-ai întrebat vreodată câtă apă ar trebui să bei în timpul unui antrenament? Specialiștii spun că este esențial să te hidratezi chiar și în perioada în care depui efort fizic. Există o privire de mituri cu privire la consumul de apă în timpul sesiunilor de sport. Hai să aflăm împreună care sunt cele mai recente recomandări ale specialiștilor în sport.

Publicat: 11 noiembrie 2022, 6:27
O femeie frumoasă care ține o sticlă cu apă pentru a ilustra câtă apă e recomandat să bei în timpul antrenamentelor fizice
Te-ai întrebat vreodată câtă apă ar trebui să bei în timpul unui antrenament? Specialiștii spun că este esențial să te hidratezi chiar și în perioada în care depui efort fizic / Shutterstock

Hidratarea organismului este esențială, iar apa nu ar trebui să lipsească din viața ta. Apa este cu atât mai importantă cu cât obișnuiești să depui mult efort fizic.În astfel de situații trebuie să te asiguri că organismul tău primește necesarul de care are nevoie pentru a îndeplini exercițiile la care este supus.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Câtă apă ar trebui să bei în timpul unui antrenament

Specialiștii sunt de părere că în timpul antrenamentelor solicitante trebuie să consumi o cantitate semnificativă de apă. În timpul sportului vei transpira, iar corpul tău va elimina apă. Procesul de transpirație este complet normal și este cu atât mai intens cu cât depui mai mult efort fizic.

Acesta este motivul pentru care trebuie să ai mereu grijă să înlocuiești apa pe care o elimini, pentru a nu rămâne deshidratată. Matt Morris, trainer profesionist, a explicat de ce este necesar să consumi apă în timpul antrenamentelor.

Conform studiilor corpul uman este compus din peste 70 % apă. Acesta nu poate funcționa în parametrii normali dacă nu este hidratat.

Matt Morris este de părere că o persoană care se hidratează corect va avea un randament mult mai bun în timpul antrenamentelor, decât o persoană care nu s-a hidratat suficient.

Reclamă

Specialiștii în sport spun că deshidratarea poate duce la apariția unor probleme grave de sănătate. Printre acestea se numără inclusiv creșterea în greutate, apariția pietrelor la rinichi, constipația și multe altele.

Dacă te-ai întrebat vreodată câtă apă ar trebui să bei în timpul unui antrenament, specialiștii spun că ar trebui consumată cantitatea care îți este ție necesară.

Apa ar trebui consumată înainte de antrenament, cu moderație în timpul antrenamentelor, dar și după terminarea acestora. 

Reclamă

Câtă apă este recomandat să consumi zilnic

Consumul de apă zilnic poate varia de la o persoană la alta. Organismul tău pierde apă constant, pe tot parcursul zilei, prin procesul de micțiune sau prin cel de transpirație. Așadar, este foarte important să te hidratezi corespunzător. Minimul recomandat zilnic este de 2 litri de apă.

Acest număr poate să varieze în funcție de greutate, sex, înălțime, efortul fizic depus zilnic și multe altele. Specialiștii spun că trebuie să te hidratezi zilnic în funcție de nevoile tale individuale.

Academia Națională de Științe, Inginerie și Medicină din SUA spune că o persoană adultă ar trebui să consume zilnic 2.7 l de apă pe zi. Aceste cantități de apă ar trebui obținute din băuturi cât mai sănătoase. Se recomandă consumul de ceai, smoothie și apă.

Specialiștii nu recomandă consumul de băuturi alcoolice sau sucuri acidulate. Află mai mult despre câți litri de apă e indicat să bei zilnic în funcție de criteriile stabilite de specialiști. Aceștia te vor ajuta să-ți dai seama care sunt nevoile minime ale organismului tău în funcție de parametrii în care te încadrezi.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O femeie într-o rochie neagră, cu trenă
Horoscop
Zodii care au probleme cu gestionarea furiei. Nativii care își pierd repede controlul
Te-ai întrebat vreodată de ce unii oameni par să aibă probleme cu încrederea în sine? Ei bine, se pare că astrologia ar putea avea câteva răspunsuri. Ai mai jos o listă cu zodii care...
2
Îndrăgostiți care zâmbesc și se țin în brațe pe un fundal gri
Horoscop
Compatibilitatea astrologică. Ce zodii se potrivesc cel mai bine împreună
Atunci când te întrebi dacă te potrivești cu o zodie anume este important să cunoști anumite trăsături de personalitate. Compatibilitatea astrologică este mult mai complicată decât să întrebi pe cineva în ce dată s-a...
3
Ghiocei plantați în pământ, înfloriți
Horoscop
Spune-mi ce floare ești ca să-ți spun cine ești. Limbajul simbolic al zodiacului floral
Ești ghiocel sau trandafir? Ziua de naștere este asociată cu diferite simboluri, inclusiv florile, care vorbesc despre personalitatea ta și poate chiar despre viitorul tău. Florile asociate cu luna ta de naștere ne spun...
4
O femeie și un bărbat, acoperiți de un balon inimă
Horoscop
Zodii care înșală în orice relație. De ce nu pot fi fidele partenerului de cuplu
Este ceva ce doare, adevărul trist, dar oamenii născuți sub aceste semne zodiacale înșală în fiecare zi persoana pe care o iubesc. Și în timp ce unora le place să se concentreze asupra celor...
5
prieteni care stau îmbrățișați și zâmbesc în timpul zilei însorite
Horoscop
Ce cred ceilalți despre tine, în funcție de zodie. Află cum ești percepută în general
Oamenii își formează opinii și păreri despre cei din jur cu mult înainte de a-i cunoaște. Află ce cred ceilalți despre tine, în funcție de zodie și vezi cum poți să treci peste judecățile...
PARTENERI
×