Reclamă

Obiceiuri care te împiedică să slăbești. Specialiștii spun că aceste lucruri îți pot sabota eforturile de a pierde în greutate

Procesul de slăbire nu este niciodată unul ușor. Este nevoie de un efort considerabil pentru a vedea rezultatele. Specialiștii în nutriție susțin că există anumite obiceiuri care te împiedică să slăbești. Uite ce anume este posibil să faci greșit și cum poți ajunge în situația în care să te sabotezi singură.

Publicat: 28 octombrie 2022, 7:57
O masă albă pe care se află mere, un cântar și câteva greutăți pentru a ilustra câteva obiceiuri care te împiedică să slăbești
Procesul de slăbire nu este niciodată unul ușor. Specialiștii în nutriție susțin că anumite obiceiuri te împiedică să slăbești / Shutterstock

Unele obiceiuri care pot părea sănătoase pot fi o reală problemă când vine vorba de pierderea în greutate. Specialiștii sunt de părere că sportul și dieta trebuie să meargă în tandem pentru a putea vedea rezultatele dorite. Totodată, este nevoie să fii foarte atentă la modul în care transformi obiceiurile sănătoase într-un stil de viață. Perseverența și consecvența sunt cele care vor face diferența întotdeauna.

Obiceiuri care te împiedică să slăbești

Există o mulțime de sfaturi în ceea ce privește procesul de slăbire. Fiecare nutriționist vine cu propriile recomandări, însă anumite adevăruri rămân general valabile.

Atunci când vine vorba de pierderea în greutate, din dorința de a avea rezultate cât mai rapide, poți ajunge în punctul în care să-ți sabotezi singură eforturile pe care le-ai depus până la acel moment. Deși anumite obiceiuri par inofensive la prima vedere, ele te pot face să iei kilograme în plus și să pierzi rezultatele pe care le-ai obținut în timp.

Provocările nu sunt mereu o idee bună

Pare o idee bună să începi procesul de slăbire cu o provocare. În felul acesta te asiguri că ești motivată și că vezi rezultate în intervalul de timp pe care ți l-ai setat.

Reclamă

Specialiștii spun că o astfel de metodă nu dă întotdeauna rezultate. Anumite persoane se pot frustra din cauza lipsei de rezultate. În felul acesta pot pierde progresul pe care l-au făcut.

Provocările de fitness trebuie alese cu mare grijă, în funcție de nivelul la care te afli la acel moment. Dacă începi cu exerciții prea grele, atunci de vei demotiva singură. Dacă alegi să începi cu exerciții mult prea ușoare, atunci nu vei acorda suficientă atenție programului pe care îl urmezi.

Este important să găsești un echilibru în tot ceea ce faci pentru a vedea rezultatele dorite. Procesul de slăbire este unul de lungă durată. Acesta necesită timp și multă răbdare. Te invităm să afli mai multe și despre numărul de pași recomandat de specialiști.

Reclamă

Eliminarea meselor principale

Atunci când vrei să pierzi în greutate, mulți nutriționiști vorbesc despre deficitul caloric. Deficitul caloric presupune să mănânci mai puține calorii decât reușești să arzi zilnic. Există totuși un mic impediment când vine vorba de acest truc de slăbire.

Din dorința de a vedea rezultate cât mai rapide, multe femei ajung să sară peste mesele principale. Sigur, în primă instanță există posibilitatea să vezi o modificare pe cântar. Cu toate acestea, rezultatele nu vor fi de lungă durată. Dacă faci din săritul peste mese un obicei, atunci riști să-ți pui sănătatea în pericol. Pe termen lung vei observa că pofta ta de mâncare va fi tot mai mare.

Metabolismul va intra și el într-un proces de supraviețuire și astfel va încetini pentru a conserva resursele necesare. Săritul peste mesele principale este doar un alt obicei prin care îți poți sabota singură progresul pe care l-ai înregistrat până la acel moment.

Eliminarea tuturor alimentelor nesănătoase din prima încercare

Pe lista de obiceiuri care te împiedică să slăbești se află și cel ce privește eliminarea alimentelor nesănătoase. Eliminarea tuturor produselor nesănătoase încă de la început poate să fie o problemă. Corpul tău s-ar putea să se afle într-o stare de șoc atunci când nu va mai primi lucrurile cu care era obișnuit.

Când te gândești la alimente nesănătoase te gândești în general la mâncare de tip fast-food, la alimente procesate, la dulciuri și băuturi carbogazoase. Prea multă mâncare procesată poate duce la acumularea de kilograme în plus, spun specialiștii pentru Insider.com. Eliminarea tuturor alimentelor procesate poate fi din nou o problemă.

Nevoia de a consuma un aliment care a fost eliminat prea repede din dietă poate să devină tot mai mare. În cele din urmă nu vei rezista poftelor accentuate și vei ajunge să consumi mai mult decât ar fi fost necesar. Specialiștii recomandă eliminarea alimentelor nesănătoase într-un ritm controlat. Acest lucru ar trebui să se facă treptat, pe măsură ce organismul se obișnuiește cu noul stil de viață.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O femeie frumoasă cu părul alb care ilustrează o coafură pentru doamnele care au peste 50 de ani
Frumusețe
Coafuri pentru femeile care au peste 50 de ani. Ce look recomandă specialiștii în frumusețe
Părul are nevoie de tot mai multă atenție pe măsură ce înaintezi în vârstă. Pentru ca acesta să nu se simtă neglijat, are nevoie de o reîmprospătare la câteva luni. Pe lângă tratamentele de...
2
Ciuperci pleurotus cu usturoi și mămăliguță în tigaie, pe un ștergar rustic
Rețete
Ciuperci pleurotus cu usturoi și mămăliguță. Rețetă simplă de post
Dacă nu ai idee ce să mai gătești pentru o masă de post simplă și delicioasă, încearcă rețeta de ciuperci pleurotus cu usturoi. Este un preparat, pe cât de simplu și rapid, pe atât...
3
Cele 12 semne zodiacale, dispuse în cercuri concentrice, cu un soare stilizat în interior, pe un fundal în nuanțe de mov și albastru.
Horoscop lunar
Horoscopul lunii decembrie 2022. Balanțele au nevoie de echilibru în viața lor. Descoperă ce îți rezervă astrele
Horoscopul lunii decembrie 2022 spune că Balanțele au nevoie de echilibru în viața or. Această lună vine cu multe transformări pentru nativii din zodiac. Ultima lună din an este presărată de momente frumoase. Cele...
4
O femeie pe tocuri, care merge pe stradă, elegantă și sexy
Timp liber
Ce spune despre tine felul în care mergi. Tipul de personalitate pe care îl ai
Mai ai impresia că doar felul în care te îmbraci sau felul în care vorbești sunt lucrurile după care te judecă oamenii? Specialiștii spun că a venit timpul să-ți schimbi credința. Conform studiilor bazate...
5
Fată frumoasă îmbrăcată într-o rochie de prințesă este în pădure lângă un cal
Horoscop
Personalitatea bărbatului Leu și femeia perfectă pentru acesta
Pentru ca personalitatea bărbatului Leu să fie înțeleasă pe deplin este important să se cunoască anumite aspecte ce se regăsesc în viața tuturor acestor nativi. Există câteva lucruri simple pe care cu toții le...
PARTENERI
×