Reclamă

Obiceiuri care te împiedică să slăbești. Specialiștii spun că aceste lucruri îți pot sabota eforturile de a pierde în greutate

Procesul de slăbire nu este niciodată unul ușor. Este nevoie de un efort considerabil pentru a vedea rezultatele. Specialiștii în nutriție susțin că există anumite obiceiuri care te împiedică să slăbești. Uite ce anume este posibil să faci greșit și cum poți ajunge în situația în care să te sabotezi singură.

Publicat: 28 octombrie 2022, 7:57

Unele obiceiuri care pot părea sănătoase pot fi o reală problemă când vine vorba de pierderea în greutate. Specialiștii sunt de părere că sportul și dieta trebuie să meargă în tandem pentru a putea vedea rezultatele dorite. Totodată, este nevoie să fii foarte atentă la modul în care transformi obiceiurile sănătoase într-un stil de viață. Perseverența și consecvența sunt cele care vor face diferența întotdeauna.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Obiceiuri care te împiedică să slăbești

Există o mulțime de sfaturi în ceea ce privește procesul de slăbire. Fiecare nutriționist vine cu propriile recomandări, însă anumite adevăruri rămân general valabile.

Atunci când vine vorba de pierderea în greutate, din dorința de a avea rezultate cât mai rapide, poți ajunge în punctul în care să-ți sabotezi singură eforturile pe care le-ai depus până la acel moment. Deși anumite obiceiuri par inofensive la prima vedere, ele te pot face să iei kilograme în plus și să pierzi rezultatele pe care le-ai obținut în timp.

Provocările nu sunt mereu o idee bună

Pare o idee bună să începi procesul de slăbire cu o provocare. În felul acesta te asiguri că ești motivată și că vezi rezultate în intervalul de timp pe care ți l-ai setat.

Reclamă

Specialiștii spun că o astfel de metodă nu dă întotdeauna rezultate. Anumite persoane se pot frustra din cauza lipsei de rezultate. În felul acesta pot pierde progresul pe care l-au făcut.

Provocările de fitness trebuie alese cu mare grijă, în funcție de nivelul la care te afli la acel moment. Dacă începi cu exerciții prea grele, atunci de vei demotiva singură. Dacă alegi să începi cu exerciții mult prea ușoare, atunci nu vei acorda suficientă atenție programului pe care îl urmezi.

Este important să găsești un echilibru în tot ceea ce faci pentru a vedea rezultatele dorite. Procesul de slăbire este unul de lungă durată. Acesta necesită timp și multă răbdare. Te invităm să afli mai multe și despre numărul de pași recomandat de specialiști.

Reclamă

Eliminarea meselor principale

Atunci când vrei să pierzi în greutate, mulți nutriționiști vorbesc despre deficitul caloric. Deficitul caloric presupune să mănânci mai puține calorii decât reușești să arzi zilnic. Există totuși un mic impediment când vine vorba de acest truc de slăbire.

Din dorința de a vedea rezultate cât mai rapide, multe femei ajung să sară peste mesele principale. Sigur, în primă instanță există posibilitatea să vezi o modificare pe cântar. Cu toate acestea, rezultatele nu vor fi de lungă durată. Dacă faci din săritul peste mese un obicei, atunci riști să-ți pui sănătatea în pericol. Pe termen lung vei observa că pofta ta de mâncare va fi tot mai mare.

Metabolismul va intra și el într-un proces de supraviețuire și astfel va încetini pentru a conserva resursele necesare. Săritul peste mesele principale este doar un alt obicei prin care îți poți sabota singură progresul pe care l-ai înregistrat până la acel moment.

Eliminarea tuturor alimentelor nesănătoase din prima încercare

Pe lista de obiceiuri care te împiedică să slăbești se află și cel ce privește eliminarea alimentelor nesănătoase. Eliminarea tuturor produselor nesănătoase încă de la început poate să fie o problemă. Corpul tău s-ar putea să se afle într-o stare de șoc atunci când nu va mai primi lucrurile cu care era obișnuit.

Când te gândești la alimente nesănătoase te gândești în general la mâncare de tip fast-food, la alimente procesate, la dulciuri și băuturi carbogazoase. Prea multă mâncare procesată poate duce la acumularea de kilograme în plus, spun specialiștii pentru Insider.com. Eliminarea tuturor alimentelor procesate poate fi din nou o problemă.

Nevoia de a consuma un aliment care a fost eliminat prea repede din dietă poate să devină tot mai mare. În cele din urmă nu vei rezista poftelor accentuate și vei ajunge să consumi mai mult decât ar fi fost necesar. Specialiștii recomandă eliminarea alimentelor nesănătoase într-un ritm controlat. Acest lucru ar trebui să se facă treptat, pe măsură ce organismul se obișnuiește cu noul stil de viață.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Planeta mercur înconjurată de semnele zodiacale pentru a lustra că mercur iese din retrograd pe 25 aprilie 2024
Horoscop
Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie. Ce urmează pentru zodii
Universul va deschide o poartă către un nou început pentru nativii din zodiac. Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie și lucrurile se vor schimba. Planeta își reia cursul direct, ceea ce înseamnă că...
2
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
3
O femeie superbă, blondă, care poartă o rochie roșie și ilustrează una dintre acele zodii care se folosesc de gelozie în relații
Horoscop
Zodii care se folosesc de gelozie în relații. Nativii care transformă acest sentiment într-o armă
Astrologii spun că există anumite zodii care se folosesc de gelozie în relații. Acești nativi reușesc să transforme acest sentiment într-o armă. Multe trăsături de personalitate sunt influențate de zodia în care ne naștem,...
4
O femeie frumoasă care poartă o rochie albastră și stă pe un pat de flori pentru a ilustra una dintre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024
Horoscop
Zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Trei nativi care vor avea parte de reușite
Astrologii vorbesc despre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Acești nativi au parte de momente de neuitat. Jupiter, planeta norocului și a abundenței, este pregătit să-i sprijine pe nativi să-și...
5
Prieteni care râd și se distrează într-o zi însorită
Horoscop
Lună Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024. Cum te influențează, în funcție de zodie
Un eveniment astrologic de o intensitate uriașă va acapara toate zodiile. Luna Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024 vine să ne aducă tot timpul la extreme. Nativii se vor simți prinși într-o mare...
PARTENERI
×