Reclamă

Numărul de pași recomandat pentru a ține kilogramele sub control. Cât ar trebui să mergi zilnic pe jos

Specialiștii au dezvăluit care este numărul de pași recomandat pentru a ține kilogramele sub control. Se pare că există un anumit target pe care ar trebui să-l atingi dacă îți dorești să vezi o schimbare în bine a siluetei tale. Hai să aflăm împreună cât recomandă experții să faci zilnic mișcare pe jos.

Publicat: 12 octombrie 2022, 7:53
O femeie frumoasăc are își leagă șireturile în fața unei sticle de apă pentru a ilustra numărul de pași recomandași zilnic
Specialiștii au dezvăluit care este numărul de pași recomandat pentru a ține kilogramele sub control. Se pare că există un anumit target / Sutterstock

Au existat multe mituri și teorii cu privire la numărul de pași recomandați zilnic. Multe persoane sunt de părere că numărul optim de pași este de 10.000. Deși studiile de specialitate nu au fost mereu clare, acestea au reușit să ateste o schimbare în stilul de viață al celor care au ales să facă mai multă mișcare și să renunțe la sedentarism.

Numărul de pași recomandat pentru a ține kilogramele sub control

Conform celor mai recente studii, numărul de pași recomandat pentru a ține kilogramele sub control este de 11.000. Inițial s-a crezut că media poate ajunge la 8.6000 de pași. Se pare că această medie de pași ar putea să prevină creșterea în greutate la adulți.

Pentru persoanele care suferă de obezitate se recomandă creșterea numărului de pași cu încă 2.4000. În felul acesta s-a creat o medie generală de 11.000 de pași pentru persoanele care se confruntă deja cu kilogramele nedorite. Studiile noi arată că în medie o persoană obișnuită poate lua între 0.5 și 1 kilogram pe zi.

Acest lucru este valabil pentru adulții tineri și pentru persoanele de vârstă mijlocie. Aceasta este și perioada înc are metabolismul încetinește și are nevoie de mai mult ajutor din partea noastră. Medicii sunt de părere că oamenii ar putea să reducă riscul de apariție a obezității prin intermediul mersului pe jos. Noile studii vorbesc despre beneficiile mersului pe jos când vine vorba de reducerea riscului de apariție a bolilor cronice.

Mersul pe jos ar putea să prevină inclusiv bolile cardiovasculare. Conform unui studiu publicat de US Centers for Disease Control and Prevention, o persoană poate să-și crească semnificativ anii din viață dacă adaugă un program de 20 – 40 de minute de mișcare zilnică.

Reclamă

Alături de activitatea fizică este recomandată și o dietă echilibrată. O dietă care să te ajute să-ți crești masa musculară și rezistența la efortul fizic.

Cum poți reduce riscul de apariție a obezității cu ajutorul mersului pe jos

Noi studii vorbesc despre beneficiile mersului pe jos. Un studiu realizat pe 6.000 de participanți a indicat faptul că persoanele care au un risc crescut de obezitate ar putea avea o șansă în plus la viață dacă aleg să meargă mai mult pe jos.

Reclamă

În cadrul studiului, participanții au fost monitorizați timp de 10 ore în fiecare zi. Studiul s-a întins pe o perioadă de aproape 4 ani. Află câte calorii arde corpul tău dacă alegi să faci doar 10.000 de pași zilnic.

Conform rezultatelor acestuia persoanele care avea între 41 și 67 de ani au reușit să-și îmbunătățească condiția fizică datorită celor 11.000 de pași pe care i-au făcut zilnic. Aceștia sunt de părere că digestia este îmbunătățită în timpul activității fizice.

Masa musculară este lucrată, iar metabolismul funcționează mult mai bine. Mai multe date în acest sens sunt necesare, dar specialiștii sunt optimiști cu privire la cercetările din viitor.

Pentru publicații precum CNN specialiștii au declarat că media de 11.000 de pași ar putea să prevină apariția bolilor de inimă, apariția demenței și chiar a cancerului. Pentru reducerea riscului de apariție a demenței a fost recomandat un număr de 30 de minute de mers zilnic pe jos. 

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O femeie frumoasă cu părul alb care ilustrează o coafură pentru doamnele care au peste 50 de ani
Frumusețe
Coafuri pentru femeile care au peste 50 de ani. Ce look recomandă specialiștii în frumusețe
Părul are nevoie de tot mai multă atenție pe măsură ce înaintezi în vârstă. Pentru ca acesta să nu se simtă neglijat, are nevoie de o reîmprospătare la câteva luni. Pe lângă tratamentele de...
2
Ciuperci pleurotus cu usturoi și mămăliguță în tigaie, pe un ștergar rustic
Rețete
Ciuperci pleurotus cu usturoi și mămăliguță. Rețetă simplă de post
Dacă nu ai idee ce să mai gătești pentru o masă de post simplă și delicioasă, încearcă rețeta de ciuperci pleurotus cu usturoi. Este un preparat, pe cât de simplu și rapid, pe atât...
3
Cele 12 semne zodiacale, dispuse în cercuri concentrice, cu un soare stilizat în interior, pe un fundal în nuanțe de mov și albastru.
Horoscop lunar
Horoscopul lunii decembrie 2022. Balanțele au nevoie de echilibru în viața lor. Descoperă ce îți rezervă astrele
Horoscopul lunii decembrie 2022 spune că Balanțele au nevoie de echilibru în viața or. Această lună vine cu multe transformări pentru nativii din zodiac. Ultima lună din an este presărată de momente frumoase. Cele...
4
O femeie pe tocuri, care merge pe stradă, elegantă și sexy
Timp liber
Ce spune despre tine felul în care mergi. Tipul de personalitate pe care îl ai
Mai ai impresia că doar felul în care te îmbraci sau felul în care vorbești sunt lucrurile după care te judecă oamenii? Specialiștii spun că a venit timpul să-ți schimbi credința. Conform studiilor bazate...
5
Fată frumoasă îmbrăcată într-o rochie de prințesă este în pădure lângă un cal
Horoscop
Personalitatea bărbatului Leu și femeia perfectă pentru acesta
Pentru ca personalitatea bărbatului Leu să fie înțeleasă pe deplin este important să se cunoască anumite aspecte ce se regăsesc în viața tuturor acestor nativi. Există câteva lucruri simple pe care cu toții le...
PARTENERI
×