Reclamă

Materialele toxice din casă de care e indicat să scapi cât mai repede, potrivit experților

Casa ar trebui să fie un spațiu sigur în care te poți relaxa, dar fără să știi, te poți înconjura de anumite elemente care creează un mediu nesănătos. Este întotdeauna recomandat să scapi cât mai repede de materialele dăunătoare. Acestea sunt materialele toxice din casă de care e indicat să scapi cât mai repede, potrivit experților.

Publicat: 27 septembrie 2022, 7:47
Biluțe de naftalină, în palma unui om
Deși naftalina poate feri hainele de molii și insecte, ea conține și substanțe chimice periculoase care pot cauza probleme de respirație / Shutterstock

Produsele care au întrebuințări specifice și de care crezi că nu te poți lipsi, din păcate îți pot afecta iremediabil starea de sănătate. Află care sunt sfaturile specialiștilor și ce variante ai care să nu-ți afecteze sănătatea.

Materialele toxice din casă de care e indicat să scapi

Să ai grijă de sănătatea ta și a familiei tale înseamnă să fii atentă la cele mai mici detalii din jurul vostru. Nu degeaba toți specialiștii spun că e indicat să citești eticheta produselor înainte de a le cumpără.

Află mai multe detalii despre produse banale, de necesitate, care din păcate, trebuie eliminate din preajma casei. Specialiștii spun că fac mai mult rău decât bine.

Baterii mici, rotunde

Kelly Johnson-Arbor, toxicolog medical spune: „Bateriile buton alimentează cheile, telecomenzile, ceasurile și multe altele. În zilele noastre, este greu să găsești o casă care să nu folosească baterii buton. Mulți dintre noi suntem dependenți de micile noastre dispozitive electronice. Bateriile buton pot fi periculoase dacă sunt înghițite. Acestea conțin un curent electric care contribuie la deteriorarea țesuturilor și la arsuri. Copiii cu vârsta mai mică de 6 ani sunt cel mai susceptibili de a suferi vătămări semnificative după înghițirea bateriilor buton. În unele cazuri, deteriorarea țesuturilor poate fi fatală”.

Reclamă

Dacă nu le poți elimina din casă deoarece ai nevoie de ele pentru a alimenta dispozitivele, există câteva lucruri pe care le poți face pentru a reduce riscul de răniri neintenționate legate de ingerarea acestor baterii. Cumpără doar bateriile de care ai cu adevărat nevoie și nu le schimba în în fața copiilor.

Naftalină

Beatrice Flores, expert în curățare la Living Pristine explică: „Biluțele de naftalină sunt un articol popular. Mulți oameni le folosesc în casele lor. Deși pot feri hainele de molii și insecte, ele conțin și substanțe chimice periculoase care pot cauza probleme de respirație. Este recomandat să găsiți alte modalități de a vă menține hainele fără molii și insecte. De exemplu, e recomandată folosirea produselor care conțin cedru.”

Reclamă

Potpourri

Flores spune: „Potpourri este un amestec de flori uscate, frunze și condimente care sunt folosite pentru a elibera un parfum. Deși poate mirosi frumos, potpourri poate fi dăunător sănătății. Substanțele chimice din potpourri pot provoca probleme respiratorii, iritații ale pielii, și dureri de cap. În plus, potpourri poate fi, de asemenea, un pericol de incendiu. Dacă aveți potpourri în casă, cel mai bine este să-l eliminați și să găsiți o modalitate mai sigură de a vă bucura de parfumul florilor și mirodeniilor.”

De asemenea, află de ce e recomandat să eviți folosirea uscătorului de rufe.

Vase de gătit antiaderente

Reclamă

Avocatul Collen Clark, specializat în răspundere legală pentru produse și expunere la toxicitate cu Schmidt & Clark spune: „Acest tip de vase de gătit conține o acoperire numită politetrafluoretilenă sau PTFE care ajută la crearea suprafeței sale antiaderente. Când tigăile sunt supraîncălzite, stratul de PTFE începe să se dezintegreze. La 200 de grade Fahrenheit, substanța va începe să emită fluorocarburi. Cu expunerea frecventă la vapori chimici, familia poate fi expusă riscului de febră a fumului polimeric, care este o boală relativ rară caracterizată prin apatie, dificultăți de respirație și febră.

RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O femeie frumoasă într-o rochie roșie care ilustrează una dintre cele trei zodii norocoase în ziua de 4 decembrie 2022
Horoscop
Zodii norocoase în ziua de 4 decembrie 2022. Trei nativi care se vor bucura de reușite
Pe lista cu cele trei zodii norocoase în ziua de 4 decembrie 2022 se numără nativii Rac, Balanță și Săgetător. Acești trei nativi vor avea parte de o zi extraordinară pe toate planurile. Zodiile...
2
O femeie frumoasă cu părul lung care ilustrează idei de tunsori la modă în iarna anului 2022
Frumusețe
Tunsori la modă în iarna anului 2022. Cele mai apreciate coafuri din sezonul rece
Sezonul rece este aici și a sosit momentul să te bucuri de o schimbare de look. Te invităm să descoperi câteva idei de tunsori la modă în iarna anului 2022. Vezi care sunt unele...
3
O femeie frumoasă cu părul alb care ilustrează o coafură pentru doamnele care au peste 50 de ani
Frumusețe
Coafuri pentru femeile care au peste 50 de ani. Ce look recomandă specialiștii în frumusețe
Părul are nevoie de tot mai multă atenție pe măsură ce înaintezi în vârstă. Pentru ca acesta să nu se simtă neglijat, are nevoie de o reîmprospătare la câteva luni. Pe lângă tratamentele de...
4
O femeie pe tocuri, care merge pe stradă, elegantă și sexy
Timp liber
Ce spune despre tine felul în care mergi. Tipul de personalitate pe care îl ai
Mai ai impresia că doar felul în care te îmbraci sau felul în care vorbești sunt lucrurile după care te judecă oamenii? Specialiștii spun că a venit timpul să-ți schimbi credința. Conform studiilor bazate...
5
O femeie care deschide o cutie primită prin curier
Timp liber
Ce nu e recomandat să cumperi online. De ce e mai bine să mergi în magazine pentru anumite produse
Cumpărăturile online au schimbat modul în care facem achiziții, de la cărți la cadouri pentru ziua de naștere a persoanelor dragi. Este atât de ușor să ai în față o gamă variată de articole...
PARTENERI
×