Reclamă

Sfaturi utile pentru unghii rezistente. Ce poți face pentru o manichiură de vis

Unghiile tale sunt expuse zilnic factorilor fizici, dar și chimici. Ele ar trebui să reprezinte cartea de vizită a oricărei femei. Acesta este și motivul pentru care ele trebuie îngrijite cu mare atenție. Uite câteva sfaturi utile pentru unghii rezistente. Află cum poți obține o manichiură de vis.

Publicat: 22 septembrie 2022, 6:08

Unghiile puternice și sănătoase sunt un indicator al sănătății bune. Cu toate acestea, se întâmplă de multe ori ca unghiile să nu fie atât de rezistente pe cât ne-am dori. Sigur și ție ți s-a întâmplat să ți se rupă o unghie în cel mai nepotrivit moment. Pentru a putea preveni o astfel de situație, îți venim în ajutor cu câteva sfaturi utile pentru a avea o grijă mai mare față de unghiile tale.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Sfaturi utile pentru unghii rezistente

Experții sunt de părere că forma unghiilor ar trebui să fie aleasă astfel încât să fie cât mai aproape de aspectul natural al acestora. În acest fel nu le vei provoca leziuni majore, mai ales dacă sunt subțiri și predispuse la rupere.

O unghie sănătoasă trebuie să fie netedă la atingere și să aibă un aspect ușor lucios. Acest lucru se datorează proteinei numită keratină, proteină care îi conferă rezistență și durabilitate.

Alimentele bogate în proteine, biotină și vitamina C sunt cele care asigură pe termen lung sănătatea unghiilor tale. Uite câteva obiceiuri greșite care îți afectează sănătatea unghiilor.

Durata de viață a acestora este determinată de multe ori de alimentația pe care o consumi, dar și de îngrijirea corectă. Uite ce poți să faci pentru a avea unghii rezistente, care să nu se rupă cu ușurință.

Reclamă

Folosește suplimentele cu biotină

Biotina mai este cunoscută sub denumirea de vitamina H și vitamina B7. Aceasta este solubilă în apă, dar nu este stocată de organism, prin urmare este necesară consumarea aproape zilnică a acesteia.

Biotina ajută la întărirea părului și a unghiilor. De asemenea, asigură buna funcționare a sistemului nervos. Biotina se găsește în alimente precum ouă, leguminoase și pește. Totuși, specialiștii spun că este necesar un consult cu medicul specialist înainte de a lua suplimente cu biotină.

Reclamă

Minimizează expunerea la apă, dar rămâi hidratată

Prea multă înmuiere în apă poate duce la slăbirea și fragilitatea unghiilor. Specialiștii recomandă purtarea mănușilor atunci când speli vase sau urmează să faci o activitate care necesită să ai mâinile pe o perioadă mai lungă de timp în apă.

Când vine vorba de sănătatea unghiilor tale, hidratarea rămâne un factor esențial. Consumul suficient de apă este esențial pentru sănătatea unghiilor. Fără suficientă apă, unghiile pot deveni casante, se pot rupe mai ușor și se pot decoji cu ușurință. Află mai multe despre câtă apă este recomandată zilnic pentru buna funcționare a organismului tău.

Alege o alimentație sănătoasă

Când vine vorba de principalele sfaturi utile pentru unghii rezistente, nu trebuie să omitem importanța dietei și a alimentației. O dietă bogată în nutrienți, o dietă variată, bogată în vitamine îți asigură sănătatea unghiilor.

O dietă deficitară în vitamine și minerale esențiale poate afecta întregul organism, inclusiv unghiile. Medicul specialist te poate ajuta să-ți dai seama dacă alimentația ta include toate grupele esențiale de nutrienți și vitamine.

Evită produsele chimice

Multe lacuri de unghii sau tratamente conțin substanțe chimice care îți pot afecta sănătatea unghiilor. Unele produse de îndepărtare a lacului de unghii conțin substanțe care pot deteriora cu ușurință unghia. Specialiștii spun că dezinfectantul poate avea, pe termen lung, un efect negativ asupra sănătății unghiilor tale.

Dezinfectantul are la bază alcool, iar acesta usucă unghiile și mâinile. Specialiștii recomandă folosirea mănușilor atunci când este nevoie să faci curățenie în casă.

Multe produse de curățenie conțin substanțe chimice care pot afecta sănătatea unghiei. Dacă obișnuiești să folosești un șampon pentru scalp gras, află că și acesta poate fi periculos pentru sănătatea unghiilor tale. 

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Planeta mercur înconjurată de semnele zodiacale pentru a lustra că mercur iese din retrograd pe 25 aprilie 2024
Horoscop
Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie. Ce urmează pentru zodii
Universul va deschide o poartă către un nou început pentru nativii din zodiac. Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie și lucrurile se vor schimba. Planeta își reia cursul direct, ceea ce înseamnă că...
2
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
3
O femeie superbă, blondă, care poartă o rochie roșie și ilustrează una dintre acele zodii care se folosesc de gelozie în relații
Horoscop
Zodii care se folosesc de gelozie în relații. Nativii care transformă acest sentiment într-o armă
Astrologii spun că există anumite zodii care se folosesc de gelozie în relații. Acești nativi reușesc să transforme acest sentiment într-o armă. Multe trăsături de personalitate sunt influențate de zodia în care ne naștem,...
4
O femeie frumoasă care poartă o rochie albastră și stă pe un pat de flori pentru a ilustra una dintre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024
Horoscop
Zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Trei nativi care vor avea parte de reușite
Astrologii vorbesc despre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Acești nativi au parte de momente de neuitat. Jupiter, planeta norocului și a abundenței, este pregătit să-i sprijine pe nativi să-și...
5
Prieteni care râd și se distrează într-o zi însorită
Horoscop
Lună Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024. Cum te influențează, în funcție de zodie
Un eveniment astrologic de o intensitate uriașă va acapara toate zodiile. Luna Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024 vine să ne aducă tot timpul la extreme. Nativii se vor simți prinși într-o mare...
PARTENERI
×