Reclamă

Uleiul de cocos pentru corp. Ce efecte are asupra pielii și cum se folosește corect

Uleiul de cocos este folosit de milioane de femei din lumea întreagă datorită efectelor sale benefice. Deși multe persoane folosesc uleiul de cocos doar pentru gătit, acesta este recomandat și în rutina de îngrijire a corpului. Hai să aflăm împreună de ce este recomandat să folosești uleiul de cocos pentru corp.

Publicat: 16 august 2022, 7:08

Mai multe studii au demonstrat faptul că uleiul de cocos are proprietăți antiinflamatorii, poate să prevină primele semne ale îmbătrânirii tenului și poate să ofere necesarul de hidratare al pielii. Acesta conferă strălucire pielii și o menține hidratată pe termen lung.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Uleiul de cocos pentru corp

Studiile arată că uleiul de cocos poate ajuta la arderea grăsimilor și la reducerea celulitei, poate reduce inflamația de la nivelul pielii, iar în unele cazuri poate trata acneea. Healthline.com vorbește despre beneficile uleiului de cocos în tratamentul pentru acnee.

Se pare că proprietățile sale sunt benefice pentru ten. Există nenumărate utilizari ale uleiului de cocos. De la îngrijirea și hidratarea părului și până la protejarea hainelor sau îndepărtarea petelor de murdărie de pe suprafețe. Cu toate acestea, cele mai recente studii aduc în discuție beneficiile uleiului de cocos pentru corp.

Uleiul de cocos poate face minuni pentru corp, mai ales dacă te confrunți cu o piele uscată, care îți dă senzația de mâncărime. Acesta poate fi folosit simplu sau alături de un gel de duș în timpul în care îți faci baie. Uleiul de cocos mai este folosit pentru pielea din jurul coatelor, genunchilor și a călcâielor. Efectul hidratant te ajută să ai o piele netedă și catifelată.

Specialiștii în frumusețe recomandă folosirea uleiului de cocos după duș. În momentul în care ți-ai terminat de făcut duș, porii tăi se deschid datorită căldurii și permit uleiului de cocos să fie absorbit mai ușor în piele.

Reclamă

Pe lângă aceste beneficii, uleiul de cocos este ideal pentru masajul corpului. Fie că vorbim de masajul tălpilor sau al spatelui, acesta are proprietatea de a relaxa pielea. Unii specialiști spun că uleiul de cocos este ideal dacă ai cuticulele uscate. Acesta este un remediu natural perfect pentru pielea crăpată. Se spune că uleiul de cocos hidratează și protejează unghiile fragile. Află mai multe despre întrebuințările neobișnuite ale uleiului de cocos.

De ce nu este indicat să aplici ulei de cocos pe față

Uleiul de cocos este recomandat pentru corp, însă când vine vorba de ten s-ar putea să nu fie cea mai bună alegere.Uleiul de cocos este deseori folosit ca emolient și este considerat de mulți un tratament natural. Adevărul este că aplicat pe ten poate face mai mult rău decât bine.

Reclamă

Specialiștii nu recomandă folosirea acestuia pe ten deoarece este mult prea alcalin. Pielea de pe față are un nivel natural de pH. Uleiul de cocos are un pH de 7-8, în timp ce pH-ul pielii este în jur de 5. Astfel, uleiul de cocos ar putea duce la iritarea tenului în timp.

În plus acesta nu este recomandat deoarece este mult prea saturat. Grăsimile saturate de pe ten pot agrava și mai mult afecțiunile deja existente ale acestuia. Uleiul de cocos nu va permite celulelor pielii să respire și va duce la strângerea de bacterii pe ten.

Totuși, uleiul de cocos rămâne ideal pentru folosirea sa pentru corp. De la hidratarea pielii corpului și până la folosirea sa ca o bază pentru un exfoliant, uleiul de cocos este aliatul numărul unu pentru hidratare.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O femeie frumoasă care poartă o rochie roz și simbolizează una dintre acele zodii energice
Horoscop
Cele mai energice zodii. Ei sunt nativii cu o forță interioară de invidiat
Te-ai întrebat vreodată care sunt cele mai energice zodii? Acești nativi au o forță interioară de invidiat. Reușesc să facă față tuturor provocărilor și aduc zâmbetul pe buzele oamenilor din viața lor. Ei sunt...
2
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 15 aprilie – 21 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
În această perioadă, mulți dintre nativi se vor reîntoarce la credințele din trecut. Există o singură zodie care va descoperi că suferă de oboseală cronică, iar aceasta va trebui să ia o pauză prelungită....
3
O femeie frumoasă care stă în pat și citește mesaje încercând să-și urmărească fostul partener
Horoscop
Zodii care își urmăresc fostul partener. Nativii care nu pot trece cu ușurință peste o despărțire
Există unele zodii care își urmăresc fostul partener. Acești nativi caută orice motiv pentru a vedea ce face persoana de care s-au despărțit. Ei trec mai greu peste momentul despărțirii și nu pot accepta...
4
O femeie frumoasă care poartă o rochie neagră și ține într-un cerc armonios mai multe frunze aurii
Horoscop
Zodii care iubesc liniștea. Ei sunt nativii care evită situațiile dramatice
Există unele zodii care iubesc liniștea și evită pe cât se poate situațiile dramatice. Acești nativi se feresc de persoanele care tind să fie vampiri energetici. Ei au nevoie de oameni sinceri în viața...
5
O femeie frumoasă care își aplică anticearcăn în timp ce se uită în oglindă
Frumusețe
Când se aplică anticearcănul. Ordinea corectă a produselor de machiaj
Dacă nu ești pasionată de beauty sau ești la început de drum, atunci poate fi copleșitor să începi să te machiezi singură. Cu atât de multă informație este greu să alegi pe cea care...
PARTENERI
×