Reclamă

5 obiceiuri care dezvăluie multe despre igiena ta. Ce nu e recomandat să faci

Igiena ta are foarte mult de-a face cu sănătatea și bunăstarea. Dacă nu știi deja, igiena precară te poate răni în mai multe feluri. Iată o listă cu 5 obiceiuri care dezvăluie multe despre igiena ta.

Publicat: 22 mai 2022, 7:47

Obiceiurile personale sănătoase te pot ajuta să previi boli și să te simți bine cu tine însuți. Află mai multe despte obiceiurile de igienă personală care sunt dăunătoare pentru aspect și sănătatea organismului.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

5 obiceiuri care dezvăluie multe despre igiena ta

Igiena este foarte importantă din toate punctele de vedere. Sănătatea, aspectul fizic și chiar și mentalitatea sunt puternic influențate de metodele de igienă. Niciodată nu știi prea multe despre igienă. Acest articol este pentru a afla mai multe detalii legate de acest aspect tabu, scrie yourtango.com.

Te duci la culcare machiată

La sfârșitul unei zile lungi și obositoare, ar putea fi tentant să te culci fără să te demachiezi. Orice make-up artist sau profesionist în îngrijirea pielii spune că aceasta este una dintre cele mai flagrante greșeli de igienă pe care le poți face.

Faptul că nu speli fața zilnic poate duce la pori înfundați. Aceștia provoacă apariția punctelor negre, a coșurilor și pot produce o culoare neuniformă a pielii.

Reclamă

Și asta nu este tot. Nespălarea rimelului, a creionului de ochi și a altor produse de machiaj poate provoca daune grave globului ocular. Machiajul găzduiește bacterii. Acestea pot migra sub pleoape și pot duce la foliculi inflamați pe linia genelor și infecții grave ale pielii. Netratate, aceste infecții ar putea duce în cele din urmă la orbire.

Sunt puține femei care știu cum să-și curețe pensulele și instrumentele de machiaj. Un sondaj Harris din 2015 din partea companiei de frumusețe Anisa International a arătat că 22% dintre respondenți au declarat că nu și-au curățat niciodată pensulele de machiaj.

Machiajul expirat, pensulele murdare, nespălarea pe mâini și nerespectarea regulilor de igienă de bază pot duce la creșterea numărului de bacterii. Acest obicei poate cauza infecții, boli, acnee și iritații.

Reclamă

Nu speli în mod regulat lenjeria de pat

O persoană obișnuită petrece mai mult de opt ore pe zi întinsă pe saltea. Acest lucru o transformă într-o zonă cu risc crescut de infecție dacă nu este îngrijită corespunzător. În mod normal, un om elimină 500 de milioane de celule ale pielii pe zi, dintre care multe se desprind în timp ce dormi.

De asemenea, aproximativ 1,5 milioane de acarieni de praf din casă se instalează în patul tău în fiecare noapte. Ei își lasă urmele sub formă de urme pe gât, față și brațe, care pot cauza probleme de respirație.

Acarienii de praf, celulele moarte ale pielii, transpirația și saliva din cearșaf și fața de pernă pot transforma patul într-o cutie în care cresc germenii.

De exemplu, Amerisleep, o companie de saltele a comandat un studiu care a dezvăluit că lenjeria de pat lăsată neschimbată chiar și o săptămână a avut cu 24.631 de bacterii mai multe decât clanța unei uși de baie, iar fețele de pernă lăsate nespălate timp de o săptămână au adăpostit de 17.000 de ori mai multe bacterii ca un scaun de toaletă.

Indiferent cât de curată ești ca persoană, cearșafurile tale sunt pline de tot felul de germeni și resturi. Acești alergeni intră în organism prin nas, gură, piele sau ochi. Acest lucru poate duce la alergii și infecții, inclusiv un nas înfundat, inflamarea căilor respiratorii și mâncărime.

În cel mai rău caz, lenjeriile de pat nespălate vor duce la o infecție cu stafilococ.

Spălă mereu lenjeria de pat cu apă caldă. După aceea, pune lenjeria în uscător. Căldura uscătorului poate ucide unii microbi care supraviețuiesc spălării. Folosește și un agent de distrugere a germenilor, cum ar fi înălbitorul, pe cearșafuri. Află de aici cât de des trebuie să speli lenjeria de pat.

Nu îți speli sutienele sau lenjeria în mod regulat

Cât de des trebuie să speli sutienele și lenjeria intimă? Deși nu există o știință exactă pentru această întrebare, un dermatolog de la Cleveland Clinic spune că ar trebui să le speli după fiecare două sau trei purtări.

De asemenea, Mary Begovic Johnson, manager senior de comunicare științifică la Procter & Gamble, a spus într-un interviu că nu ar trebui să porți același sutien de mai mult de trei până la cinci ori la rând.

Motivul este că corpul tău eliberează transpirație, murdărie, sebum, bacterii. Deci, este un obicei prost să porți același sutien sau pantaloni zile întregi fără a le spăla. Acest lucru poate duce la pete și mirosuri persistente, precum și la iritații ale pielii, erupții cutanate sau infecții locale.

Lenjeria intimă transpirată este una dintre cele mai frecvente cauze ale acneei corporale.

Împrumutarea periuței de dinți, a aparatului de ras sau a periei de păr

Produsele tale de îngrijire personală sunt un exemplu perfect de lucruri care nu sunt pentru a fi împărțite. Obiceiurile proaste de igienă orală sunt destul de rele. Cu siguranță ultimul lucru pe care ți-l dorești este ca bacteriile din gura altcuiva să o infectează pe a ta.

Și răspândirea infecțiilor și a bolilor la scară masivă este ceea ce se poate întâmpla atunci când folosești periuța de dinți, aparatul de ras sau peria de păr a altcuiva. Diferite tipuri de bacterii se află în gură. Unul dintre ele este streptococul mutans.

Când această bacterie digeră zaharurile din gură, creează un acid suficient de puternic pentru a-ți eroda smalțul cauzând carii.

Dacă îți împarți periuța de dinți, ai putea să împarți și sângele și saliva. Acest lucru te expune și la viruși transmiși prin sânge, cum ar fi herpesul și hepatita.

Nici împrumutarea aparatelor de ras nu este recomandată. Nu numai că răspândește infecții ale pielii, cum ar fi stafilococul, dar poate transmite viruși precum hepatita și HIV-ul. Împrumutarea periilor de păr te poate expune riscului de apariție a păduchilor și a erupțiilor cutanate.

Mersul desculț într-o toaletă publică

Toaletele publice sunt o parte necesară a vieții, cu excepția cazului în care ești o persoană care nu părăsește niciodată casa. Dar mersul desculț într-o baie sau toaletă publică este un obicei prost și nu este bun pentru igiena ta.

Transpirația, părul și urina care se adună pe podea pot genera bacterii, ciuperci și mucegai. Poți culege cu ușurință pecingine, picior de atlet, ciuperca unghiilor și alte boli, mergând acolo desculț.

Aceste boli sunt foarte greu de tratat. De exemplu, pecingine (o infecție fungică a pielii) poate fi tratată cu antifungice topice. Cu toate acestea, piciorul atletului e o afecțiune mult mai persistentă.

În cel mai rău caz, piciorul unui atlet poate provoca o infecție secundară care duce la febră și complicații ale sistemului limfatic.

Așadar, când ai nevoie să folosești o toaletă publică, trebuie să ai grijă să nu mergi fără șlapi sau încălțări, deoarece acolo crește riscul de a contracta infecții. Acest lucru se poate întâmpla cel mai des vara, atunci când mergi la plajă sau la piscină.

Igiena ta personală este importantă dacă vrei să fii sănătoasă. Expunerea la bacterii, ciuperci și alte microorganisme dăunătoare prin aceste obiceiuri proaste te poate face vulnerabilă la atacurile diverselor boli.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O femeie frumoasă care poartă o rochie neagră și levitează într-o pădure cu copaci cu flori roz
Horoscop
Zodii care nu iartă cu ușurință. Nativii care au o latură dușmănoasă
Există unele zodii care nu iartă cu ușurință. Acești nativi au o latură dușmănoasă pe care nu o lasă la vedere de la prima întâlnire. Sunt zodii răzbunătoare, care se pot preface că au...
2
JLo, fotografiată în timp ce deschide ușa unui studio de dans
Divertisment
Jennifer Lopez a fost fotografiată în timp ce se îndreaptă către un studio de dans. Vedeta a anulat mai multe spectacole fără nicio explicație
Jennifer Lopez a fost fotografiată în timp ce se îndreaptă către un studio de dans. Vedeta a anulat mai multe spectacole fără nicio explicație. Acum, ea părea destul de abătută, iar gesturile ei către...
3
Kristen Stewart, într-o ținută din sacou și fustă, pe covorul roșu
Divertisment
Kristen Stewart a fost văzută în lenjerie intimă și tocuri înalte pe stradă. Actrița a avut o apariție îndrăzneață în New York
Kristen Stewart a fost văzută în lenjerie intimă și tocuri înalte pe stradă. Actrița a avut o apariție îndrăzneață în New York. Ea și-a etalat silueta într-unul dintre cele mai sexy look-uri de până...
4
Kate Middleton, într-o ținută de culoare negră, cu o pălărie cu boruri mari
Divertisment
De câte ori și-a cerut Familia Regală Britanică scuze în mod public. Cel mai recent a făcut-o Kate Middleton
De câte ori și-a cerut Familia Regală Britanică scuze în mod public a fost dezvăluit. Se știe că membrii regali au anumite obiceiuri și tradiții pe care le respectă și cu greu li se...
5
Porții de plăcintă cu brânză și urzici pe o farfurie, alături de roșii proaspete, urzici și o sticlă cu ulei
Rețete
Plăcintă cu brânză și urzici. Rețeta vedetă a primăverii
Dacă îți plac urzicile și ți-ai propus să le incluzi în cât mai multe preparate culinare, încercă și rețeta de plăcintă cu brânză și urzici. Este una dintre rețetele vedetă ale primăverii. Poți prepara...
PARTENERI
×