Reclamă

Ce înseamnă când ai gura uscată constant. Iată care este explicația specialiștilor

Uscăciunea gurii nu este o stare de sănătate foarte rară. De fapt, este complet normal să ai gura uscată periodic, conform NHS Inform, și 10% dintre toți oamenii se confruntă cu această afecțiune la un moment dat, conform MedicineNet.

Publicat: 11 martie 2022, 8:00

Cu toate acestea, gur uscată nu apare numai atunci când există o senzație de uscăciune în gură. Afecțiuni precum respirația urât mirositoare, dificultăți de mestecat, vorbire sau înghițire, dureri în gât, buzele crăpate, tuse persistentă, o schimbare a simțului gustului, greață, limba albă și chiar carii dentare, toate au fost asociate cu această afecțiune, scrie thelist.com.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Dacă ești pasionată de astrologie, iată cum să ai grijă de sănătate, în funcție de zodie. Sfaturi pentru fiecare nativ în parte.

Ce înseamnă când ai gura uscată constant

Vestea bună, totuși, este că gură uscată dispare, în general, și poate fi ameliorată cu anumite remedii casnice. Unul dintre ele este suptul cuburilor de gheață, mestecatul gumei fără zahăr și reducerea consumului de alcool, conform NHS Inform.

Deși gura uscată, în sine, nu este o afecțiune medicală gravă de care să îți faci griji, o vizită la medic ar putea fi o idee bună dacă devine persistentă, deoarece ar putea fi un simptom al unei stări de sănătate îngrijorătoare, notează Healthline.

Și sfatul nostru este să apelezi la ajutorul specialiștilor dacă simți că sănătatea ta este în pericol.

Reclamă

Afecțiuni de care poți suferi dacă ai mereu gura uscată

Gura uscată este dată de lipsa de salivă, cea care o menține de fapt umedă, conform Medical News Today. Senzația de uscăciune ste cauzată în principal de deshidratare, scrie NHS Inform. Când organismului tău îi lipsesc lichidele, devine dificil să produci saliva, care joacă un rol important în digerarea alimentelor prin umezirea și descompunerea lor cu ușurință, potrivit Healthline.

O soluție rapidă recunoscută este să te asiguri că te hidratezi constant, recomandă Medicine Net. Dar uscăciunea persistentă a gurii în ciuda hidratării regulate ar trebui să fie un motiv de îngrijorare. În timp ce uscăciunea constantă a gurii nu este neobișnuită în rândul persoanelor în vârstă, pentru adulți și tineri, aceasta poate fi rezultatul unui număr de afecțiuni medicale. Ai putea reacționa prost la anumite medicamente, dintre care unul include medicamente pentru chimioterapie, conform Healthline.

Reclamă

Ar putea fi, de asemenea, rezultatul unor afecțiuni de sănătate. E vorba de boli precum diabetul, boala Alzheimer sau accident vascular cerebral, scrie Mayo Clinic. Anumite alegeri în ceea ce privește stilul de viață, cum ar fi fumatul și tutunul de mestecat, pot reduce cantitatea de salivă din gură, ceea ce duce la uscăciunea gurii, notează Web MD.

Remedii pentru a scăpa de uscăciunea gurii

Dacă ai simptome de uscăciune a gurii, există mai multe măsuri pe care le poți lua pentru a scăpa de acest disconfort constant:

  • Bea lichide la temperatura camerei;
  • Evită cantitățile excesive de apă la temperaturi extreme;
  • Ferește-te de băuturile carbogazoase;
  • Optează pentru băuturi fără zahăr;
  • Bea apă în timpul meselor;
  • Consumă gumă sau bomboane fără zahăr;
  • Evită fumatul;
  • Reduce consumul de alcool;
  • Alege o apă de gură fără alcool;

Fără o igienă orală bună, gura uscată poate crește semnificativ riscul de carii și boli ale gingiilor. Asigură-te că urmezi o rutină adecvată de îngrijire orală cu periaj de două ori pe zi și folosirea aței dentare cel puțin o dată pe zi pentru a ajuta la reducerea oricăror probleme de sănătate orală. Adăugarea unei ape de gură hidratante, fără alcool, poate ajuta la ameliorarea simptomelor gurii uscate și la îmbunătățirea sănătății bucale.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
2
O femeie care își aplică ulei pe păr
Frumusețe
Cele mai bune uleiuri naturale pentru creșterea părului, recomandate de experții în frumusețe
Podoaba capilară este unul din atuurile frumuseții feminine. Deși nu există o rețetă magică, cercetările arată că cele mai bune uleiuri naturale pentru creșterea părului pot accelera procesul. În plus, extractele puternice din plante ajută...
3
Un bărbat care stă pe o canapea, cu telecomanda în mână, care cască
Horoscop
Zodii care pot fi parteneri leneși. Cum să abordezi situația în relația de cuplu
Te-ai săturat să-ți cicăliști constant partenerul să-și facă sarcinile din casă? Te trezești că faci toate sarcinile grele din relație? Dacă da, nu ești singura. Astrologii lămuresc și această situație. Există zodii care pot...
4
O femeie care privește cu zâmbetul pe buze la o vitamină
Sănătate
Deficitul de vitamine care te-ar putea face să pari mai în vârstă. La ce recomandă specialiștii să fii atentă
Te-ai simțit mai fragilă, irascibilă și fără energie în ultima perioadă? Ar fi bine să verifici dacă ai deficit de vitamine. Acesta poate provoca o serie de simptome, cum ar fi oboseală și iritabilitate....
5
O femeie îmbrăcată în rochie albă, cu aripi de înger
Horoscop
Zodii care regretă că s-au deschis prietenilor. Nativii care se pot confrunta cu momente tensionate
Cât de multă încredere poți avea în oamenii pe care îi consideri apropiați de sufletul tău? Ai mai jos lista cu zodii care regretă că s-au deschis prietenilor și care au șanse mari să...
PARTENERI
×