Reclamă

Plăcintă de post cu mere și scorțișoară

Dacă te-ai hotărât să ții post, dar îți dorești să te răsfeți și cu deserturi savuroase, îți oferim o rețetă de plăcintă de post cu mere și scorțișoară. Este un preparat simplu și ușor din ingrediente puține și la îndemână oricui.

Publicat: 10 martie 2022, 6:23

Merele sunt cele mai accesibile fructe care se găsesc pe piață în orice sezon. Sunt și cele mai des folosite la deserturi, pentru că sunt gustoase și se combină perfect cu diferite aluaturi.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Plăcintele cu mere sunt deserturile adorate de toți iubitorii gustului dulce. Sunt ușor și rapid de preparat și conțin ingrediente pe care le deții, cu siguranță, în cămară.

Urmărește mai jos lista completă de ingrediente și pașii necesari pentru a prepara și tu acest desert de post, simplu și delicios.

Plăcintă de post cu mere și scorțișoară – Ingrediente

Pentru prepararea acestui desert simplu și rapid, sunt necesare două categorii de ingrediente: pentru foile de aluat fraged și pentru umplutura de mere.

Reclamă

Ingrediente pentru foile de aluat fraged:

  • 750 gr făină albă, clasică
  • 250 ml ulei de floarea soarelui
  • 250 ml apă minerală
  • 50 gr zahăr
  • 7 gr praf e copt
  • 20 ml esență de vanilie
  • 1 vârf de linguriță cu sare.

Pentru umplutura de mere:

  • 1 kg gr mere răzuite
  • 100 gr zahăr
  • 2 lingurițe de scorțișoară
  • 30 gr griș.
Reclamă

În plus:

  • 30-40 gr făină pentru masa de lucru și tava de copt
  • 1 lingură de ulei pentru uns tava
  • 75 gr zahăr pudră cu aromă de vanilie, pentru decor.

Plăcintă de post cu mere și scorțișoară – Mod de preparare

Începe cu prepararea aluatului fraged, care necesită un timp de relaxare, înainte de a fi întins în două foi de dimensiunea tăvii.

Cum prepari aluat fraged pentru plăcintă

Înainte de a dat start procesului tehnologic de preparare a aluatului, adună pe masa de lucru toate ingredientele și ustensilele necesare. Ai nevoie de două boluri, o sită, un tel sau un mixer de mână.

Trece făina prin sită într-un bol mare sau în bolul mixerului. Adaugă peste ea praful de copt și sarea. Amestecă bine ingredientele pentru omogenizare.

În alt bol, pune uleiul cu zahărul și apa minerală. Cu ajutorul mixerului sau cu telul, amestecă bine aceste ingrediente până la diluarea zahărului. Adaugă treptat amestecul de ingrediente solide din primul bol, în timp ce amesteci intens. Omogenizează aluatul, acoperă-l cu folie de prospețime și lasă-l la odihnit 20-30 de minute. Vei obține un aluat ușor moale, dar nelipicios.

În timp ce aluatul fraged pentru plăcintă se relaxează sub folia de prospețime, ocupă-te de mere. Spală bine merele și fără a le îndepărta coaja, dă-le pe răzătoarea mare. Adaugă zahărul și lasă-le deoparte până când se formează sirop. În funcție de siropul format, adaugă 2 sau 3 linguri de griș.

Cum asamblezi și coci delicioasa plăcintă de post cu mere și scorțișoară

Pornește cuptorul la 180 de grade Celsius. Împarte aluatul fraged pentru plăcintă în două părți egale.

Presară făină pe masa de lucru și întinde prima parte de aluat într-o foaie de dimensiunile tăvii de copt. Folosește sucitorul de aluaturi pentru a întinde foaia. Poți folosi o tavă cu dimensiunile de aproximativ 23/36 cm.

Unge tava cu ulei și presară făină peste acesta. Apoi, rulează foaia de aluat pe sucitor și transfer-o în tavă. Cu o furculiță, înțeapă foaia de aluat din loc în loc. Adaugă pudra de scorțișoară peste merele răzuite și întinde compoziția de mere peste aluatul din tavă.

Pe masa presărată cu făină întinde și a doua foaie de aluat. Ruleaz-o pe sucitor și transfer-o peste compoziția de mere din tavă. Înțeap-o și pe aceasta cu o furculiță din loc în loc.

Vezi mai multe imagini cu plăcinta de post cu mere în GALERIA FOTO!

Colaj de poze cu pașii de asamblare a plăcintei cu mere
Merele răzuite se amestecă cu pudră de scorțișoară și zahăr brun, pentru un plus de gust și aromă deosebită / Shutterstock

Pune tava la cuptor și coace plăcinta cu mere pentru 35-40 de minute, la 180 de grade Celsius. Las-o să se răcească, decoreaz-o cu zahăr pudră și o poți porționa. Bucură-te de gustul delicios al plăcintei de post cu mere, alături de cei dragi!

Și dacă ți-am stârnit apetitul pentru deserturi de post cu mere, îți mi recomandăm și rețeta de prăjitură de post cu mere și nuci.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O femeie frumoasă care poartă o rochie roz și simbolizează una dintre acele zodii energice
Horoscop
Cele mai energice zodii. Ei sunt nativii cu o forță interioară de invidiat
Te-ai întrebat vreodată care sunt cele mai energice zodii? Acești nativi au o forță interioară de invidiat. Reușesc să facă față tuturor provocărilor și aduc zâmbetul pe buzele oamenilor din viața lor. Ei sunt...
2
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 15 aprilie – 21 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
În această perioadă, mulți dintre nativi se vor reîntoarce la credințele din trecut. Există o singură zodie care va descoperi că suferă de oboseală cronică, iar aceasta va trebui să ia o pauză prelungită....
3
O femeie frumoasă care stă în pat și citește mesaje încercând să-și urmărească fostul partener
Horoscop
Zodii care își urmăresc fostul partener. Nativii care nu pot trece cu ușurință peste o despărțire
Există unele zodii care își urmăresc fostul partener. Acești nativi caută orice motiv pentru a vedea ce face persoana de care s-au despărțit. Ei trec mai greu peste momentul despărțirii și nu pot accepta...
4
O femeie frumoasă care poartă o rochie neagră și ține într-un cerc armonios mai multe frunze aurii
Horoscop
Zodii care iubesc liniștea. Ei sunt nativii care evită situațiile dramatice
Există unele zodii care iubesc liniștea și evită pe cât se poate situațiile dramatice. Acești nativi se feresc de persoanele care tind să fie vampiri energetici. Ei au nevoie de oameni sinceri în viața...
5
O femeie frumoasă care își aplică anticearcăn în timp ce se uită în oglindă
Frumusețe
Când se aplică anticearcănul. Ordinea corectă a produselor de machiaj
Dacă nu ești pasionată de beauty sau ești la început de drum, atunci poate fi copleșitor să începi să te machiezi singură. Cu atât de multă informație este greu să alegi pe cea care...
PARTENERI
×