Reclamă

5 alimente cu un conținut scăzut de zahăr pe care le poți consuma fără grijă când vrei să slăbești

Atunci când vrei să urmezi o dietă, cu siguranță treci pe lista de cumpărături și o serie de alimente cu un conținut scăzut de zahăr. Nu mai e un secret pentru nimeni faptul că, oricât de precaută și atentă ai fi la alimentație, sunt momente în care foamea e mai puternică decât determinarea sau dorința de a slăbi. Pentru astfel de situații, îți propunem câteva produse pe care specialiștii spun că le poți consuma fără griji, chiar și atunci când vrei să slăbești. 

Publicat: 10 februarie 2022, 7:10 / Actualizat: 10 februarie 2022, 12:33
O femeie blondă, în rochie verde, ține în mâna dreptă o lingură, în care se află niște plante verzi.
Numeroși nutriționiști sunt de părere că succesul unui proces de slăbire este asigurat de consumarea unui număr mai mic de calorii, decât cel pe care organismul îl arde zilnic / Shutterstock

Pe piață există o mulțime de suplimente, shake-uri sau ceaiuri care îți promit o slăbire spectaculoasă. Adevărul este că, în cele mai multe cazuri, deficitul caloric este cel care te ajută să ajungi la greutatea dorită. Numeroși nutriționiști sunt de părere că succesul unui proces de slăbire este asigurat de consumarea unui număr mai mic de calorii, decât cel pe care organismul îl arde zilnic, scrie SheFinds.com.   

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

5 alimente cu un conținut scăzut de zahăr 

Amy Lee, medic specialist în medicină internă și nutriționist, a realizat o listă de cinci alimente cu un conținut scăzut de zahăr, pe care le poți consuma cu încredere chiar și atunci și-ai propus să pierzi în greutate. Sunt gustoase, sănătoase și nu reprezintă o piedică în procesul tău de eliminarea a surplusului de kilograme. 

1. Paste Shirataki 

Acest tip de paste este realizat din făină de Konjac, o plantă care crește în anumite părți ale Asiei, în special în Japonia. Consumul de produse care au în compoziție Konjac ajută la pierderea în greutate, scăderea colesterolului și, printre altele, prevenirea constipației. 

Bogate în fibre, pastele Shirataki din făină de Konjac sunt și sățioase. De aceea, ele reprezintă o alternativă sănătoasă atunci când vrei să pierzi în greutate.  

Reclamă

2. Jicama 

Jicama este o legumă-rădăcină, cu un conținut scăzut de amidon. Bogată în fibre, aceasta are textura similară cu cea a mărului sau a cartofului crud. Are în compoziție multă apă, iar aroma sa este fresh, reconfortantă. 

Jicama este o rădăcină acoperită cu coajă groasă, maronie. Săracă în carbohidrați, aceasta poate fi consumată în salate.

– Amy Lee, medic specialist în medicină internă și nutriționist

Reclamă

Adăugată în salate, Jicama este un bun înlocuitor al cartofilor și o sursă sănătoasă de vitamina C, B6 și antioxidanți. 

3. Rucola 

Consumul de rucola are o mulțime de beneficii pentru sănătate și asigură o aromă deosebită salatelor sau pastelor. Datorită conținutul ridicat de vitamine și minerale, nutriționiștii o recomandă cu încredere atât persoanelor care vor să slăbească, cât și celor care își doresc să aibă o dietă echilibrată. 

Rucola asigură o bună hidratare, deoarece conține 90% apă. În plus, contribuie la sănătatea oaselor, datorită vitaminei K pe care o are în compoziție. Jumătate de cană de rucola conține 10.9 micrograme de vitamina K, necesară organismului în procesul de absorbție a calciului în oase și dinți. 

4. Tofu 

Versatil și cu un gust aparte, tofu este una dintre cele mai populare surse de proteine pentru mesele vegane. Acest produs poate fi folosit în numeroase preparate, dar poate fi consumat și ca atare, drept gustare. 

Cu un număr scăzut de carbohidrați, tofu se numără printre cele cinci alimente cu un conținut scăzut de zahăr, pe care le poți consuma fără griji atunci când ești la dietă. Află și care sunt beneficiile pe care migdalele înmuiate în apă le au asupra organismului.

5. Ciuperci 

Sățioase și versatile, ciupercile pot fi cu ușurință integrate în diferite preparate, ca garnitură. Cu o aromă intensă și conținut scăzut de carbohidrați, acestea sunt importante surse de fibre, vitamine (B1, B2, B6), acid folic și minerale (potasiu, magneziu, sodiu, fier și fosfor).

Anumite specii de ciuperci contribuie la scăderea riscului de accident vascular cerebral, iar unele dintre ele au capacitatea de a anihila înmulțirea celulelor canceroase. 

RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
2
O femeie care își aplică ulei pe păr
Frumusețe
Cele mai bune uleiuri naturale pentru creșterea părului, recomandate de experții în frumusețe
Podoaba capilară este unul din atuurile frumuseții feminine. Deși nu există o rețetă magică, cercetările arată că cele mai bune uleiuri naturale pentru creșterea părului pot accelera procesul. În plus, extractele puternice din plante ajută...
3
Un bărbat care stă pe o canapea, cu telecomanda în mână, care cască
Horoscop
Zodii care pot fi parteneri leneși. Cum să abordezi situația în relația de cuplu
Te-ai săturat să-ți cicăliști constant partenerul să-și facă sarcinile din casă? Te trezești că faci toate sarcinile grele din relație? Dacă da, nu ești singura. Astrologii lămuresc și această situație. Există zodii care pot...
4
O femeie care privește cu zâmbetul pe buze la o vitamină
Sănătate
Deficitul de vitamine care te-ar putea face să pari mai în vârstă. La ce recomandă specialiștii să fii atentă
Te-ai simțit mai fragilă, irascibilă și fără energie în ultima perioadă? Ar fi bine să verifici dacă ai deficit de vitamine. Acesta poate provoca o serie de simptome, cum ar fi oboseală și iritabilitate....
5
O femeie îmbrăcată în rochie albă, cu aripi de înger
Horoscop
Zodii care regretă că s-au deschis prietenilor. Nativii care se pot confrunta cu momente tensionate
Cât de multă încredere poți avea în oamenii pe care îi consideri apropiați de sufletul tău? Ai mai jos lista cu zodii care regretă că s-au deschis prietenilor și care au șanse mari să...
PARTENERI
×