Pe piață există o mulțime de suplimente, shake-uri sau ceaiuri care îți promit o slăbire spectaculoasă. Adevărul este că, în cele mai multe cazuri, deficitul caloric este cel care te ajută să ajungi la greutatea dorită. Numeroși nutriționiști sunt de părere că succesul unui proces de slăbire este asigurat de consumarea unui număr mai mic de calorii, decât cel pe care organismul îl arde zilnic, scrie SheFinds.com.
5 alimente cu un conținut scăzut de zahăr
Amy Lee, medic specialist în medicină internă și nutriționist, a realizat o listă de cinci alimente cu un conținut scăzut de zahăr, pe care le poți consuma cu încredere chiar și atunci și-ai propus să pierzi în greutate. Sunt gustoase, sănătoase și nu reprezintă o piedică în procesul tău de eliminarea a surplusului de kilograme.
1. Paste Shirataki
Acest tip de paste este realizat din făină de Konjac, o plantă care crește în anumite părți ale Asiei, în special în Japonia. Consumul de produse care au în compoziție Konjac ajută la pierderea în greutate, scăderea colesterolului și, printre altele, prevenirea constipației.
Bogate în fibre, pastele Shirataki din făină de Konjac sunt și sățioase. De aceea, ele reprezintă o alternativă sănătoasă atunci când vrei să pierzi în greutate.
2. Jicama
Jicama este o legumă-rădăcină, cu un conținut scăzut de amidon. Bogată în fibre, aceasta are textura similară cu cea a mărului sau a cartofului crud. Are în compoziție multă apă, iar aroma sa este fresh, reconfortantă.
Jicama este o rădăcină acoperită cu coajă groasă, maronie. Săracă în carbohidrați, aceasta poate fi consumată în salate.
– Amy Lee, medic specialist în medicină internă și nutriționist