De-a lungul timpului s-a discutat despre efectele adverse asupra sănătății ale consumului de sifon, dar cum rămâne cu apa minerală. Iată ce trebuie să știi despre ea și află dacă este la fel de sănătoasă ca apa plată.
Mituri despre apa minerală
Apa carbogazoasă este creată prin dizolvarea dioxidului de carbon în apă sub presiune. Reacția conferă apei textura efervescentă. Apa minerală e distractiv de băut, dar unele dintre aceste produse conțin mai mult decât bule.
Ingredientele adăugate, cum ar fi sodiu, acid citric, arome și zahăr, sunt comune în unele mărci de apă minerală.
Apa minerală provine din izvoare minerale și conține minerale, inclusiv săruri și compuși cu sulf. Apa este îmbuteliată cu acid carbogazos pentru a crea ceea ce găsești tu pe rafturile magazinelor.
Cercetările au arătat că apa minerală poate îmbunătăți starea de hidratare a sportivilor și performanța la exerciții fizice. Este considerată o alternativă sănătoasă.
Este o băutură sănătoasă
Unii cred că consumul de băuturi carbogazoase de orice fel poate duce la scăderea sănătății oaselor, poate provoca carii dentare, poate conduce la sindromul intestinului iritabil (IBS) sau la creșterea în greutate. Există vreun adevăr în aceste afirmații?
Conform unui studiu la scară largă realizat în 2006 și publicat în American Journal of Clinical Nutrition, doar consumul de sifon a redus densitatea minerală osoasă în comparație cu alte băuturi carbogazoase. Se pare că fosforul din sifon se leagă de calciu și ajunge la rinichi, provocând oase mai slabe, scrie verywellfit.com.