Reclamă

Mituri despre apa minerală. Cum să rămâi mereu hidratată

Apa este esențială pentru buna funcționare a corpului uman. Spre deosebire de ce se găsea înainte pe piață, acum poți folosi și altfel de apă decât cea simplă pentru a potoli setea. Astăzi, poți alege dintre mai multe tipuri de apă. Întrebarea este dacă acestea oferă organismului aceeași hidratare ca apa obișnuită. Hai să trecem în revistă câteva mituri despre apa minerală.

Publicat: 23 ianuarie 2022, 7:28

De-a lungul timpului s-a discutat despre efectele adverse asupra sănătății ale consumului de sifon, dar cum rămâne cu apa minerală. Iată ce trebuie să știi despre ea și află dacă este la fel de sănătoasă ca apa plată.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Mituri despre apa minerală

Apa carbogazoasă este creată prin dizolvarea dioxidului de carbon în apă sub presiune. Reacția conferă apei textura efervescentă. Apa minerală e distractiv de băut, dar unele dintre aceste produse conțin mai mult decât bule.

Ingredientele adăugate, cum ar fi sodiu, acid citric, arome și zahăr, sunt comune în unele mărci de apă minerală.

Reclamă

Apa minerală provine din izvoare minerale și conține minerale, inclusiv săruri și compuși cu sulf. Apa este îmbuteliată cu acid carbogazos pentru a crea ceea ce găsești tu pe rafturile magazinelor.

Cercetările au arătat că apa minerală poate îmbunătăți starea de hidratare a sportivilor și performanța la exerciții fizice. Este considerată o alternativă sănătoasă.

Este o băutură sănătoasă

Unii cred că consumul de băuturi carbogazoase de orice fel poate duce la scăderea sănătății oaselor, poate provoca carii dentare, poate conduce la sindromul intestinului iritabil (IBS) sau la creșterea în greutate. Există vreun adevăr în aceste afirmații?

Conform unui studiu la scară largă realizat în 2006 și publicat în American Journal of Clinical Nutrition, doar consumul de sifon a redus densitatea minerală osoasă în comparație cu alte băuturi carbogazoase. Se pare că fosforul din sifon se leagă de calciu și ajunge la rinichi, provocând oase mai slabe, scrie verywellfit.com.

Reclamă

Studii mai recente au dezvăluit constatări inconsecvente între băuturile sau sucurile îndulcite cu zahăr și sănătatea oaselor. Un studiu din 2019 a constatat că consumul a mai mult de două porții de băuturi răcoritoare pe zi, în medie, a fost asociat cu un risc mai mare de fractură de șold în rândul femeile aflate în postmenopauză.

Poți reduce riscul de apariție a cariilor prin consumul de apă plată carbogazoasă. Nu s-a demonstrat că procesul de carbonatare în sine crește riscul de eroziune a smalțului dentar. Cu toate acestea, atunci când ingrediente precum zahărul, acizii și sodiul sunt adăugate în apele carbogazoase, riscul cariilor dentare crește.

Nu provoacă afecțiuni ale organismului

O altă teorie este că băuturile carbogazoase pot provoca sindromul colonului iritabil (IBS). Potrivit Jurnalului Mondial de Gastroenterologie, IBS afectează 9% până la 23% din populație. Unele studii au arătat că apele carbogazoase nu sunt cauza IBS, dar pot agrava simptomele afecțiunii la unii oameni.

Există, de asemenea, afirmații că apa carbogazoasă poate duce la creșterea în greutate, dar cercetările care susțin această afirmație reiese dintr-un studiu care a fost efectuat doar pe rozătoare. Cu toate acestea, unele ape carbogazoase sunt pline cu acizi artificiali, arome, sodiu și îndulcitori.

Apa carbogazoasă simplă este pur și simplu apă care a fost sub presiune cu dioxid de carbon. Atâta timp cât apa nu conține aditivi, este la fel de hidratantă ca apa obișnuită. Dacă îți place apa minerală, cercetările au arătat că acest tip de apă – cu calciu și bicarbonat mai ridicat – oferă o hidratare mai bună în timpul exercițiilor intense.

Potrivit Consiliului American pentru Exerciții, apa minerală simplă poate fi înlocuită cu apa obișnuită în orice moment al zilei.

Cum îi poți îmbunătăți gustul

Dacă te chinui să bei apă plată, nu ești singura. Mulți oameni preferă să bea apă aromată. Consiliul American pentru Exercițiu recomandă următoarele pentru a îmbunătăți aroma apei minerale, menținând-o în același timp sănătoasă.

Adăugă citrice. Stoarce niște suc proaspăt de lămâie, lime, portocale sau grapefruit în băutură. Sucul îi dă aromă în timp ce adaugă antioxidanți și câteva zaharuri naturale pentru un plus de energie.

Folosește mentă. Pune frunze de mentă proaspătă pe fundul paharului. Toarnă apa peste ele și adăugă gheață, dacă dorești. Uleiurile esențiale eliberate în apă vor oferi o băutură răcoritoare.

Fructe de pădure. Adaugă fructe de pădure, citrice sau orice combinație de fructe preferate într-un pahar sau o sticlă de apă. Când torni apă, aceasta se va infuza cu aromele naturale ale fructelor. O altă opțiune este să achiziționezi o sticlă de apă cu infuzor. Poți pune cu ușurință fructele în inserție.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
fete care se îmbrățișează și zâmbesc pe un fundal alb
Horoscop
Zodii care știu să mențină prietenii de durată. De la cel mai fidel la cel mai absent nativ
Pentru cei mai mulți, relațiile care trec testul timpului sunt cele mai importante pentru fericire. Citește despre acele zodii care știu să mențină prietenii de durată și care este valoarea acestora. Există nativi care...
2
O femeie care poartă o rochie frumoasă și aleargă pentru a ilustra modul în care lasă trecutul în spate
Horoscop
Zodii care lasă trecutul în spate în săptămâna 11 martie – 17 martie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Astrologii au dezvăluit care sunt cele trei zodii care lasă trecutul în spate în săptămâna 11 martie – 17 martie 2024. Acești nativi sunt pregătiți să deschidă un nou capitol în viața lor. Astrele...
3
Brânzoaice trandafir, cu brânză de vaci și stafide
Rețete
Brânzoaice trandafir, cu brânză de vaci și stafide
Pentru momentele în care ai mai mult timp de petrecut în bucătărie și dorești să prepari plăcinte cu brânză, îți recomandăm rețeta de brânzoaice trandafir, cu brânză de vaci și stafide. Chiar dacă petreci...
4
fată frumoasă îmbrăcată cu o pelerină pe un cal într-o pădure
Horoscop
3 zodii care își propun să câștige orice luptă în perioada următoare. Vezi dacă te numeri printre ele
Mulți nativi își doresc să aibă noroc și să fie veghiați de astre, indiferent de situație. Cu toate acestea, 3 zodii care își propun să câștige orice luptă în perioada următoare chiar vor reuși....
5
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 11 martie – 17 martie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Astrologii au pregătit surprize inedite pentru toții nativii din zodiac. Fiecare zi a săptămânii va avea un punct intens pe care zodiile îl vor simți din plin. Horoscopul săptămânii 11 martie – 17 martie...
PARTENERI
×