Reclamă

5 obiceiuri sănătoase care te ajută să pierzi în greutate. Cum să-ți schimbi stilul de viață în 2022

Dacă și tu te lupți cu kilogramele în plus, atunci îți venim în ajutor cu o listă de cinci obiceiuri sănătoase care te ajută să pierzi în greutate. Sunt lucruri care pot fi adoptate cu ușurință și care îți vor schimba complet stilul de viață într-unul sănătos.

Publicat: 13 ianuarie 2022, 7:32 / Actualizat: 13 ianuarie 2022, 8:34
O femeie frumoasă care stă la masă și mănâncă dintr-o salată pentru a demonstra unul din cele cinci obiceiuri sănătoase care te ajută să pierzi în greutate
Îți venim în ajutor cu o listă de cinci obiceiuri sănătoase care să te ajute să pierzi în greutate într-un mod rapid și echilibrat / Shutterstock

Dietele restrictive pot da rezultate, însă acestea nu vor fi niciodată de lungă durată. Dacă îți dorești să ai parte de o siluetă de invidiat, atunci va fi nevoie să adopți un stil de viață sănătos și echilibrat. Iată care sunt principalele sfaturi pe care specialiștii le oferă pentru cele mai bune rezultate.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

5 obiceiuri sănătoase care te ajută să pierzi în greutate

Anul nou ar trebui să vină cu schimbări pozitive în viața oricărei femei. Dacă ți-ai propus ca anul acesta să te concentrezi mai mult asupra fizicului tău și a stării de bine atunci acesta articol este potrivit pentru tine. Ți-am pregătit o listă cu cinci obiceiuri ușoare pe care să le adopți în viața ta. Ele vor face schimbările cu adevărat importante din dieta ta. La final te vei bucura de rezultate remarcabile obținute într-un mod sănătos și echilibrat.

Adaugă mai multe fructe și legume în dieta ta

Pe lista ta de obiceiuri sănătoase care te ajută să pierzi în greutate trebuie să se afle obiectivele bine stabilite și clar definite. Pentru a avea parte de rezultatele dorite, specialiștii recomandă să-ți setezi cu atenție obiectivele și să-ți faci un plan de alimentație. Totodată, acesta trebuie să se îmbine armonios cu rutina ta de exerciții fizice. Primul sfat al specialiștilor spune că ar trebui să adaugi în dieta ta mai multe fructe și legume.

De multe ori oamenii au tendința să scoată din dietă alimente pentru a crea un deficit caloric. Nutriționiștii spun că varianta optimă este să-ți faci un meniu variat care să cuprindă cât mai multe fructe și legume. Încarcă să adaugi o legumă la fiecare masă pe care o iei. Mai mult, fructele pot fi niște gustări delicioase. Data viitoare când te gândești să alegi un baton de ciocolată, încearcă să-l înlocuiești cu un măr. Aceste obiceiuri mărunte sunt cele care vor face diferențele mari. În timp totul se va transforma într-o obișnuință.

Reclamă

Bea mai multă apă

Auzim deseori cât de important este să consumi suficiente lichide pe timpul zilei. Deși este un lucru simplu de făcut, multe persoane nu beau suficientă apă. Deshidratarea poate duce de multe ori la probleme de sănătate, de la dureri de cap, la balonare, hidratarea rămâne esențială. Conform unui studiu realizat în anul 2010, deshidratarea poate duce la apariția bolilor de inimă în timp, scrie Popsci.com.

Specialiștii recomandă un minimum de doi litri – doi litrii jumătate pe zi. Se recomandă mai multă apă dacă ai antrenamente solicitante în ziua respectivă sau temperaturile sunt foarte ridicate. Ca să-ți fie mai ușor să-ți amintești să bei apă, încearcă să ai tot timpul un pahar plin în apropierea ta. Atunci când lucrezi de la birou, poți lăsa o cană în apropierea ta, astfel încât să-ți amintești. Totodată, există nenumărate aplicații care să te ajute să-ți amintești că este timpul să te hidratezi.

Reclamă

Alege un meniu cu mai multe fibre

Al treilea dintre cele cinci obiceiuri sănătoase care te ajută să pierzi în greutate spune că ar trebui să ai un meniu bogat în fibre. Fibrele se găsesc în nenumărate alimente, însă de cele mai multe ori alegerile ideale se găsesc printre legume. Fibrele ajută atât la îmbunătățirea sistemului imunitare, cât și la pierderea în greutate.

Beth Olson, nutriționist de specialitate, a explicat cum anume influențează fibrele organismul uman. Olson spune că fibrele se comportă asemenea unor ”capsule”. Ele fac grăsimile și zahărul să fie absorbite mai greu de către corp. Fibrele se găsesc în mazăre, zmeură, avocado, pere, fulgi de ovăz, porumb, conopidă, cartofi dulci și multe alte bunătăți care pot să-ți transforme complet meniul zilnic. Fisticul este și el bogat în fibre și poate fi folosit ca o gustare sănătoasă între mese, scrie Healthline.com.

Gătește o rețetă nouă în fiecare săptămână

E ușor să treci peste o masă atunci când ai un meniu restrictiv, iar mâncarea nu are niciun gust. În loc să faci acest lucru, poți adopta unul din cele cinci obiceiuri sănătoase care te pot ajuta să pierzi în greutate. Specialiștii recomandă un meniu divers și sănătos care să-ți deschidă apetitul. Pentru a-ți menține interesul ridicat, poți încerca să prepari un fel nou de mâncare în fiecare săptămână.

Alege o zi în care maniul său să conțină o masă cu un preparat nou și deosebit. În felul acesta te vei surprinde mereu și te vei motiva să mergi mai departe cu planul pe care ți l-ai stabilit. Obiectivele tale vor fi mult mai ușor de atins în acest fel.

Începe un jurnal de dietă

Ultimul de pe lista celor cinci obiceiuri sănătoase care te ajută să pierzi în greutate este jurnalul de dietă. Încearcă să-ți planifici din timp mesele pentru săptămâna care urmează. În acest fel te vei asigura că nu te îndepărtezi de ceea ce ți-ai stabilit, iar tentațiile vor fi mult mai mici. Jurnalul acesta poate fi combinat cu un jurnal în care să notezi antrenamentele pe care ți-ai propus să le faci. În acest fel îți va fi mult mai ușor să te reapuci de sport.

În loc să numeri zilnic caloriile, organizează-te cu meniuri sănătoase și bine planificate. Mai mult, poți să treci zilnic alimentele pe care le-ai consumat. În acest fel vei putea ține evidența preparatelor și vei putea să-ți observi obiceiurile alimentare. Îți va fi mult mai ușor să te concentrezi asupra rezultatelor tale.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
2
O femeie care își aplică ulei pe păr
Frumusețe
Cele mai bune uleiuri naturale pentru creșterea părului, recomandate de experții în frumusețe
Podoaba capilară este unul din atuurile frumuseții feminine. Deși nu există o rețetă magică, cercetările arată că cele mai bune uleiuri naturale pentru creșterea părului pot accelera procesul. În plus, extractele puternice din plante ajută...
3
Un bărbat care stă pe o canapea, cu telecomanda în mână, care cască
Horoscop
Zodii care pot fi parteneri leneși. Cum să abordezi situația în relația de cuplu
Te-ai săturat să-ți cicăliști constant partenerul să-și facă sarcinile din casă? Te trezești că faci toate sarcinile grele din relație? Dacă da, nu ești singura. Astrologii lămuresc și această situație. Există zodii care pot...
4
O femeie care privește cu zâmbetul pe buze la o vitamină
Sănătate
Deficitul de vitamine care te-ar putea face să pari mai în vârstă. La ce recomandă specialiștii să fii atentă
Te-ai simțit mai fragilă, irascibilă și fără energie în ultima perioadă? Ar fi bine să verifici dacă ai deficit de vitamine. Acesta poate provoca o serie de simptome, cum ar fi oboseală și iritabilitate....
5
O femeie îmbrăcată în rochie albă, cu aripi de înger
Horoscop
Zodii care regretă că s-au deschis prietenilor. Nativii care se pot confrunta cu momente tensionate
Cât de multă încredere poți avea în oamenii pe care îi consideri apropiați de sufletul tău? Ai mai jos lista cu zodii care regretă că s-au deschis prietenilor și care au șanse mari să...
PARTENERI
×