Reclamă

Obiceiuri alimentare pentru o siluetă de invidiat. Ce este recomandat să mănânci

Dacă te lupți cu kilogramele în plus sau îți dorești să-ți păstrezi greutatea obținută în urma procesului de slăbire, atunci s-ar putea să fie nevoie să adopți câteva obiceiuri alimentare pentru a avea parte de o siluetă de invidiat.

Publicat: 10 decembrie 2021, 7:41

Alimentele au un rol extrem de important în modul în care arată corpul nostru. Dieta și sportul trebuie să se afle în echilibru perfect pentru a avea parte de rezultatele dorite. Multe alimente sunt benefice organismului și te pot ajuta să pierzi mai ușor în greutate.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Obiceiuri alimentare pentru o siluetă de invidiat

Calitatea alimentelor pe care le consumăm determină în mod automat și silueta pe care o avem. Exercițiile fizice nu vor avea întotdeauna rezultatul dorit, dacă nu sunt făcute concomitent cu adoptarea unei diete echilibrate și sănătoase. Alimentele te pot ajuta să pierzi în greutate sau să-ți păstrezi silueta actuală. Cel mai important lucru este să-ți dai seama din timp de beneficiile acestora, pentru a le putea folosi în avantajul tău.

Afine

Printre principalele obiceiuri alimentare pe care ar trebui să le adopți pentru o siluetă de invidiat se numără consumul de afine. Deși mulți cred că fructele sunt bogate în zahăr și nu ajută în procesul de slăbire, specialiștii demonstrează contrariul. Multe fructe sunt bogate în fibre și ajută la pierderea în greutate.

De altfel, sunt gustări mult mai indicate decât carbohidrații sau alimentele bogate în zahăr procesat. Fructele pot satisface rapid nevoia de dulce într-un mod sănătos. O dietă echilibrată ar trebui să includă consumul de fructe. Studiile au demonstrat că afinele sunt printre cele mai indicate fructe când vine vorba de a pierde câteva kilograme în plus. Afinele sunt sărace în calorii, dar bogate în antioxidanți.

Reclamă

Ouă

Unul din principalele obiceiuri alimentare pentru o siluetă de invidiat ține de consumul de ouă. Încearcă să renunți la cerealele pline de zahăr la micul dejun și să le înlocuiești cu o omletă sănătoasă, sau cu un ou fiert. Studiile au demonstrat că există nenumărate beneficii ale consumului de ouă.

Acestea sunt bogate în proteine și oferă rapid senzație de sațietate. Astfel, pe parcursul zilei vei simți mai puțin nevoia de a mânca, iar poftele tale se vor diminua. Ouăle conține și alți nutrienți necesari organismului. Gălbenușul este cel bogat în proteine. În plus, ouăle pot oferi necesarul de vitamina D, A, E și K. De asemenea, ele conțin calciu, fier, magneziu, seleniu și zinc.

Reclamă

Fasole

Fasolea este un alt aliment bogat în proteine și fibre. O dietă bogată în fibre te poate ajuta în cazul problemelor cu sistemul digestiv. Totodată, dieta bogată în fibre poate să te ajute la menținerea greutății, dar și la reglarea grasimii corporale.

Deși toate tipurile de fasole sunt bogate în proteine, un studiu din 2007 a dovedit că fasolea roșie ar avea mult mai multe beneficii asupra organismului. Un studiu publicat în The International Journal of Medical Sciences a demonstrat că persoanele care consumă fasole roșie reușesc să piardă mult mai ușor din grăsimea corporală, decât cele care consumă alte tipuri de fasole. Fasolea roșie poate fi introdusă n dieta zilnică sub tot felul de preparate gustoase.

Somon

Printre alte obiceiuri alimentare pe care ar trebui să le adopți pentru o siluetă de invidiat se numără consumul de pește. Somonul este bogat în proteine și nu conține multe grăsimi.

Acesta poate fi o sursă importantă de acizi grași omega-3. Totodată, mai multe studii au demonstrat faptul că acizii grași omega-3 pot ajuta la creșterea masei musculare. Cu cât masa musculară este mai mare, cu atât corpul tău va arde în mod natural mai multe calorii. Experții spun că acizii grași din somon sunt benefici pentru sănătatea inimii și pentru sistemului imunitar.

Caju

Dacă vrei să-ți păstrezi silueta de invidiat, atunci este necesar să renunți la gustările nesănătoase. Încearcă să le înlocuiești cu nuci sau alimente sănătoase. În acest sens, poți apela cu încredere la caju. Nucile caju sunt bogate în antioxidanți, proteine, fibre, vitamine și minerale.

Conform publicației Eat This, Not That! nucile caju oferă rapid senzația de sațietate. Pot fi o gustare delicioasă între mese și te pot ajuta în lupta împotriva kilogramelor în plus. Nucile caju pot fi consumate în loc de gustare, sau pot fi introduse în salatele pe care le preparam la mesele din timpul zilei.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Planeta mercur înconjurată de semnele zodiacale pentru a lustra că mercur iese din retrograd pe 25 aprilie 2024
Horoscop
Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie. Ce urmează pentru zodii
Universul va deschide o poartă către un nou început pentru nativii din zodiac. Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie și lucrurile se vor schimba. Planeta își reia cursul direct, ceea ce înseamnă că...
2
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
3
O femeie superbă, blondă, care poartă o rochie roșie și ilustrează una dintre acele zodii care se folosesc de gelozie în relații
Horoscop
Zodii care se folosesc de gelozie în relații. Nativii care transformă acest sentiment într-o armă
Astrologii spun că există anumite zodii care se folosesc de gelozie în relații. Acești nativi reușesc să transforme acest sentiment într-o armă. Multe trăsături de personalitate sunt influențate de zodia în care ne naștem,...
4
O femeie frumoasă care poartă o rochie albastră și stă pe un pat de flori pentru a ilustra una dintre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024
Horoscop
Zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Trei nativi care vor avea parte de reușite
Astrologii vorbesc despre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Acești nativi au parte de momente de neuitat. Jupiter, planeta norocului și a abundenței, este pregătit să-i sprijine pe nativi să-și...
5
Prieteni care râd și se distrează într-o zi însorită
Horoscop
Lună Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024. Cum te influențează, în funcție de zodie
Un eveniment astrologic de o intensitate uriașă va acapara toate zodiile. Luna Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024 vine să ne aducă tot timpul la extreme. Nativii se vor simți prinși într-o mare...
PARTENERI
×