Reclamă

Cum să slăbești rapid și sănătos mergând zilnic pe jos

Să începi o dieta nu e niciodată ușor. Devine cu atât mai dificil atunci când vrei să slăbești într-un mod rapid și sănătos. Nu întotdeauna timpul îți permite să mergi la sală. Poate nici nu te simți confortabil să-ți faci exercițiile fizice alături de altcineva. Pentru astfel de probleme soluția perfectă și eficientă poate să devină mersul zilnic pe jos.

Publicat: 9 mai 2021, 7:59 / Actualizat: 11 mai 2021, 19:07

Pentru a pierde kilogramele în plus într-un mod sănătos ai nevoie de noi obiceiuri alimentare. Pe lângă acestea va trebui să adopți câteva exericții fizice care să-ți completeze noul program alimentar. Nu trebuie să-ți supui corpul unor exerciții solicitante și greu de realizat.

Uneori tot ce trebuie să faci este să adopți în viața ta o plimbare zilnică de câteva minute. Mersul pe jos poate să aibă un impact rapid și vizibil asupra siluetei tale. Pe lângă faptul că vei pierde considerabil din țesutul adipos, te vei bucura și de un tonus muscular mai bun.

Cum să slăbești într-un mod rapid și sănătos mergând zilnic pe jos

Plimbarea poate să devină cel mai relaxant antrenament dacă știi să te bucuri de ea. Să mergi pe jos nu solicită un efort fizic deosebit. Dacă nu ai probleme medicale grave o să-ți fie cu atât mai ușor să parcurgi distanțe mari zilnic. În plus, pe lângă faptul că slăbești rapid și sănătos, o vei face într-un mod distractiv.

Mai multe studii au demonstrat de-a lungul timpului cum mersul pe jos în mod regulat poate să-ți îmbunătățească sistemul imunitar. Această activitate te va ajuta implicit să-ți crească speranța de viață. Dacă nu te-a convins încă această metodă, iată câteva beneficii generale ale mersului zilnic pe jos.

În ciuda faptului că îți dorești să slăbești rapid și sănătos nu este suficient întotdeauna să schimbi doar obiceiurile alimentare. Plimbările lungi te vor ajuta în primul rând să-ți îmbunătățești condiția ficiză. În timp, îți vei crește rezistența și o să-ți fie mult mai ușor să adopți alte exerciții care necesită mai mult efort.

Reclamă

Să renunți la un stil de viață sedentar este un prim pas pentru a-ți îmbunătății calitatea vieții. Pe lângă beneficiile fizice imediate, mersul pe jos te poate ajuta și pe plan psihic. S-a demonstrat de mai multe ori că o plimbare liniștită poate avea un efect calmat și relaxant asupra unei persoane. În timp ce te vei relaxa, vei avea ocazia să explorezi locuri noi pe care înainte ai evitat să le vizitezi.

Înainte să adopți mersul pe jos ca să slăbești într-un mod rapid și sănătos ai grijă să găsești un echilibru în dieta ta. E foarte important să te hrănești cu alimentele care te vor ajuta să-ți crești masa musculară înainte de o plimbare lungă. Dacă te decizi să faci plimbările dis de dimineața, trebuie să știi că există un număr de alimente care-ți pot face rău.

Transformă mersul pe jos într-un antrenament zilnic

Reclamă

Pe termen lung mersul pe jos te poate ajuta să slăbești rapid și sănătos. Totuși cu timpul corpurl tău se va obișnui cu efortul fizic depus. La început e important să creezi un deficit caloric și să aduci plimbările lungi ca o rutină de exerciții. Ulterior vei avea nevoie de noi antrenamente pentru a nu stagna în pierderea de greutate.

Motivul pentru care se întâmplă acest lucru este faptul că plimbările te vor ajuta doar să arzi grăsimea în exces. Ele nu te vor ajuta să-ți crești masa musculară sau rata metabolică. O masă musculară mai mare presupune o rată metagolică mai ridicată.

Mușchii corpului tău sunt responsabili pentru cea mai mare parte din arderea caloriilor pe care le consumi. Următorul pas ca să slăbești rapid și într-un mod sănătos este să incorporezi în plimbările tale câteva exerciții fizice.
Cea mai bună metodă este să adopți antrenamentele HIIT în timpul plimbărilor tale. High Intensity Interval Training este un tip de antrenament care presupune executarea unor serii intense de exerciții. Aceste serii trebuie să fie scurte și la intervale regulate de timp.

Este o metodă excelentă prin care să observi cum slăbești într-un mod rapid și sănătos. Exercițiile pe care le adopți trebuie să fie alese în funcție de rezistența ta. Într-o plimbare mai lungă poți opta pentru un interval de 15 minute de mers combinat cu 10 minute de exerciții.

Fie că alegi să faci genoflexiuni, flotări sau sărituri, important este să menții acest ciclu constant. Cu timpul rata ta metabolică va crește. În acel moment vei observa cum slăbești rapid și cu siguranță într-un mod complet sănătos. Totodată țesutul adipos în exces va dispărea și va fi înlocuit cu mușchii tonifiați.

Tonusul muscular mai bun te va ajuta pe termen lung să-ți schimbi complet stilul de viață sedentar cu unul activ și plin de energie.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O femeie care își îndepărtează părul din bărbie cu ajutorul unei pensete
Frumusețe
Motivul pentru care îți pot crește fire de păr în bărbie. Procesul care are loc pe măsură ce înaintezi în vârstă
Te-ai întrebat vreodată care este motivul pentru care îți pot crește fire de păr în bărbie? Procesul acesta are loc pe măsură ce înaintezi în vârstă și este unul complet normal. Pilozitatea nu ar...
2
Fată frumoasă cu părul lung stă într-un câmp cu flori cu o pălărie în mână
Horoscop
Culoarea spirituală, divină și vindecătoare pentru fiecare zodie. Ce spun specialiștii
Dacă vrei să afli care este culoarea spirituală, divină și vindecătoare pentru fiecare zodie, este necesar să citești horoscopul de mai jos. Fiecare are o emoție diferită și ne ajută să ne menținem spiritul...
3
Cele 12 semne zodiacele, dispuse în cercuri, cu două inimi în centru
Horoscop lunar
Horoscopul dragostei pentru luna iunie 2023. Peștii ar putea fi ceruți în căsătorie
Previziunile astrale oferă anumită posibilități, iar horoscopul dragostei pentru luna iunie 2023 aduce nennumărate surprize pentru nativii din zodiac. Energia se va simți mult mai diminuată în a doua jumătate a lunii, atunci când...
4
O femeie frumoasă care poartă o rochie albastră și stă pe un pat pentru a ilustra una dintre cele patru zodii care sunt atente la curățenie
Horoscop
Zodii care sunt atente la curățenie. Nativii care se preocupă întotdeauna de aspectul casei lor
Există anumite zodii care sunt foarte atente la curățenie. Acești nativi au o adevărată obsesie pentru ordine și disciplină. Pentru ei o locuință dezorganizată devine un adevărat coșmar, mai ales dacă lucrurile nu sunt...
5
Un congelator în care se află mai multe pungi cu legume congelate
Sănătate
Cât de sănătoase sunt alimentele congelate. Nutriționiștii avertizează cu privire la consumul lor
Nutriționiștii au dezvăluit cât de sănătoase sunt alimentele congelate. Noi studii arată beneficiile acestora, dar și contraindicații privind consumul lor. La fel ca orice alte produse, alimentele congelate ar trebui consumate cu măsură. Alimentele...
PARTENERI
×