Reclamă

Obiceiuri alimentare care îți distrug sistemul imunitar

Schimbarea sezonului aduce cu sine o mulțime de virusuri ce atentează la sistemul imunitar. Există un pas crucial către protejarea sistemului imunitar pe care mulți oameni nu îl iau: adaptarea obiceiurilor alimentare. Iată câteva obiceiuri alimentare care îți distrug sistemul imunitar.

Publicat: 10 septembrie 2021, 8:22

Pentru cei care doresc să evite îmbolnăvirea, spălarea frecventă a mâinilor și îndepărtarea de mulțimi a devenit deja o prioritate. Dacă vrei să ai în continuare grijă de sistemul tău imunitar, atunci trebuie să știi că există obiceiuri alimentare care îți distrug sistemul imunitar, potrivit experților.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Obiceiuri alimentare care îți distrug sistemul imunitar

Vrei să începi o cură cu vitamine pentru a proteja sistemul imunitar în sezonul rece? Te sfătuim să apelezi la sfatul unui medic specialist. Acesta trebuie să-ți facă recomandările după un set complet de analize.

În această perioadă friguroasă, corpul nostru are nevoie de alimente nutritive care să ne protejeze de bolile sezoniere. Iată câteva alimente pe care să le consumi ca să ai un sistem imunitar puternic și multă energie. 

Consumi prea mult zahăr

Deserturile sau mult râvnita plăcintă cu dovleac a sezonului de toamnă pot face ravagii asupra sistemului tău imunitar.

Reclamă

„Aportul excesiv de zahăr și carbohidrați simpli poate reduce funcția celulelor imune și poate slăbi sistemul imunitar”, explică Lindsey DeSoto RDN, LD, de la Fit Healthy Momma pentru EatThis.com.

Consumul de băuturi alcoolice

Dacă vrei să ai un sistem imunitar puternic, care să funcționeze eficient și care să facă față bolilor și virusurilor, atunci trebuie să ai grijă la cantitatea de băuturi alcoolice pe care o consumi.

Reclamă

„Aportul excesiv de alcool de peste 14 pahare pe săptămână vă poate suprima sistemul imunitar. De asemenea, consumul în exces poate duce la simptome mai severe ale bolii în caz de îmbolnăvire”, a mai explicat Lindsey DeSoto.

Mâncarea procesată

Gustările procesate ca snacks-urile sau prăjiturelele sunt mereu la îndemână atunci când ești pe fugă și nu ai mâncat nimic. Chiar și așa, trebuie să ai mare grijă la cantitatea pe care o consumi. Mai mult decât atât, ele nu trebuie să fie un obicei în alimentația ta zilnică.

„Alimentele foarte procesate conțin cantități mari de sodiu, grăsimi saturate și zahăr. Aceste componente pot duce la apariția bolilor de inimă și a bolilor renale, ducând la inflamații cronice. Pot compromite sistemul imunitar rapid”, spune Leonila Campos, MBA , RD, CEO și fondator al Fueled by Leo, Inc.

Consumul produselor fast-food

Dacă vrei să îți menții sistemul imunitar puternic, atunci îți recomandăm să te gândești de două ori înainte de a intra într-un restaurant care comercializează produse fast-food.

„Alimentele de tip fast-food au un conținut ridicat de grăsimi saturate și un conținut scăzut de grăsimi nesaturate. Aportul ridicat de grăsimi saturate poate provoca inflamații în organism, slăbind astfel funcția imunitară”, explică nutriționistul Hannah Byrne, MS, RDN.

Consumul excesiv de sare

Înainte de a mai pune sare în mâncare, ia în considerare riscul ca suplimentul de sodiu să îți afecteze sistemul imunitar.

„Aportul excesiv de sodiu provoacă tensiune arterială crescută și retenție de lichide. Retenția de lichide face ca rinichii să elimine excesul de sodiu. Aacest lucru poate reduce capacitatea organismului de a lupta împotriva infecțiilor”, a mai spus nutriționistul Hannah Byrne, MS, RDN.

Nu consumi suficiente calorii

Atunci când nu îți adaptezi dieta și consumi mult timp alimentele greșite, acest lucru poate avea consecințe grave asupra sănătății organismului tău. Consumul unui număr insuficient de calorii poate avea același efect.

„Oamenii care își restricționează în mod intenționat consumul de alimente sau suferă de comportamente alimentare dezordonate ori tulburări de alimentație sunt mai susceptibili de a le afecta sistemul imunitar. Când nu ne hrănim corpul cu suficienți nutrienți în fiecare zi, nu susținem un sistem imunitar sănătos și puternic”, spune Roxana Ehsani, MS, RD, CSSD, LDN, purtător de cuvânt național al Academiei de Nutriție și Dietetică.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Prințul Harry într-o cămașă albastră în timpul unei conferințe
Divertisment
Prințul Harry a declarat că reședința sa se află în Statele Unite ale Americii. Anunțul a fost făcut după ce s-a aflat că va merge în vizită în Londra
Prințul Harry a declarat că reședința sa se află în Statele Unite ale Americii. Anunțul a fost făcut după ce s-a aflat că va merge în vizită în Londra. Acesta a declarat pentru prima...
2
O femeie îmbrăcată în rochie albă, cu aripi de înger
Horoscop
Zodii care regretă că s-au deschis prietenilor. Nativii care se pot confrunta cu momente tensionate
Cât de multă încredere poți avea în oamenii pe care îi consideri apropiați de sufletul tău? Ai mai jos lista cu zodii care regretă că s-au deschis prietenilor și care au șanse mari să...
3
David și Victoria Beckham la un eveniment public din 2003
Divertisment
Dovada transformării Victoriei Beckham. Cum arăta chipul ei la începutul relației cu David și cum arată acum, la 50 de ani
Aceasta este dovada transformării victoriei Beckham. Chipul ei s-a schimbat de-a lungul relației sale cu David Beckham. Femeia de afaceri a împlinit vârsta de 50 de ani, iar soțul ei a celebrat-o în mediul...
4
O femeie care vorbește la telefon și vinde anumite lucruri
Horoscop
Zodii care sunt foarte bune la vânzări. Nativii care au latura comercială în natura lor
Anumite trăsături asociate cu diferite semne zodiacale pot influența cât de bine performează în diferite profesii. Când vine vorba de vânzări, unele semne strălucesc mai puternic decât altele. Ai mai jos lista cu zodii...
5
Kim Kardashian într-un costum de baie roz în timp ce este urmată de o întreagă echipă de fotografi pe plajă
Divertisment
Kim Kardashian s-a pus într-o situație penibilă. Cum a reușit diva să ajungă virală în mediul online
Kim Kardashian s-a pus într-o situație penibilă. Diva a ajuns ținta glumelor din mediul online după ce a postat în mediul online mai multe imagini în costum de baie. Vedeta s-a pozat în timp...
PARTENERI
×