Reclamă

Obiceiuri pe care să le adopți dimineața. Ce recomandă specialiștii

Dacă ți-ai propus să faci o schimbare în viața ta, specialiștii îți vin în ajutor cu o listă de obiceiuri pe care să le adopți dimineața. Aceste gesturi mărunte vor avea un impact semnificativ asupra rutinei tale de zi cu zi.

Publicat: 19 ianuarie 2022, 7:46

Modul în care îți începi dimineața îți poate afecta, de cele mai multe ori, activitatea pe care o desfășori pentru restul zilei. Dacă te trezești plină de energie, poți avea rezultate remarcabile. Cu toate acestea, schimbările nu se văd niciodată peste noapte, ele necesită efort și multă disciplină.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Obiceiuri pe care să le adopți dimineața

Pandemia a adus multe schimbări în viața tuturor celor din jur. Multe persoane au ajuns să se confrunte cu stări de anxietate în urma perioade pe care au petrecut-o în izolare, departe de persoanele dragi. Specialiștii au pregătit mai multe sfaturi utile și obiceiuri pe care orice persoană le poate adopta pentru a-și schimba viața în bine. Diferențele sunt făcute de lucrurile mici, iar aceste cinci sfaturi utile încearcă să-și ofere un boost de energie încă din prima parte a zilei.

Practică meditația

Pe lista de obiceiuri pe care să le adopți dimineața se numără meditația. Dr. Renita White vorbește despre importanța acestui obiceii, mai ales în contextul pandemic. Aceasta spune că meditația ne poate ajuta să fim din nou recunoscători pentru lucrurile mărunte din viața de zi cu zi. ”Este foarte important să începi ziua într-o notă optimistă. Lucrurile mărunte sunt cele care fac diferența.

Un set de reguli te poate ajuta să-ți începi ziua așa cum trebuie pentru a fi cât mai productivă. Încerc să meditez pentru cel puțin 30 de minute.” Specialista le recomandă oamenilor să fie recunoscători pentru tot ceea ce au în viață. În acest fel își vor începe ziua cu mult mai multă energie pozitivă.

Reclamă

Bea suficientă apă

Hidratarea este mai mult decât necesară, mai ales dimineața. În timpul nopții corpurile noastre se deshidrateaza, pentru a reveni la un echilibru, este important să ai alături o cană mare de apă.” Este foarte ușor să uiți să bei apă în timpul zilei. De aceea este foarte important să începi cu două sau trei căni de apă în fiecare dimineață.”

Specialiștii spun că în acest fel apetitul tău va fi mai scăzut și vei avea tendința să consumi mai puține calorii. Totodată, Renita White afirmă că multe persoane au tendința să confunde senzația de sete cu cea de foame. Un astfel de obicei te poate ajuta să-ți menții sănătatea, dar și să te lupți cu kilogramele în plus. Iată alte cinci obiceiuri sănătoase care să te ajute să pierzi în greutate în 2022.

Reclamă

Fă-ți patul

Elizabeth Lombardo, doctor psiholog, este cea care a atras atenția cu privire la aranjarea patului de dineață. Aceasta spune că amenajarea încăperii în care ai dormit te va încuraja să fii productivă pe parcursul zilei. Elizabeth afirmă că oamenii care își fac patul dimineața sunt mult mai fericiți și mai productivi.

”Primul lucru pe care ar trebui să-l faci dimineața este patul. Un singur obiectiv de e ordinea de zi se va transforma rapid în reușitele pe care le vei înregistra ulterior. Dacă îți faci patul dimineața vei realiza că lucrurile mici conteaza cel mai mult în viață”. Elizabeth spune că acesta este unul din principalele obiceiuri pe care să le adopți dimineața dacă vrei să fii productivă.

Aerisește dormitorul

Nu doar patul aranjat este extrem de important în dormitorul tău, ci și aerul pe care îl respiri. Cercetătorii spun că este foarte important ca dimineața să lași ferestrele larg deschise și să aerisești încăperea în care ai dormit.

Totodată, lumina soarelui care pătrunde în cameră îți poate da un boost de energie remarcabil, spune Dr. Michael Genovese. ”Lumina naturală de la începutul zilei este cel mai ușor mod de a începe ziua într-un mod sănătos și plin de energie.” Doctorul mai adaugă la final și importanța activităților fizice efectuate dis-de-dimineață.

Fă sport

Sportul este necesar în viața oricărei persoane. Specialiști recomandă cel puțin 30 de minute de sport în fiecare dimineață. Fie că este vorba de o rutină bine pusă la punct sau de câteva exerciții ușoare de stretching, cel mai important lucru este să faci mișcare.

Dr. Sylvia Gonsahn-Bollie spune că exercițiile fizice făcute de dimineață te ajută să-ți îmbunătățești condiția fizică. În plus, acesta îți vor oferi energia necesară pentru a începe ziua cu bine. ”Sportul de dimineață îți oferă în mod natural un boost de energie. Chiar și 10 minute de exerciții pot fi benefice. În această perioadă și în contextul pandemiei de COVID-19, sportul este extrem de important pentru a reduce stresul și anxietatea.”

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Planeta mercur înconjurată de semnele zodiacale pentru a lustra că mercur iese din retrograd pe 25 aprilie 2024
Horoscop
Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie. Ce urmează pentru zodii
Universul va deschide o poartă către un nou început pentru nativii din zodiac. Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie și lucrurile se vor schimba. Planeta își reia cursul direct, ceea ce înseamnă că...
2
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
3
O femeie superbă, blondă, care poartă o rochie roșie și ilustrează una dintre acele zodii care se folosesc de gelozie în relații
Horoscop
Zodii care se folosesc de gelozie în relații. Nativii care transformă acest sentiment într-o armă
Astrologii spun că există anumite zodii care se folosesc de gelozie în relații. Acești nativi reușesc să transforme acest sentiment într-o armă. Multe trăsături de personalitate sunt influențate de zodia în care ne naștem,...
4
O femeie frumoasă care poartă o rochie albastră și stă pe un pat de flori pentru a ilustra una dintre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024
Horoscop
Zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Trei nativi care vor avea parte de reușite
Astrologii vorbesc despre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Acești nativi au parte de momente de neuitat. Jupiter, planeta norocului și a abundenței, este pregătit să-i sprijine pe nativi să-și...
5
Prieteni care râd și se distrează într-o zi însorită
Horoscop
Lună Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024. Cum te influențează, în funcție de zodie
Un eveniment astrologic de o intensitate uriașă va acapara toate zodiile. Luna Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024 vine să ne aducă tot timpul la extreme. Nativii se vor simți prinși într-o mare...
PARTENERI
×