Reclamă

Obiceiuri care te fac să pari în vârstă. Ce spun specialiștii

Procesul de îmbătrânire poate fi unul foarte frumos dacă avem grijă de sănătatea corpului nostru din timp. Specialiștii au încercat să tragă un semnal de alarmă. Aceștia avertizează oamenii cu privire la problemele de sănătate care pot apărea. Ți-am pregătit o listă de obiceiuri care te fac să pari în vârstă.

Publicat: 28 decembrie 2021, 7:07

Sănătatea corpului nostru ar trebui să fie întotdeauna pe primul loc. În funcție de stilul de viață pe care îl avem putem observa un aspect al tenului sănătos sau unul cu probleme. Problemele estetice pot fi observate rapid. Totuși, cercetătorii spun că anumite obiceiuri pot avea un efect nedorit asupra organismului nostru.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Obiceiuri care te fac să pari în vârstă

De-a lungul timpului oamenii au încercat să găsească o mulțime de soluții pentru a încetinii procesul de îmbătrânire. Cu toate acestea, puțini știu că unele obiceiuri alimentare care par la prima vedere nevinovate pot avea un efect vizibil asupra aspectului și corpului nostru. Pentru a evita îmbătrânirea prematură, specialiștii au ales care sunt cele mai periculoase și des întâlnite obiceiuri care te pot face să pari mai în vârstă. 

Stresul

Stresul este primul pe lista cu obiceiuri care te fac să pari în vârstă. Specialiștii atrag atenția oamenilor din jur cu privire la problemele de sănătate care pot apărea din cauza acestuia.

Conform celor mai recente studii realizate de cercetători stresul poate crește în mod considerabil apariția bolilor de inimă și a altor probleme cronice. Un efect vizibil și rapid pe care stresul îl are asupra corpului se vede la nivelul chipului. Cercetătorii spun că de cele mai multe ori oamenii pot remarca apariția ridurilor fine.

Reclamă

Lipsa protecței solare

Protecția solară este foarte importantă când vine vorba de sănătatea pieliii noastre. SPF-ul este întotdeauna recomandat de medicii specialiști indiferent de anotimp. Persoanele care nu folosesc crema de protecție solară au șanse foarte mari să capete un aspect îmbătrânit al tenului.

Expunerea la razele UV poate avea probleme vizibile la nivelul tenului. Schimbările care apar la nivelul colagenului vor oferi și ele tenului un aspect nedorit. Pentru a evita aceste probleme, specialiștii îi sfătuiesc pe cei din jur să nu se expună la orele de vârf. Tot ei îi sfătuiesc pe oameni să folosească întotdeauna o cremă de protecție solară. Aceasta trebuie să fie potrivită tipului de ten cu un factor de protecție ridicat.

Reclamă

Consumul de carne roșie în mod frecvent

Cel de-al treilea lucru de pe lista cu obiceiuri care te fac să pari în vârstă ține de consumul de carne roșie în mod frecvent. Conform publicației Eat This, Not That, carnea roșie are un risc real asupra corpului producând numeroase boli, în special boli de inimă. Un studiu realizat recent a demonstrat că acest aliment consumat în mod frecvent va crește riscul de apariție a cancerului, diabetului și bolilor de inimă.

Un alt studiu realizat pe 537.000 de persoane cu vârste între 50 și 71 a demonstrat că persoanele care consumau în mod frecvent carne roșie aveau șanse de mai mari să moară de mai devreme decât o persoană care nu consumă carne roșie în mod regulat. Motivul pentru care acest aliment nu este recomandat în cantități foarte mari are legătură cu procentul mare de nitrați pe care îl conține. Specialiștii sfătuiesc înlocuirea cărnii roșii cu cea albă sau cu alte alimente, precum peștele.

Consumul în exces de băuturi alcoolice

Al patrulea element de pe lista de obiceiuri care te fac să pari în vârstă ține de consumul băuturilor alcoolice în exces. O noapte pierdută din cauza alcoolului își va lăsa imediat amprenta asupra tenului. Specialiștii spun că băuturile alcoolice deshidratează în mod rapid corpul și implicit pielea.

Consumul în exces poate duce la apariția roșeții sau la spargerea vaselor capilare la nivelul pielii. Totodată, cercetătorii au remarcat o legătură directă la persoanele care consumă alcool în exces între acesta și apariția liniilor fine de la nivelul feței.

Consumul alimentelor care conțin foarte mult zahăr

Consumul de zahăr în exces este o problemă reală din foarte multe puncte de vedere. Totodată el se află pe lista de obiceiuri care te fac să pari în vârstă. Studiile recente demonstrează că acesta poate afecta colagenul și elasticitatea pielii. Pe lângă ridurile fine pe care le putem observa, cercetătorii spun că zahărul în exces poate provoca și apariția petelor pigmentare. Este foarte important să consumăm alimente cât mai sănătoase și să evităm pe cât posibil pe cele care conțin zahăr rafinat, scrie Healthline.com

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O femeie frumoasă care poartă o rochie roz și simbolizează una dintre acele zodii energice
Horoscop
Cele mai energice zodii. Ei sunt nativii cu o forță interioară de invidiat
Te-ai întrebat vreodată care sunt cele mai energice zodii? Acești nativi au o forță interioară de invidiat. Reușesc să facă față tuturor provocărilor și aduc zâmbetul pe buzele oamenilor din viața lor. Ei sunt...
2
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 15 aprilie – 21 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
În această perioadă, mulți dintre nativi se vor reîntoarce la credințele din trecut. Există o singură zodie care va descoperi că suferă de oboseală cronică, iar aceasta va trebui să ia o pauză prelungită....
3
O femeie frumoasă care stă în pat și citește mesaje încercând să-și urmărească fostul partener
Horoscop
Zodii care își urmăresc fostul partener. Nativii care nu pot trece cu ușurință peste o despărțire
Există unele zodii care își urmăresc fostul partener. Acești nativi caută orice motiv pentru a vedea ce face persoana de care s-au despărțit. Ei trec mai greu peste momentul despărțirii și nu pot accepta...
4
O femeie frumoasă care poartă o rochie neagră și ține într-un cerc armonios mai multe frunze aurii
Horoscop
Zodii care iubesc liniștea. Ei sunt nativii care evită situațiile dramatice
Există unele zodii care iubesc liniștea și evită pe cât se poate situațiile dramatice. Acești nativi se feresc de persoanele care tind să fie vampiri energetici. Ei au nevoie de oameni sinceri în viața...
5
O femeie frumoasă care își aplică anticearcăn în timp ce se uită în oglindă
Frumusețe
Când se aplică anticearcănul. Ordinea corectă a produselor de machiaj
Dacă nu ești pasionată de beauty sau ești la început de drum, atunci poate fi copleșitor să începi să te machiezi singură. Cu atât de multă informație este greu să alegi pe cea care...
PARTENERI
×