Reclamă

Obiceiuri la care e indicat să renunți după vârsta de 60 de ani. Cum să-ți păstrezi echilibrul în viață

Procesul de îmbătrânire poate fi unul extrem de frumos. Acest lucru se întâmplă mai ales dacă ai avut parte de o viață echilibrată și activă. Cu toate acestea, anumite probleme de sănătate pot pune în dificultate calitatea vieții. Vestea bună este că multe din aceste obstacole se pot evita cu ajutorul unor obiceiuri la care e indicat să renunți după vârsta de 60 de ani.

Publicat: 9 decembrie 2021, 7:46

Ți-am pregătit o listă scurtă cu factorii care ar putea să-ți influențeze calitatea vieții după 60 de ani. Evitate din timp, aceste obiceiuri nu-ți vor afecta sănătatea și starea de bine. Pentru a avea parte de o viață lungă și frumoasă, iată care sunt factorii pe care ar trebui să-i ai în vedere.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Obiceiuri la care e indicat să renunți după vârsta de 60 de ani

Există nenumărați factori care pot influența calitatea vieții și procesul de îmbătrânire. Deși unii dintre aceștia nu pot fi controlați, mulți se află sub puterea decizie noastre. Câteva obiceiuri ce par la prima vedere inofensive, îți pot afecta durata vieții. Pentru a avea parte de o bătrânețe liniștită și fericită, iată câteva aspecte pe care ar trebui să le ai în vedere. Descoperă care sunt principalele obiceiuri la care e indicat să renunți 60 de ani. 

Fumatul

Fumatul se află și el pe lista cu obiceiuri la care e indicat să renunți după vârsta de 60 de ani. Tutunul este dăunător indiferent de vârstă.

Studiile recente au demonstrat că persoanele cu vârsta între 65 și 69 de ani care renunță la țigări își pot prelungi viața cu cel puțin patru ani. Fumatul după vârsta de 60 de ani poate crește riscul de a dezvolta boli de inimă sau ale sistemului respirator. Fumatul ar trebui să fie tot mai mult redus în cazul persoanelor cu o vârstă înaintată.

Reclamă

Izolarea socială

Singurătatea poate aduce cu sine multe probleme la nivel psihic și fizic. Studiile au demonstrat că persoanele singure au șanse foarte mari să dezvolte diferite boli din cauza problemelor pe care și le formează la nivel psihic.

Persoanele în vârstă care suferă de singurătate își cresc riscul cu 50% de a dezvolta demența, conform Eat This. Not That! Primele simptome ale demenței variză de la o persoană la alta. Este foarte important să rămânem alături de persoanele în vârstă din viața noastră. Socializarea îi poate ajuta pe aceștia să uite de grijile și problemele pe care le au.

Reclamă

Sedentaritatea

Ultimul de pe lista cu obiceiuri la care e indicat să renunți după 60 de ani ține de sedentaritate. Experții spun că activitățile fizice pot combate o parte din efectele negative ale îmbătrânirii.

Totodată, sportul ajută la tonusul muscular, la îmbunătățirea memoriei și a metabolismului. De asemenea, exercițiile fizice practicate în mod regulat pot ajuta la îmbunătățirea calității somnului. Sedentaritatea va crește riscul de a dezvolta mai multe boli, printre care obezitatea, diabetul sau bolile de inimă.

Consumul de băuturi alcoolice în exces

Unul din principalele obiceiuri la care e indicat să renunți după vârsta de 60 de ani este legat de consumul de băuturi alcoolice. Un studiu realizat recent în SUA a demonstrat că persoanele cu vârsta de peste 60 de ani au tendința să consume mai mult alcool decât cele mai tinere. 20 % din oamenii cu vârsta între 60 și 64 de ani au admis că obișnuiesc să bea în exces. Alcoolul în exces poate crește semnificativ riscul de a face cancer sau a dezvolta boli de inimă, indiferent de vârstă.

Acesta este cu atât mai periculos cu cât este consumat de oamenii în vârstă care au tendința să devină sensibili la alcool. Pentru a avea o viață sănătoasă, cel mai bine este să bei cu moderație și să conștientizezi impactul acestor băuturi asupra corpului tău.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
2
O femeie care își aplică ulei pe păr
Frumusețe
Cele mai bune uleiuri naturale pentru creșterea părului, recomandate de experții în frumusețe
Podoaba capilară este unul din atuurile frumuseții feminine. Deși nu există o rețetă magică, cercetările arată că cele mai bune uleiuri naturale pentru creșterea părului pot accelera procesul. În plus, extractele puternice din plante ajută...
3
Un bărbat care stă pe o canapea, cu telecomanda în mână, care cască
Horoscop
Zodii care pot fi parteneri leneși. Cum să abordezi situația în relația de cuplu
Te-ai săturat să-ți cicăliști constant partenerul să-și facă sarcinile din casă? Te trezești că faci toate sarcinile grele din relație? Dacă da, nu ești singura. Astrologii lămuresc și această situație. Există zodii care pot...
4
O femeie care privește cu zâmbetul pe buze la o vitamină
Sănătate
Deficitul de vitamine care te-ar putea face să pari mai în vârstă. La ce recomandă specialiștii să fii atentă
Te-ai simțit mai fragilă, irascibilă și fără energie în ultima perioadă? Ar fi bine să verifici dacă ai deficit de vitamine. Acesta poate provoca o serie de simptome, cum ar fi oboseală și iritabilitate....
5
O femeie îmbrăcată în rochie albă, cu aripi de înger
Horoscop
Zodii care regretă că s-au deschis prietenilor. Nativii care se pot confrunta cu momente tensionate
Cât de multă încredere poți avea în oamenii pe care îi consideri apropiați de sufletul tău? Ai mai jos lista cu zodii care regretă că s-au deschis prietenilor și care au șanse mari să...
PARTENERI
×