Reclamă

Primele simptome ale demenței. Ce poți face pentru a preveni această boală

În ultimii ani, diagnosticul demenței a fost tot mai răspândit. Studiile au demonstrat faptul că o persoană din șase care are peste 80 de ani, suferă de demență. Primele simptome ale demenței pot fi identificate cu mult timp înainte ca această boală să se instaleze complet în viața unei persoane. Un studiu realizat între 1937 și 2016 a identificat primele simptome pe care o persoană le poate experimenta.

Publicat: 8 septembrie 2021, 7:09

Conform studiilor, depresia este deseori întâlnită la persoanele care suferă de demență. Aceasta a fost regăsită la un procent de peste 98.5 % dintre persoanele care sufereau de demență. Pierderea de memorie este un alt simptom deseori întâlnit. S-a demonstrat că poată să apară și cu 12 ani înainte demența să se instaleze complet în viața unei persoane.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Primele simptome ale demenței

Termenul de demență este folosit pentru a descrie o mulțime de boli care au legătură directă cu degradarea progresivă a creierului. Boala Alzheimer este una dintre cele mai des întâlnite afecțiuni.

Printre primele simptome ale demenței se numără pierderea memoriei și a altor abilități cognitive.

Aceste pierderi duc rând pe rând la degradarea stilului de viață. O persoană care suferă de Alzheimer trece prin multe dificultăți până atinge ultimul stadiu al bolii. Nu există un tratament special pentru vindecarea acestei boli. Totuși, sunt câteva lucruri pe care le poți face pentru a încetini avansarea acestei boli.

Conform studiilor realizate recent, depresia se numără și ea printre primele simptome ale demenței. Studiile au adus la lumină noi dovezi privind legătura directă dintre depresie și Alzheimer. 

Reclamă

Cum se manifestă depresia la persoanele cu Alzheimer

Depresia se numără printre primele simptome ale demenței. Pare greu de crezut, dar depresia poate apărea la o persoană care suferă de Alzheimer. Chiar dacă este greu la început de identificat, depresia are câteva simptome care se lasă văzute rând pe rând.

Conform celor mai recente studii, o persoană care suferă de Alzheimer și de depresie poate să prezinte următoarele simptome: apatia, distanțarea socială, izolarea de persoanele din jur, probleme de concentrare și pierderea interesului pentru activitățile de zi cu zi. Conform specialiștilor, oamenii care suferă de demență și de depresie se exprimă destul de greu când vine vorba de sentimentele lor.

Reclamă

Persoanele cu Alzheimer vorbesc rareori despre tristețea pe care o resimt sau despre faptul că ar vrea să-și ia viața. Depresia la oamenii care au deja demență nu arată la fel ca la o persoană obișnuită.

Studiile realizate de Asociația de Alzheimer din Statele Unite ale Americii au demonstrat faptul că oamenii cu depresie, dar suspecți de demență vor avea stări de tristețe care vor veni și vor trece. Astfel de persoane trebuie supravegheate cu și mai multă grijă.

Ce poți face pentru a preveni această boală

Dacă poți identifica cu ușurință primele simptome ale demenței, când vine vorba de tratarea acestei afecțiuni lucrurile nu sunt la fel de simple. Cum nu se cunosc care sunt cauzele exacte care duc la apariția Alzheimerului, nu există încă un tratament care să acționeze imediat împotriva bolii.

Cu toate acestea, sunt câteva lucruri pe care le putem face pentru a preveni apariția demenței. Primul pas este să adoptăm un stil de viață sănătos. O dietă echilibrată împreună cu un set de exerciții fizice pot face minuni când vine vorba de prevenirea acestei boli.

Studiile realizate recent de cercetători au demonstrat faptul că problemele cardiovasculare sunt conectate în mod direct cu oamenii care au ajuns să sufere ulterior și de demență. Printr-un stil de viață sănătos o să poți să ai grijă atât de corpul tău, cât și de mintea ta.

Printre alte lucruri pe care le poți face pentru tine se numără analizele de rutină. Acestea sunt foarte importante pentru a vedea cum stai cu sănătatea în ultima vreme.

Mai mult, specialiștii recomandă să se renunțe la fumat. Alcoolul ar trebui să fie consumat doar în cantități reduse pentru a putea preveni apariția demenței. Deși fumatul, alcoolul, stresul sau dieta haotică nu sunt factori direcți care să provoace apariția demenței, ei pot duce treptat la degradarea sănătății noastre și inclusiv la apariția bolii Alzheimer.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O femeie frumoasă care poartă o rochie roz și simbolizează una dintre acele zodii energice
Horoscop
Cele mai energice zodii. Ei sunt nativii cu o forță interioară de invidiat
Te-ai întrebat vreodată care sunt cele mai energice zodii? Acești nativi au o forță interioară de invidiat. Reușesc să facă față tuturor provocărilor și aduc zâmbetul pe buzele oamenilor din viața lor. Ei sunt...
2
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 15 aprilie – 21 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
În această perioadă, mulți dintre nativi se vor reîntoarce la credințele din trecut. Există o singură zodie care va descoperi că suferă de oboseală cronică, iar aceasta va trebui să ia o pauză prelungită....
3
O femeie frumoasă care stă în pat și citește mesaje încercând să-și urmărească fostul partener
Horoscop
Zodii care își urmăresc fostul partener. Nativii care nu pot trece cu ușurință peste o despărțire
Există unele zodii care își urmăresc fostul partener. Acești nativi caută orice motiv pentru a vedea ce face persoana de care s-au despărțit. Ei trec mai greu peste momentul despărțirii și nu pot accepta...
4
O femeie frumoasă care poartă o rochie neagră și ține într-un cerc armonios mai multe frunze aurii
Horoscop
Zodii care iubesc liniștea. Ei sunt nativii care evită situațiile dramatice
Există unele zodii care iubesc liniștea și evită pe cât se poate situațiile dramatice. Acești nativi se feresc de persoanele care tind să fie vampiri energetici. Ei au nevoie de oameni sinceri în viața...
5
O femeie frumoasă care își aplică anticearcăn în timp ce se uită în oglindă
Frumusețe
Când se aplică anticearcănul. Ordinea corectă a produselor de machiaj
Dacă nu ești pasionată de beauty sau ești la început de drum, atunci poate fi copleșitor să începi să te machiezi singură. Cu atât de multă informație este greu să alegi pe cea care...
PARTENERI
×