Primele simptome ale demenței. Ce poți face pentru a preveni această boală

În ultimii ani, diagnosticul demenței a fost tot mai răspândit. Studiile au demonstrat faptul că o persoană din șase care are peste 80 de ani, suferă de demență. Primele simptome ale demenței pot fi identificate cu mult timp înainte ca această boală să se instaleze complet în viața unei persoane. Un studiu realizat între 1937 și 2016 a identificat primele simptome pe care o persoană le poate experimenta.

Publicat: 8 septembrie 2021, 7:09

Conform studiilor, depresia este deseori întâlnită la persoanele care suferă de demență. Aceasta a fost regăsită la un procent de peste 98.5 % dintre persoanele care sufereau de demență. Pierderea de memorie este un alt simptom deseori întâlnit. S-a demonstrat că poată să apară și cu 12 ani înainte demența să se instaleze complet în viața unei persoane.

Primele simptome ale demenței

Termenul de demență este folosit pentru a descrie o mulțime de boli care au legătură directă cu degradarea progresivă a creierului. Boala Alzheimer este una dintre cele mai des întâlnite afecțiuni.

Printre primele simptome ale demenței se numără pierderea memoriei și a altor abilități cognitive.

Aceste pierderi duc rând pe rând la degradarea stilului de viață. O persoană care suferă de Alzheimer trece prin multe dificultăți până atinge ultimul stadiu al bolii. Nu există un tratament special pentru vindecarea acestei boli. Totuși, sunt câteva lucruri pe care le poți face pentru a încetini avansarea acestei boli.

Conform studiilor realizate recent, depresia se numără și ea printre primele simptome ale demenței. Studiile au adus la lumină noi dovezi privind legătura directă dintre depresie și Alzheimer. 

Cum se manifestă depresia la persoanele cu Alzheimer

Depresia se numără printre primele simptome ale demenței. Pare greu de crezut, dar depresia poate apărea la o persoană care suferă de Alzheimer. Chiar dacă este greu la început de identificat, depresia are câteva simptome care se lasă văzute rând pe rând.

Conform celor mai recente studii, o persoană care suferă de Alzheimer și de depresie poate să prezinte următoarele simptome: apatia, distanțarea socială, izolarea de persoanele din jur, probleme de concentrare și pierderea interesului pentru activitățile de zi cu zi. Conform specialiștilor, oamenii care suferă de demență și de depresie se exprimă destul de greu când vine vorba de sentimentele lor.

Persoanele cu Alzheimer vorbesc rareori despre tristețea pe care o resimt sau despre faptul că ar vrea să-și ia viața. Depresia la oamenii care au deja demență nu arată la fel ca la o persoană obișnuită.

Studiile realizate de Asociația de Alzheimer din Statele Unite ale Americii au demonstrat faptul că oamenii cu depresie, dar suspecți de demență vor avea stări de tristețe care vor veni și vor trece. Astfel de persoane trebuie supravegheate cu și mai multă grijă.

Ce poți face pentru a preveni această boală

Dacă poți identifica cu ușurință primele simptome ale demenței, când vine vorba de tratarea acestei afecțiuni lucrurile nu sunt la fel de simple. Cum nu se cunosc care sunt cauzele exacte care duc la apariția Alzheimerului, nu există încă un tratament care să acționeze imediat împotriva bolii.

Cu toate acestea, sunt câteva lucruri pe care le putem face pentru a preveni apariția demenței. Primul pas este să adoptăm un stil de viață sănătos. O dietă echilibrată împreună cu un set de exerciții fizice pot face minuni când vine vorba de prevenirea acestei boli.

Studiile realizate recent de cercetători au demonstrat faptul că problemele cardiovasculare sunt conectate în mod direct cu oamenii care au ajuns să sufere ulterior și de demență. Printr-un stil de viață sănătos o să poți să ai grijă atât de corpul tău, cât și de mintea ta.

Printre alte lucruri pe care le poți face pentru tine se numără analizele de rutină. Acestea sunt foarte importante pentru a vedea cum stai cu sănătatea în ultima vreme.

Mai mult, specialiștii recomandă să se renunțe la fumat. Alcoolul ar trebui să fie consumat doar în cantități reduse pentru a putea preveni apariția demenței. Deși fumatul, alcoolul, stresul sau dieta haotică nu sunt factori direcți care să provoace apariția demenței, ei pot duce treptat la degradarea sănătății noastre și inclusiv la apariția bolii Alzheimer.

RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Colaj de poze cu prezentarea plăcintei americane cu mere, întreagă și secționată
Rețete
Plăcintă americană cu mere. Un desert delicios și spectaculos
Chiar dacă avem și noi rețete românește de plăcintă cu mere, merită să încerci și rețeta de plăcintă americană cu mere, pentru că este mai specială și foarte îndrăgită. Ceea ce o scoate în...
2
O femeie frumoasă cu părul roșcat care ține în brațe cu caine în timp ce portretizează acele zodii îndrăznețe
Horoscop
Zodii îndrăznețe. Nativii care au un curaj de invidiat
Necunoscutul poate să fie foarte înfricoșător uneori. Nesiguranța îi face pe mulți nativi să privească viitorul dintr-o perspectivă negativistă. Cu toate acestea, anumite zodii îndrăznețe dau dovadă de un curaj de invidiat. Aceste zodii...
3
Artista Rihanna într-o rochie neagră cu un fes pe cap în timp ce pozează la Met Gala 2021
Divertisment
Ținutele Met Gala 2021. Ce apariții au avut loc pe covorul roșu
Ținutele de la Met Gala 2021 au atras privirile tuturor. Vedete internaționale au pozat pline de încredere pe covorul roșu. Fiecare participant a încercat să aducă ceva unic ținutei sale. Anul acesta, evenimentul a...
4
Madonna într-o rochie neagră din latex în timp ce pozează pe covorul roșu la festivalul de film de la cannes din 2008
Divertisment
Madonna a purtat o ținută excentrică. Apariția vedetei la petrecerea dată după Premiile MTV VMA 2021
Madonna a atras privirile fanilor atunci când a purtat o ținută excentrică. Vedeta a participat la petrecerea dată după decernarea Premiilor MTV VMA 2021, unde a ales un outfit care a stârnit comentariile celor...
5
Jennifer Garner care a postat un mesaj emoționat în timp ce pozează pe covorul roșu în 2019
Divertisment
Jennifer Garner a postat un mesaj emoționant. Ce a declarat fosta soție a lui Ben Affleck
Jennifer Garner i-a impresionat pe cei din jur după ce a postat un mesaj emoționant pe contul personal de Instagram. Actrița în vârstă de 49 de ani a luat parte la o inițiativă care...
PARTENERI
×