Studiile efectuate în ultimii ani au demonstrat faptul că trei obiceiuri se numără printre cele mai des întâlnite atunci când medicul specialist pune diagnosticul demenței. Un studiu recent a implicat peste 4. 000 de persoane pentru a vedea care sunt obiceiurile lor alimentare și ce impact ar putea avea acestea asupra creierului. Pe lângă alimentație, studiul s-a bazat pe observarea activității fizice a respondenților, dar și a viciilor pe care aceștia le au.
Obiceiuri care duc la apariția demenței
Există câteva obiceiuri extrem de nocive care pot duce la apariția demenței. Deși nu-și dau seama, oamenii trebuie să fie foarte atenți le felul în care își trăiesc viața. În felul acesta, ei se pot bucura de o bătrânețe liniștită. De altfel, noi descoperiri au demonstrat faptul că lipsa somnului este un factor de risc al demenței.
Conform celor mai recente cercetări există trei obiceiuri pe care oamenii nu le iau în considerare, dar care pot duce la afectarea creierului pe termen lung. Este foarte important să luam în considerare aceste aspecte. O persoană din 14 care are peste 65 de ani poate să sufere de demență.
Fumatul
Conform studiilor fumătorii se numără printre persoanele care pot dezvolta mai rapid demența. Cercetările făcute recent de către World Health Organization arată că există șanse de 45 % care atestă apariția demenței la fumători.
Astfel, 14 % din cazurile de Alzheimer din întreaga lume sunt corelate cu persoanele care au fumat în timpul vieții. Deoarece în prezent nu există un medicament special pentru această boală, tot ce pot face medicii este să prevină apariția demenței. Pentru acest lucru se iau în considerare campaniile care să-i avertizeze pe fumători cu privire la problemele pe care le pot avea la bătrânețe din cauza acestui obicei.
Dieta săracă în nutrienți
Dieta săracă este un alt factor care duce la apariția demenței. Cercetările au demonstrat faptul că alimentele bogate în grăsimi, consumate în exces, sunt o problemă. Ele pot duce pe termen lung la apariția bolilor precum demența. Conform studiilor apărute, alimentația și exercițiile fizice ar trebui să se afle în echilibru în viața oricărei persoane.