Obiceiuri care duc la apariția demenței. Trei lucruri pe care ar trebui să le eviți pentru a preveni această boală

Diagnosticul de demență a început să fie din ce în ce mai răspândit în ultimii ani. Acest lucru se datorează și faptului că oamenii trăiesc până la o vârstă mult mai îndelungată. Conform studiilor o persoană din șase care are peste 80 de ani poate să sufere de demență. Apariția demenței apare în cele mai multe situații din cauza unor obiceiuri care ar putea fi schimbate din timp.

Publicat: 1 septembrie 2021, 7:52 / Actualizat: 2 September 2021, 8:03

Studiile efectuate în ultimii ani au demonstrat faptul că trei obiceiuri se numără printre cele mai des întâlnite atunci când medicul specialist pune diagnosticul demenței. Un studiu recent a implicat peste 4. 000 de persoane pentru a vedea care sunt obiceiurile lor alimentare și ce impact ar putea avea acestea asupra creierului. Pe lângă alimentație, studiul s-a bazat pe observarea activității fizice a respondenților, dar și a viciilor pe care aceștia le au.

Obiceiuri care duc la apariția demenței

Există câteva obiceiuri extrem de nocive care pot duce la apariția demenței. Deși nu-și dau seama, oamenii trebuie să fie foarte atenți le felul în care își trăiesc viața. În felul acesta, ei se pot bucura de o bătrânețe liniștită. De altfel, noi descoperiri au demonstrat faptul că lipsa somnului este un factor de risc al demenței.

Conform celor mai recente cercetări există trei obiceiuri pe care oamenii nu le iau în considerare, dar care pot duce la afectarea creierului pe termen lung. Este foarte important să luam în considerare aceste aspecte. O persoană din 14 care are peste 65 de ani poate să sufere de demență.

Fumatul

Conform studiilor fumătorii se numără printre persoanele care pot dezvolta mai rapid demența. Cercetările făcute recent de către World Health Organization arată că există șanse de 45 % care atestă apariția demenței la fumători.

Astfel, 14 % din cazurile de Alzheimer din întreaga lume sunt corelate cu persoanele care au fumat în timpul vieții. Deoarece în prezent nu există un medicament special pentru această boală, tot ce pot face medicii este să prevină apariția demenței. Pentru acest lucru se iau în considerare campaniile care să-i avertizeze pe fumători cu privire la problemele pe care le pot avea la bătrânețe din cauza acestui obicei.

Dieta săracă în nutrienți

Dieta săracă este un alt factor care duce la apariția demenței. Cercetările au demonstrat faptul că alimentele bogate în grăsimi, consumate în exces, sunt o problemă. Ele pot duce pe termen lung la apariția bolilor precum demența. Conform studiilor apărute, alimentația și exercițiile fizice ar trebui să se afle în echilibru în viața oricărei persoane.

De altfel, nutrienții și efortul fizic ajută creierul la producerea unor celule noi. Pe lângă acestea, vitamina D are un rol foarte important când vine vorba de perioada de viață a celulelor noastre neuronale. Prin urmare, o dietă sănătoasă, combinată cu un set de exerciții zilnice ar putea ajuta orice persoană pe termen lung pentru a se feri de apariția acestei boli.

Stresul

Un alt lucru care poate crește riscul de apariție al demenței este stresul. Stresul duce de cele mai multe ori la o presiune ridicată a sângelui. Studiile au demonstrat de mai multe ori faptul că presiunea ridicată a sângelui este corelată în mod direct cu demența.

Oamenii care se confruntă cu presiunea ridicată a sângelui între vârstele de 30 și 50 de ani au șanse foarte mari să dezvolte o boală precum demența. Pe lângă acest lucru ei se pot confrunta cu alte afecțiuni din cauza stresului care pot duce la un accident vascular sau unul cerebral. Oamenii care lucrează în medii stresante sunt sfătuiți tot timpul să fie atenți la sănătatea lor. 

RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Colaj de poze cu prezentarea plăcintei americane cu mere, întreagă și secționată
Rețete
Plăcintă americană cu mere. Un desert delicios și spectaculos
Chiar dacă avem și noi rețete românește de plăcintă cu mere, merită să încerci și rețeta de plăcintă americană cu mere, pentru că este mai specială și foarte îndrăgită. Ceea ce o scoate în...
2
O femeie frumoasă cu părul roșcat care ține în brațe cu caine în timp ce portretizează acele zodii îndrăznețe
Horoscop
Zodii îndrăznețe. Nativii care au un curaj de invidiat
Necunoscutul poate să fie foarte înfricoșător uneori. Nesiguranța îi face pe mulți nativi să privească viitorul dintr-o perspectivă negativistă. Cu toate acestea, anumite zodii îndrăznețe dau dovadă de un curaj de invidiat. Aceste zodii...
3
Artista Rihanna într-o rochie neagră cu un fes pe cap în timp ce pozează la Met Gala 2021
Divertisment
Ținutele Met Gala 2021. Ce apariții au avut loc pe covorul roșu
Ținutele de la Met Gala 2021 au atras privirile tuturor. Vedete internaționale au pozat pline de încredere pe covorul roșu. Fiecare participant a încercat să aducă ceva unic ținutei sale. Anul acesta, evenimentul a...
4
Madonna într-o rochie neagră din latex în timp ce pozează pe covorul roșu la festivalul de film de la cannes din 2008
Divertisment
Madonna a purtat o ținută excentrică. Apariția vedetei la petrecerea dată după Premiile MTV VMA 2021
Madonna a atras privirile fanilor atunci când a purtat o ținută excentrică. Vedeta a participat la petrecerea dată după decernarea Premiilor MTV VMA 2021, unde a ales un outfit care a stârnit comentariile celor...
5
Jennifer Garner care a postat un mesaj emoționat în timp ce pozează pe covorul roșu în 2019
Divertisment
Jennifer Garner a postat un mesaj emoționant. Ce a declarat fosta soție a lui Ben Affleck
Jennifer Garner i-a impresionat pe cei din jur după ce a postat un mesaj emoționant pe contul personal de Instagram. Actrița în vârstă de 49 de ani a luat parte la o inițiativă care...
PARTENERI
×