Reclamă

Obiceiuri care duc la apariția demenței. Trei lucruri pe care ar trebui să le eviți pentru a preveni această boală

Diagnosticul de demență a început să fie din ce în ce mai răspândit în ultimii ani. Acest lucru se datorează și faptului că oamenii trăiesc până la o vârstă mult mai îndelungată. Conform studiilor o persoană din șase care are peste 80 de ani poate să sufere de demență. Apariția demenței apare în cele mai multe situații din cauza unor obiceiuri care ar putea fi schimbate din timp.

Publicat: 1 septembrie 2021, 7:52 / Actualizat: 12 ianuarie 2022, 15:18

Studiile efectuate în ultimii ani au demonstrat faptul că trei obiceiuri se numără printre cele mai des întâlnite atunci când medicul specialist pune diagnosticul demenței. Un studiu recent a implicat peste 4. 000 de persoane pentru a vedea care sunt obiceiurile lor alimentare și ce impact ar putea avea acestea asupra creierului. Pe lângă alimentație, studiul s-a bazat pe observarea activității fizice a respondenților, dar și a viciilor pe care aceștia le au.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Obiceiuri care duc la apariția demenței

Există câteva obiceiuri extrem de nocive care pot duce la apariția demenței. Deși nu-și dau seama, oamenii trebuie să fie foarte atenți le felul în care își trăiesc viața. În felul acesta, ei se pot bucura de o bătrânețe liniștită. De altfel, noi descoperiri au demonstrat faptul că lipsa somnului este un factor de risc al demenței.

Conform celor mai recente cercetări există trei obiceiuri pe care oamenii nu le iau în considerare, dar care pot duce la afectarea creierului pe termen lung. Este foarte important să luam în considerare aceste aspecte. O persoană din 14 care are peste 65 de ani poate să sufere de demență.

Fumatul

Conform studiilor fumătorii se numără printre persoanele care pot dezvolta mai rapid demența. Cercetările făcute recent de către World Health Organization arată că există șanse de 45 % care atestă apariția demenței la fumători.

Reclamă

Astfel, 14 % din cazurile de Alzheimer din întreaga lume sunt corelate cu persoanele care au fumat în timpul vieții. Deoarece în prezent nu există un medicament special pentru această boală, tot ce pot face medicii este să prevină apariția demenței. Pentru acest lucru se iau în considerare campaniile care să-i avertizeze pe fumători cu privire la problemele pe care le pot avea la bătrânețe din cauza acestui obicei.

Dieta săracă în nutrienți

Dieta săracă este un alt factor care duce la apariția demenței. Cercetările au demonstrat faptul că alimentele bogate în grăsimi, consumate în exces, sunt o problemă. Ele pot duce pe termen lung la apariția bolilor precum demența. Conform studiilor apărute, alimentația și exercițiile fizice ar trebui să se afle în echilibru în viața oricărei persoane.

Reclamă

De altfel, nutrienții și efortul fizic ajută creierul la producerea unor celule noi. Pe lângă acestea, vitamina D are un rol foarte important când vine vorba de perioada de viață a celulelor noastre neuronale. Prin urmare, o dietă sănătoasă, combinată cu un set de exerciții zilnice ar putea ajuta orice persoană pe termen lung pentru a se feri de apariția acestei boli.

Stresul

Un alt lucru care poate crește riscul de apariție al demenței este stresul. Stresul duce de cele mai multe ori la o presiune ridicată a sângelui. Studiile au demonstrat de mai multe ori faptul că presiunea ridicată a sângelui este corelată în mod direct cu demența.

Oamenii care se confruntă cu presiunea ridicată a sângelui între vârstele de 30 și 50 de ani au șanse foarte mari să dezvolte o boală precum demența. Pe lângă acest lucru ei se pot confrunta cu alte afecțiuni din cauza stresului care pot duce la un accident vascular sau unul cerebral. Oamenii care lucrează în medii stresante sunt sfătuiți tot timpul să fie atenți la sănătatea lor. 

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
2
O femeie care își aplică ulei pe păr
Frumusețe
Cele mai bune uleiuri naturale pentru creșterea părului, recomandate de experții în frumusețe
Podoaba capilară este unul din atuurile frumuseții feminine. Deși nu există o rețetă magică, cercetările arată că cele mai bune uleiuri naturale pentru creșterea părului pot accelera procesul. În plus, extractele puternice din plante ajută...
3
Un bărbat care stă pe o canapea, cu telecomanda în mână, care cască
Horoscop
Zodii care pot fi parteneri leneși. Cum să abordezi situația în relația de cuplu
Te-ai săturat să-ți cicăliști constant partenerul să-și facă sarcinile din casă? Te trezești că faci toate sarcinile grele din relație? Dacă da, nu ești singura. Astrologii lămuresc și această situație. Există zodii care pot...
4
O femeie care privește cu zâmbetul pe buze la o vitamină
Sănătate
Deficitul de vitamine care te-ar putea face să pari mai în vârstă. La ce recomandă specialiștii să fii atentă
Te-ai simțit mai fragilă, irascibilă și fără energie în ultima perioadă? Ar fi bine să verifici dacă ai deficit de vitamine. Acesta poate provoca o serie de simptome, cum ar fi oboseală și iritabilitate....
5
O femeie îmbrăcată în rochie albă, cu aripi de înger
Horoscop
Zodii care regretă că s-au deschis prietenilor. Nativii care se pot confrunta cu momente tensionate
Cât de multă încredere poți avea în oamenii pe care îi consideri apropiați de sufletul tău? Ai mai jos lista cu zodii care regretă că s-au deschis prietenilor și care au șanse mari să...
PARTENERI
×