Reclamă

Cum îți menții greutatea obținută în urma unei diete

Ai tras din greu la sala de sport și te străduiești să te organizezi cu pregătirea meselor. Ești mulțumită de rezultatele obținute până acum și te simți bine în corpul tău. Ce se va întâmpla însă când perioada destinată dietei va lua sfârșit? Te vei abate de la proaspăta rutină? Cum îți menții greutatea obținută în urma unei diete?

Publicat: 9 august 2021, 7:21

A sosit timpul să îți creezi un plan care să te ajute să întreții rezultatele obținute cu greu, în ultima perioadă. Acest lucru nu este deloc ușor, iar majoritatea are tendința de a câștiga mai ușor kilogramele, decât de a le pierde.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Întreținere fără înfometare. Cum îți menții greutatea obținută în urma unei diete

Se spune că „abdomenul plat se întreține în bucătărie”. Iar acest lucru este complet adevărat; însă sportul va fi mereu rețeta magica a succesului.

De fapt, potrivit unui studiu al Universității din Colorado, citat de Oxygen MAG, cei care au reușit să-și mențină greutatea corporală obținută în urma unei diete, pentru mai mult de un an au obținut acest lucru bazându-se mai degrabă pe activitatea fizică, decât pe dietă. Așadar, fă un efort să ai o viață activă, o să observi că acest lucru te va ajuta pe toate planurile; vei fi mai energică, mai sănătoasă, mai împăcată cu tine însăți.

Învață să îți calculezi orientativ caloriile

Toată lumea are un metabolism bazal (BMR). Acesta este numărul de calorii de care ai nevoie doar în repaos, adică doar pentru a exista.

Reclamă

Folosindu-te de ecuația Mifflin-St. Joer calculează-ți valorile BMR necesare. Folosește-te apoi de indicele obținut pentru a determina, în funcție de activitatea ta fizică, nevoile calorice ale fiecărei zile în parte.

În unele zile când stăm la birou mai mult, putem mânca mai multe verdețuri, în vreme ce în cele mai active ne putem satisfice mici pofte culinare.

Un stil de viață sănătos

Reclamă

Nu trebuie să te concentrezi însă pe numărarea caloriilor, sau pe antrenamente excesive, ci să adopți un stil de viață sănătos.

Te ajută dacă te înconjori de persoane care îți împărtășesc obiectivele și ale căror preferințe ale stilului de viață nu îți vor sabota progresul.

Gestionează stresul. Nu îți îngropa frustrărie sau stresul în mâncare; încearcă să descoperi și alte metode să faci față sentimentelor negative prin meditație, lectură, sau chiar, exerciții fizice.

Trucuri alimentare

Unele alimente necesită consumarea unei energii mai mari pentru a fi digerate și asimilate decât altele. Acest lucru se numește „efect termic al alimentelor”.

Sursele de proteine, cum ar fi puiul, peștele și carnea de vită slabă, provoacă cel mai mare efect termic, de aceea menținerea unei diete proteice moderate sau înalte este optimă pentru menținerea greutății și formarea masei musculare.

Dar nu numai sursele de proteine au potențialul de a accelera pierderea în greutate și de a ajuta la arderea grăsimilor, ci și condimentele.

În rândul condimentelor metabolice se numără: piperul roșu, curcuma, oregano, scorţişoara, piperul negru.

Alimente sățioase. Niciun aliment nu va topi grăsimea, însă unele din acestea pot crește nivelul de sațietate.

Ce alimente e recomandat să incluzi în dieta ta

Ouăle – sunt dense, nutritive și conțin grăsime sănătoasă, vitamine și minerale importante.

Probiotice – studiile arată că bacteriile intestinale nesănătoase pot contribui la creșterea în greutate; așa că asigură-te că introduci în dieta zilnică probiotice, fie sub formă de pilule, fie într-un aliment, cum ar fi iaurtul sau kefirul.

Fructe și legume – conțin fibre și apă, aceste produse proaspete sunt soluția ideală pentru menținerea greutății.

Tărâțe de ovăz – fibra solubilă din tărâțe de ovăz ajută la controlul zahărului din sânge.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 15 aprilie – 21 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
În această perioadă, mulți dintre nativi se vor reîntoarce la credințele din trecut. Există o singură zodie care va descoperi că suferă de oboseală cronică, iar aceasta va trebui să ia o pauză prelungită....
2
O femeie frumoasă care poartă o rochie roz și simbolizează una dintre acele zodii energice
Horoscop
Cele mai energice zodii. Ei sunt nativii cu o forță interioară de invidiat
Te-ai întrebat vreodată care sunt cele mai energice zodii? Acești nativi au o forță interioară de invidiat. Reușesc să facă față tuturor provocărilor și aduc zâmbetul pe buzele oamenilor din viața lor. Ei sunt...
3
fată îmbrăcată în culori deschise pe un fundal bleu
Horoscop
Culoarea zodiei Gemeni. Nuanțele care îți poartă noroc dacă ești în această zodie
Fiecare nativ în parte are trăsături specifice, dar și lucruri care îi plac în mod deosebit și i se potrivesc mănușă. Află care este culoarea zodiei Gemeni și vezi cum poți să o porți...
4
Jennifer Lopez într-un crop top verde în timp ce își ascunde abdomenul cu ajutorul unei poșete
Divertisment
Abdomenul ei nu mai are niciun secret. Cum și-a pus timpul amprenta asupra corpului lui Jennifer Lopez
Abdomenul ei nu mai are niciun secret. Timpul pare că și-a pus amprenta asupra corpului lui Jennifer Lopez. Vedeta latino a făcut spectacol atunci când a apărut pe străzile din New York. Totul s-a...
5
O femeie frumoasă care poartă o rochie neagră și ține într-un cerc armonios mai multe frunze aurii
Horoscop
Zodii care iubesc liniștea. Ei sunt nativii care evită situațiile dramatice
Există unele zodii care iubesc liniștea și evită pe cât se poate situațiile dramatice. Acești nativi se feresc de persoanele care tind să fie vampiri energetici. Ei au nevoie de oameni sinceri în viața...
PARTENERI
×