Un studiu derulat în Marea Britanie în 2015 a constatat că într-o singură seară în oraș, 40% dintre femei consumă aproximativ 1.000 de calorii numai din alcool, potrivit Health. În plus, mai mult de jumătate au recunoscut că consumul de alcool le diminuează puterea de voință, determinându-le să se delecteze cu alimente precum burgeri, pizza și chipsuri.
Dacă alcoolul este intrusul în dieta ta și îți afectează pierderea în greutate, consumă-l cu moderație și încearcă să pui în aplicare aceste sfaturi. Chiar dacă nu duci o luptă declarată cu kilogramele în plus, alcoolul dăunează grav sănătății și trebuie consumat în mod responsabil.
Mănâncă înainte să bei
Când stomacul este gol, alcoolul este absorbit rapid, ceea ce înseamnă că îi vei simți efectele în câteva minute. Consumul de alimente bogate în proteine slabe sau grăsimi bune, care sunt digerate și absorbite încet, creează un tampon. Așadar, pentru a minimiza efectele alcoolului, poți ronțăi o porție de nuci de dimensiunea unei mingi de golf.
Comandă mai puțin
Dacă consumi bere în mod regulat, tipul pe care îl comanzi poate avea un impact mare asupra dietei. O sticlă sau o cutie de bere cu conținut scăzut de carbohidrați conține aproximativ 3-4 grame de carbohidrați. Dar o versiune obișnuită conține cel puțin 10 grame, echivalentul a 10 mini covrigi. Astfel, trei porții de bere pe săptămână înseamnă 1.560 de grame de carbohidrați pe an, echivalentul a aproape cinci pâini, potrivit Health.
Nu te grăbi
Una dintre cele mai mari greșeli pe care poți să le faci atunci când consumi alcool este să te grăbești. Pentru a încetini creșterea nivelului de alcool din sânge, comandă un pahar mare de apă pentru fiecare băutură alcoolică. Alternează înghițiturile și asigură-te că ai consumat o cantitate suficient de mare de apă pentru fiecare porție de alcool. Această strategie simplă poate reduce consumul total de alcool la jumătate.