Reclamă

Ce sunt ridurile de expresie, cum apar și cum le poți trata

Suntem oameni și în fiecare zi trăim o mulțime de emoții. Trecem prin multe stări, iar acest lucru nu face decât să aducă o expresie facială diferită. După mai multe astfel de sentimente diferite în cele 365 de zile ale anului, după mai mulți ani, apar și ridurile de expresie.

Publicat: 16 decembrie 2021, 8:03

Ridurile de expresie, ca multe alte tipuri de linii fine și riduri, pot fi inestetice. De aceea experții în frumusețe sunt pregătiți cu sfaturi care să te ajute Acest articol va explica ce sunt exact ridurile de expresie, ce le cauzează și, cel mai important, cum să le tratezi și să le previi.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Ce sunt ridurile de expresie și cum apar

Ridurile de expresie sunt cutele care se formează în pielea ta atunci când faci diferite expresii faciale, scrie siobeauty.com. Când ești tânăr, aceste linii pur și simplu dispar odată ce fața ta revine în poziția normală. Dar, în timp, aceste linii de expresie devin permanente, ducând la apariția ridurilor adevărate

Iată câteva dintre cele mai comune riduri de expresie.

Ridurile de expresie dintre sprâncene

Acestea sunt micile riduri care se formează între sprâncene. De obicei, se formează vertical în două linii subțiri. Acesta este motivul pentru care sunt numite uneori „cei 11”, două linii subțiri, verticale, pot arăta exact ca numărul 11.

Reclamă

Ridurile de expresie de la buze

Ridurile buzelor, uneori numite linii ale fumătorului, sunt cutele minuscule care se formează chiar deasupra buzei superioare. Ele curg vertical de la buza în sus spre nas. Sunt adesea estompate, dar pot fi și destul de vizibile.

Liniile frunții

Reclamă

Liniile frunții sunt cutele care se formează orizontal pe sprânceane. Pot fi linii foarte subțiri sau pot fi riduri formate în profunzime.

Liniile de zâmbet

Pliurile nazolabiale, cunoscute mai frecvent sub denumirea de linii de zâmbet sau linii de râs, sunt pliurile care curg în diagonală de la marginile exterioare ale nărilor până la părțile laterale ale gurii.

Care este cauza ridurilor de expresie

Așa cum se întâmplă cu multe alte schimbări din organism, trecerea anilor, stilul de viață sau viciile sunt cauzele cele mai frecvente pentru ridurile de expresie. Iată care sunt factorii externi ce conduc la formarea ridurilor de expresie.

Expresii faciale repetate

A face aceleași expresii faciale de zeci sau chiar sute de mii de ori începe să creeze cute permanente, riduri de expresie în pielea ta.

Îmbătrânirea

Îmbătrânirea este punctul de plecare al tuturor efectelor negative la nivelul pielii. Pe măsură ce îmbătrânești, pielea ta produce mai puțin colagen și elastină. Acest lucru face ca pielea să revină la forma inițială mai greu după ce expresiile faciale provoacă pliuri, cute și riduri.

Moștenirea genetică

Unele femei par să păstreze pielea netedă și frumoasă până la 60 de ani. Binecuvântate cu un fond genetic bun, aceste femei sunt puține. Noi ceilalți trebuie să ne îngrijorăm cu privire la ridurile de expresie. Dezvoltarea liniilor de expresie este un eveniment complet normal.

Stilul de viață

Totul, de la dietă la obiceiurile tale de antrenament, are un impact asupra sănătății pielii. Dacă ai obiceiuri sănătoase, este foarte probabil să ai o piele netedă și strălucitoare. Pe de altă parte, dacă ai un stil de viață nesănătos, nu ar trebui să fii surprinsă să vezi că se formează riduri de expresie.

Obiceiuri care pot duce la formarea ridurilor de expresie

  • Dormi mai puțin de șase ore pe noapte
  • Fumezi sau folosești alte produse pe bază de tutun
  • Nu bei suficientă apă pe tot parcursul zilei
  • Consumi alcool în exces sau foarte des
  • Mănânci prea multă mâncare nesănătoasă și prea puține legume
  • Faci prea puțin sport

Toate aceste obiceiuri îți vor afecta sănătatea organismului atât pe interior, dar și pe exterior.

Sfaturi pentru a trata ridurile de expresie

Acum că am aflat cele mai frecvente cauze ale ridurilor de expresie, să trecem la lucrurile cu adevărat importante: cum să le tratezi și să le previi. Urmează aceste sfaturi simple și eficiente pentru a le combate rapid.

Curăță ușor fața

Probabil știi cât de important este să te speli pe față de două ori pe zi. Dar există o serie de secrete cruciale pentru îngrijirea pielii pe care s-ar putea să nu le ai mereu în vedere. Umezește fața cu apă caldă, nu fierbinte și clătește cu apă rece. Utilizează un produs de curățare delicat pentru față. Uscă întotdeauna fața cu un prosop moale. Nu uita să aplici un strat de cremă hidratantă imediat ce ai terminat de curățat.

Hidratează tot timpul pielea

Ar trebui să aplici cremă hidratantă de cel puțin două ori pe zi: o dată dimineața și apoi încă o dată seara. Află cum poți hidrata fața cu ingrediente care îți sunt la îndemână.

Exfoliază pielea o dată sau de două ori pe săptămână

Exfolierea pielii te va ajuta la îndepărtarea tuturor celulelor moarte care se acumulează pe suprafața pielii. Acest lucru ajută celulele mai tinere și mai sănătoase ale pielii, luptând astfel cu ridurile de expresie.

Fă exerciții faciale

Exercițiile faciale vor întări mușchii de sub piele. Acest lucru poate ajuta mușchii să mențină ferm pielea, reducând aspectul liniilor de expresie.

Protejează-ți pielea de soare

Soarele dăunează grav celulelor pielii, provocând orice, de la arsuri solare și pete până la riduri și boli grave, cum ar fi melanomul. Aplică un strat de protecție solară pe față în fiecare dimineață înainte de a pleca din casă.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Prințul Harry într-o cămașă albastră în timpul unei conferințe
Divertisment
Prințul Harry a declarat că reședința sa se află în Statele Unite ale Americii. Anunțul a fost făcut după ce s-a aflat că va merge în vizită în Londra
Prințul Harry a declarat că reședința sa se află în Statele Unite ale Americii. Anunțul a fost făcut după ce s-a aflat că va merge în vizită în Londra. Acesta a declarat pentru prima...
2
O femeie îmbrăcată în rochie albă, cu aripi de înger
Horoscop
Zodii care regretă că s-au deschis prietenilor. Nativii care se pot confrunta cu momente tensionate
Cât de multă încredere poți avea în oamenii pe care îi consideri apropiați de sufletul tău? Ai mai jos lista cu zodii care regretă că s-au deschis prietenilor și care au șanse mari să...
3
David și Victoria Beckham la un eveniment public din 2003
Divertisment
Dovada transformării Victoriei Beckham. Cum arăta chipul ei la începutul relației cu David și cum arată acum, la 50 de ani
Aceasta este dovada transformării victoriei Beckham. Chipul ei s-a schimbat de-a lungul relației sale cu David Beckham. Femeia de afaceri a împlinit vârsta de 50 de ani, iar soțul ei a celebrat-o în mediul...
4
O femeie care vorbește la telefon și vinde anumite lucruri
Horoscop
Zodii care sunt foarte bune la vânzări. Nativii care au latura comercială în natura lor
Anumite trăsături asociate cu diferite semne zodiacale pot influența cât de bine performează în diferite profesii. Când vine vorba de vânzări, unele semne strălucesc mai puternic decât altele. Ai mai jos lista cu zodii...
5
Kim Kardashian într-un costum de baie roz în timp ce este urmată de o întreagă echipă de fotografi pe plajă
Divertisment
Kim Kardashian s-a pus într-o situație penibilă. Cum a reușit diva să ajungă virală în mediul online
Kim Kardashian s-a pus într-o situație penibilă. Diva a ajuns ținta glumelor din mediul online după ce a postat în mediul online mai multe imagini în costum de baie. Vedeta s-a pozat în timp...
PARTENERI
×