Reclamă

Cum să te speli corect pe față. Sfaturi pentru o piele sănătoasă

Rutina de îngrijire a pielii pornește de la modul în care ne spălăm pe față. Deși pare un proces extrem de simplu și banal, specialiștii vin cu recomandări menite să contribuie la menținerea sănătății pielii. Descoperă și tu cum să te speli corect pe față și, mai ales, de câte ori pe zi este indicat să faci acest lucru.

Publicat: 7 decembrie 2021, 7:19
o femeie îmbrăcată într-u maiou alb, se spală corect pe față cu apă rece.
Evită mișcările energice de frecare deoarece tenul tău va fi agresat, iar în timp te poți confrunta cu senzații de usturime, iritații sau sensibilitate crescută / Shutterstock

Cei mai mulți oameni se spală o singură dată pe zi. De fapt recomandarea specialiștilor este ca această rutină să se întâmple de două ori pe zi: dimineața și seara. Dar dacă alegi să te speli numai o singură dată, atunci fă-o seara, pentru a te curăța de toate impuritățile depuse pe ten de-a lungul zilei. Persoanele care se spală pe față de mai mult de două ori pe zi riscă să se confrunte cu diverse iritații, să-și strice bariera naturală de protecție a pielii sau chiar să își usuce excesiv tenul.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Cum să te speli corect pe față

Uneori, chiar dacă te speli și de două ori pe zi pe față, parcă tot nu e suficient. Dacă ai avut și tu acest sentiment, să știi că există o soluție. Verifică pentru început ce produse de demachiere folosești. În cazul în care nu ai adoptat acest pas în rutina ta, organizază-te în acest sens.

Prin demachiere, îți cureți pielea de produsele de machiaj, dar și de impuritățile adunate de-a lungul zilei. Îți vor fi utile produse fără parfum sau fără alcool, menționează Thelist.com.

Apoi, ia pe rând și restul produselor cosmetice pe care alegi să le aplici pe fața ta. De exemplu, și gelul de curățare trebuie să aibă în compoziția lui ingrediente curate și să fie non-abraziv.

Atunci când îl aplici pe suprafața tenului, masează pielea cu vârful degetelor, fără a freca cu putere. Nu e nevoie să insisți foarte mult, deoarece produsul aplicat va face restul pentru tine. Nu uita că, înainte de a îți curăța tenul, e important să îți igenizezi mâinile.

Reclamă

Clătește-ți fața cu apă călduță din abundență, iar la final tamponează ușor suprafața pielii cu un prosop moale pentru a absorbi excesul de apă. Evită mișcările energice de frecare deoarece tenul tău va fi agresat, iar în timp te poți confrunta cu senzații de usturime, iritații sau sensibilitate crescută.

Produse cosmetice pe care e recomandat să le eviți

Dacă ești deja familiarizată cu o rutină de îngrjire, compusă din demachiere, spălare o cremă hidratantă pentru noapte și alta cremă cu factor de protecție solară pentru zi, te poți gândi la următorii pași. Aici ne referim la produse create special pentru nevoile tenului tău.

Reclamă

Dacă ai trecut de treizeci de ani, e nevoie să acorzi mai multă atenție ridurilor, chiar dacă nu sunt foarte evidente. În cazul în care ai tenul cu tendințe acneice, te vor ajuta produsele care pot intra în straturile adânci ale pielii pentru a scoate la suprafață impuritățile.

Nu există un mod corect sau un mod greșit de a-ți construi rutina de îngrijire a tenului. Sunt însă și produse care îți pot face mai mult rău decât bine. Încearcă să folosești ce ți se potrivește ție, chiar dacă ți se recomandă diverse produse care promit că vor face minuni. Mai important este să fii constantă, să reînveți cum să te speli pe față și ce să folosești. În timp, vei vedea și rezultatele atât de așteptate.

Dacă e să vorbim despre ce trebuie să eviți să pui pe tenul tău, lista este destul de clară. Îți pot crea multe probleme uleiurile esențiale, săpunul clasic, ceaiurile făcute în casă sau bicarbonatul de sodiu. De asemenea, fii atentă cum înlături părul nedorit de pe față.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O femeie frumoasă care poartă o rochie roz și simbolizează una dintre acele zodii energice
Horoscop
Cele mai energice zodii. Ei sunt nativii cu o forță interioară de invidiat
Te-ai întrebat vreodată care sunt cele mai energice zodii? Acești nativi au o forță interioară de invidiat. Reușesc să facă față tuturor provocărilor și aduc zâmbetul pe buzele oamenilor din viața lor. Ei sunt...
2
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 15 aprilie – 21 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
În această perioadă, mulți dintre nativi se vor reîntoarce la credințele din trecut. Există o singură zodie care va descoperi că suferă de oboseală cronică, iar aceasta va trebui să ia o pauză prelungită....
3
O femeie frumoasă care stă în pat și citește mesaje încercând să-și urmărească fostul partener
Horoscop
Zodii care își urmăresc fostul partener. Nativii care nu pot trece cu ușurință peste o despărțire
Există unele zodii care își urmăresc fostul partener. Acești nativi caută orice motiv pentru a vedea ce face persoana de care s-au despărțit. Ei trec mai greu peste momentul despărțirii și nu pot accepta...
4
O femeie frumoasă care poartă o rochie neagră și ține într-un cerc armonios mai multe frunze aurii
Horoscop
Zodii care iubesc liniștea. Ei sunt nativii care evită situațiile dramatice
Există unele zodii care iubesc liniștea și evită pe cât se poate situațiile dramatice. Acești nativi se feresc de persoanele care tind să fie vampiri energetici. Ei au nevoie de oameni sinceri în viața...
5
O femeie frumoasă care își aplică anticearcăn în timp ce se uită în oglindă
Frumusețe
Când se aplică anticearcănul. Ordinea corectă a produselor de machiaj
Dacă nu ești pasionată de beauty sau ești la început de drum, atunci poate fi copleșitor să începi să te machiezi singură. Cu atât de multă informație este greu să alegi pe cea care...
PARTENERI
×