Principalele surse de colagen și importanța acestuia pentru frumusețe

Odată cu înaintarea în vârstă femeile încep să-și pună tot mai multe întrebări cu privire la producția și suplinirea principalelor surse de colagen. Colagenul reprezintă acea substanță proteică ce este produsă în mod natural de organism. Totuși, înaintarea în vârstă face ca producția colagenului să scadă și astfel să observăm semne ale îmbătrânirii.

Publicat: 6 iulie 2021, 8:05 / Actualizat: 6 July 2021, 9:55

Colagenul produs în mod natural se găsește de regulă în sistemul osos și muscular. Acesta este întâlnit și în articulații, piele, păr și unghii. Colagenul are un rol activ în regenerarea celulară a tesuturilor cognitive. Principalele surse de colagen vin din alimentele pe care le consumăm, însă ele pot fi completate și cu anumite suplimente speciale de colagen.

Principalele surse de colagen

În domeniul dermatocosmetic, colagenul ajută la menținerea calității structurii pielii. Practic, acesta îmbunătățește vizibil starea de la nivelul epidermei și ajută la funcționarea corectă a anumitor organe ce sunt responsabile cu schibările de la nivelul pielii.

În domeniul dermatocosmetic, principala proprietate a colagenuui ține de hidratare. Pe termen lung acesta poate să prevină celulita și să uniformizeze aspectul pielii corpului. La nivelul chipului, el previne și împiedică apariția ridurilor, folosit corespunzător el poate să diminueze vizibilitatea ridurilor. Printre principalele surse de colagen se numără atât alimentația bogată în acizi grași sau proteină de origine animală, cât și suplimentele alimentare speciale.

În rândul femeilor, îngrijorarea privind producția și principalele surse de colagen începe în jurul vârstei de 30 de ani. Atunci, producția de colagen începe să scadă, iar reducerea cantității de colagen se va face vizibilă mai ales la nivelul pielii.

Diminuarea elasticității pielii, dar și inflamarea articulațiilor sunt alte două probleme privind producția insuficientă de colagen. La fel cum femeile își rezervă o reală rutină pentru ten pe timpul serii și colagenul ar trebui să ocupe un loc important în rutina femeilor trecute de 25 de ani.

Importanța colagenului pentru piele

Colagenul are un rol extrem de important pentru regenerarea celulară. Deși organismul produce în mod normal singur colagen, acest lucru se întâmplă, de regulă, până la vârsta de 30 de ani. După atingerea acestei vârste, nivelul de colagen din organism poate să scadă din cauza mai multor factori externi și vei avea nevoie de noi surse de colagen. Poluarea, de exemplu, are joacă un rol important în ceea ce privește colagenul de la nivelul pielii.

Colagenul este foarte important în organismul unei persoane. El previne deshidratarea și ajută efectiv la regenerarea celulară. Cu cât nivelul de colagen va fi mai scăzut, cu atât proesul de regenerare celulară va fi mai lent și mai greu de realizat. La nivelul dermei, colagenul este una din componentele principale.

El conferă elasticitate și flexibilitate pielii. Astfel, colagenul menține aspectul pielii întinse și previne apariția ridurilor. În plus, tot el este responsabil pentru prevenția vergeturilor. Practic, prin rolul său de regenerare și de hidratare, colagenul reduce efectele factorilor externi asupra pielii.

La nivelul părului și al unghiilor, colagenul ajută la hidratarea corespunzătoare și la creșterea sănătoasă a acestora. De altfel, multe femei au anumite obiceiuri care le afectează frumusețea și sănătatea ungiilor și nu își dau seama de acest lucru.

Cine poate lua suplimente alimentare cu colagen

După depășirea pragului de vârstă, de regulă de 30 de ani, suplimentel cu colagen sunt mai mult decât necesare. Există mai multe tipuri de suplimente de colagen.

De regulă, cele simple sau cele cu colagen și elasină sunt folosite pentru sănătatea și frumusețea pielii. Suplimentele de colagen se găsesc atât sub formă lichidă, cât și sub formă de pudră. Colagenul hidrolizat, sub forma lichidă, are o putere mai mare de absorție în piele. De cele mai multe ori el vine sub forma unor fiole care merg aplicate direct pe piele.

Cremele care au un componența sa colagen sunt un alt tip de supliment. Acestea pot fi aplicate la nivelul pielii pentru a îmbunătății aspectul și sănătatea acesteia.

Cu toate că rezultatele pot apărea destul de repede, cea mai bună absorție a colagenului se realizează cu ajutorul suplimentelor prescrise de către medicul specialis. După o examinare amănunțită, el poate stabili care sunt suplimentele de colagen pe care trebuie să le iei și din ce surse vei avea nevoie de colagen.

RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Kate Middleton și Meghan Markle, tribuna regală la Turneul de la Wimbledon, 2019. Kate poartă o rochie verde, Meghan Poartă o cămașă albă și o fustă cu o fundă neagră în talie, plus ochelari de soare
Divertisment
Ea e considerată „cea mai frumoasă membră a Familiei Regale a Marii Britanii”. Cine le-ar fi depășit pe Kate Middleton și Meghan Markle
Titlul de „cea mai frumoasă membră a Familiei Regale” din Marea Britanie nu le-a fost acordat lui Kate Middleton sau lui Meghan Markle, ci unei tinere pe care puțini o cunosc. Chiar dacă Ducesa...
2
Bella Throne, alături de iubitul ei, la Milano Fashion Week 2022, îmbrăcați elegant
Divertisment
Bella Thorne s-a transformat într-o „sirenă”. Machiajul și costumul actriței, superbe
Bella Thorne s-a transformat într-o „sirenă”. Actrița și-a sărbătorit ziua de naștere cu un machiaj tematic și un costum pe măsură. Vedeta de 24 de ani a publicat imagini de la ziua de naștere...
3
Meadow Walker, îmbrăcată în negru, la premiera Fast and Furious 9
Divertisment
Meadow Walker s-a căsătorit. Tânăra de 22 de ani și Louis Thornton-Allan au mers în fața altarului
Meadow Walker s-a căsătorit cu Louis Thornton-Allan. Cei doi îndrăgostiți și-au confirmat relația în luna iulie. Ulterior s-au logodit în august, iar la începutul acestei luni au ajuns în fața altarului. Meadow Walker este...
4
Alec și Ireland Baldwin, la Premiile Emmy, pe covorul roșu, în anul 2013
Divertisment
Ireland Baldwin e de o frumusețe rară. Fiica lui Alec Baldwin are 26 de ani
Ireland Baldwin e de o frumusețe rară, iar acest lucru a fost remarcat rapid de agențiile de modele. Tânăra de 26 de ani a semnat contracte cu mai multe agenții de modele. Numele ei...
5
Meghan Markle în rochie de mireasă alături de Prințul Harry la costum la ceremonia lor de căsătorie
Divertisment
Thomas Markle Jr face speculații despre căsnicia Prințului Harry. Ce a declarat fratele vitreg al lui Meghan Markle
Thomas Markle Jr face noi speculații despre căsnicia Prințului Harry. Fratele vitreg al lui Meghan Markle a vorbit la un show de televiziune australian despre fostul mariaj al Ducesei de Sussex cu producătorul de...
PARTENERI
×