Reclamă

Principalele surse de colagen și importanța acestuia pentru frumusețe

Odată cu înaintarea în vârstă femeile încep să-și pună tot mai multe întrebări cu privire la producția și suplinirea principalelor surse de colagen. Colagenul reprezintă acea substanță proteică ce este produsă în mod natural de organism. Totuși, înaintarea în vârstă face ca producția colagenului să scadă și astfel să observăm semne ale îmbătrânirii.

Publicat: 6 iulie 2021, 8:05 / Actualizat: 6 iulie 2021, 9:55
O femeie frumoasă care își aplică pe față două straturi de cremă pe care le folosește ca surse de colagen pentru elasticitatea pielii
Principalele surse de colagen vin din alimentele pe care le consumăm, însă ele pot fi completate și cu anumite suplimente speciale de colagen / Shutterstock

Colagenul produs în mod natural se găsește de regulă în sistemul osos și muscular. Acesta este întâlnit și în articulații, piele, păr și unghii. Colagenul are un rol activ în regenerarea celulară a tesuturilor cognitive. Principalele surse de colagen vin din alimentele pe care le consumăm, însă ele pot fi completate și cu anumite suplimente speciale de colagen.

Principalele surse de colagen

În domeniul dermatocosmetic, colagenul ajută la menținerea calității structurii pielii. Practic, acesta îmbunătățește vizibil starea de la nivelul epidermei și ajută la funcționarea corectă a anumitor organe ce sunt responsabile cu schibările de la nivelul pielii.

În domeniul dermatocosmetic, principala proprietate a colagenuui ține de hidratare. Pe termen lung acesta poate să prevină celulita și să uniformizeze aspectul pielii corpului. La nivelul chipului, el previne și împiedică apariția ridurilor, folosit corespunzător el poate să diminueze vizibilitatea ridurilor. Printre principalele surse de colagen se numără atât alimentația bogată în acizi grași sau proteină de origine animală, cât și suplimentele alimentare speciale.

În rândul femeilor, îngrijorarea privind producția și principalele surse de colagen începe în jurul vârstei de 30 de ani. Atunci, producția de colagen începe să scadă, iar reducerea cantității de colagen se va face vizibilă mai ales la nivelul pielii.

Diminuarea elasticității pielii, dar și inflamarea articulațiilor sunt alte două probleme privind producția insuficientă de colagen. La fel cum femeile își rezervă o reală rutină pentru ten pe timpul serii și colagenul ar trebui să ocupe un loc important în rutina femeilor trecute de 25 de ani.

Reclamă

Importanța colagenului pentru piele

Colagenul are un rol extrem de important pentru regenerarea celulară. Deși organismul produce în mod normal singur colagen, acest lucru se întâmplă, de regulă, până la vârsta de 30 de ani. După atingerea acestei vârste, nivelul de colagen din organism poate să scadă din cauza mai multor factori externi și vei avea nevoie de noi surse de colagen. Poluarea, de exemplu, are joacă un rol important în ceea ce privește colagenul de la nivelul pielii.

Colagenul este foarte important în organismul unei persoane. El previne deshidratarea și ajută efectiv la regenerarea celulară. Cu cât nivelul de colagen va fi mai scăzut, cu atât proesul de regenerare celulară va fi mai lent și mai greu de realizat. La nivelul dermei, colagenul este una din componentele principale.

Reclamă

El conferă elasticitate și flexibilitate pielii. Astfel, colagenul menține aspectul pielii întinse și previne apariția ridurilor. În plus, tot el este responsabil pentru prevenția vergeturilor. Practic, prin rolul său de regenerare și de hidratare, colagenul reduce efectele factorilor externi asupra pielii.

La nivelul părului și al unghiilor, colagenul ajută la hidratarea corespunzătoare și la creșterea sănătoasă a acestora. De altfel, multe femei au anumite obiceiuri care le afectează frumusețea și sănătatea ungiilor și nu își dau seama de acest lucru.

Cine poate lua suplimente alimentare cu colagen

După depășirea pragului de vârstă, de regulă de 30 de ani, suplimentel cu colagen sunt mai mult decât necesare. Există mai multe tipuri de suplimente de colagen.

De regulă, cele simple sau cele cu colagen și elasină sunt folosite pentru sănătatea și frumusețea pielii. Suplimentele de colagen se găsesc atât sub formă lichidă, cât și sub formă de pudră. Colagenul hidrolizat, sub forma lichidă, are o putere mai mare de absorție în piele. De cele mai multe ori el vine sub forma unor fiole care merg aplicate direct pe piele.

Cremele care au un componența sa colagen sunt un alt tip de supliment. Acestea pot fi aplicate la nivelul pielii pentru a îmbunătății aspectul și sănătatea acesteia.

Cu toate că rezultatele pot apărea destul de repede, cea mai bună absorție a colagenului se realizează cu ajutorul suplimentelor prescrise de către medicul specialis. După o examinare amănunțită, el poate stabili care sunt suplimentele de colagen pe care trebuie să le iei și din ce surse vei avea nevoie de colagen.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O ceașcă de cafea care se află pe un blat gri alături de o tabletă de ciocolată neagră și câteva boabe de cafea pentru a ilustra câte cești de cafea poți bea zilnic
Sănătate
Câte cești de cafea poți bea zilnic. Ce spun cele mai recente studii ale specialiștilor
Consumul unei cești de cafea dimineața este un adevărat ritual pentru cele mai multe persoane. Nimic nu se compară cu mirosul aromat care îți inundă casa într-o zi răcoroasă de toamnă. Totuși, prea multe...
2
Cele 12 semne zodiacale, dispuse în cercuri concentrice, cu un soare stilizat în interior, pe un fundal în nuanțe de mov și albastru.
Horoscop lunar
Horoscopul lunii octombrie 2022. Berbecii se vor vindeca de traumele din trecut. Descoperă ce îți rezervă astrele
Horoscopul lunii octombrie 2022 îi aduce pe nativi în fața schimbărilor ambițioase de viitor. Relațiile amoroase încep să prindă contur, iar cei mai mulți știu cu exactitate ce își doresc de la partenerul de...
3
Brad Pitt, în costum negru, la Festivalul de Film de la Veneția
Divertisment
Brad Pitt și Emily Ratajkowski se întâlnesc. Presa tabloidă scrie despre cei doi că petrec mult timp împreună
Brad Pitt și Emily Ratajkowski se întâlnesc. Presa tabloidă scrie despre cei doi că petrec mult timp împreună. „Prietenii nu sunt siguri dacă este ceva serios”, a spus o sursă pentru People despre cei...
4
Fată frumoasă îmbrăcată într-o rochie neagră lungă stă în pădure
Horoscop
Cât de zgârcit ești, în funcție de zodie. Află din ce categorie faci parte
Unii oameni au cu siguranță dare de mână atunci când vine vorba despre resursele lor financiare, însă acum vei afla cât de zgârcit ești, în funcție de zodie. Astrologii sunt de părere că există...
5
Regina Elisabeta a II-a într-un costum gri în timp ce poartă celebrul colier din perle la gât
Divertisment
Motivul pentru care Regina Elisabeta a II-a purta întotdeauna perle la gât. Toate ținutele ei erau accesorizate cu un astfel de colier
Majestatea Sa a oferit de-a lungul anilor o mulțime de lecții legate de stil. În ciuda vârstei înaintate, Regina a purtat tot timpul ținute colorate care să-i reflecte personalitatea veselă și jovială. De cele...
PARTENERI
×