Colagenul produs în mod natural se găsește de regulă în sistemul osos și muscular. Acesta este întâlnit și în articulații, piele, păr și unghii. Colagenul are un rol activ în regenerarea celulară a tesuturilor cognitive. Principalele surse de colagen vin din alimentele pe care le consumăm, însă ele pot fi completate și cu anumite suplimente speciale de colagen.
Principalele surse de colagen
În domeniul dermatocosmetic, colagenul ajută la menținerea calității structurii pielii. Practic, acesta îmbunătățește vizibil starea de la nivelul epidermei și ajută la funcționarea corectă a anumitor organe ce sunt responsabile cu schibările de la nivelul pielii.
În domeniul dermatocosmetic, principala proprietate a colagenuui ține de hidratare. Pe termen lung acesta poate să prevină celulita și să uniformizeze aspectul pielii corpului. La nivelul chipului, el previne și împiedică apariția ridurilor, folosit corespunzător el poate să diminueze vizibilitatea ridurilor. Printre principalele surse de colagen se numără atât alimentația bogată în acizi grași sau proteină de origine animală, cât și suplimentele alimentare speciale.
În rândul femeilor, îngrijorarea privind producția și principalele surse de colagen începe în jurul vârstei de 30 de ani. Atunci, producția de colagen începe să scadă, iar reducerea cantității de colagen se va face vizibilă mai ales la nivelul pielii.
Diminuarea elasticității pielii, dar și inflamarea articulațiilor sunt alte două probleme privind producția insuficientă de colagen. La fel cum femeile își rezervă o reală rutină pentru ten pe timpul serii și colagenul ar trebui să ocupe un loc important în rutina femeilor trecute de 25 de ani.
Importanța colagenului pentru piele
Colagenul are un rol extrem de important pentru regenerarea celulară. Deși organismul produce în mod normal singur colagen, acest lucru se întâmplă, de regulă, până la vârsta de 30 de ani. După atingerea acestei vârste, nivelul de colagen din organism poate să scadă din cauza mai multor factori externi și vei avea nevoie de noi surse de colagen. Poluarea, de exemplu, are joacă un rol important în ceea ce privește colagenul de la nivelul pielii.
Colagenul este foarte important în organismul unei persoane. El previne deshidratarea și ajută efectiv la regenerarea celulară. Cu cât nivelul de colagen va fi mai scăzut, cu atât proesul de regenerare celulară va fi mai lent și mai greu de realizat. La nivelul dermei, colagenul este una din componentele principale.