Reclamă

Estomparea vergeturilor cu ajutorul ingredientelor naturale

Estomparea vergeturilor cu ajutorul ingredientelor naturale se poate realiza cu ușurință, iar lupta pentru diminuarea acestora poate fi câștigată chiar la tine acasă. Vergeturile reprezintă o parte esențială din istoria corpului tău. Deseori ele sunt asociate cu modificările bruște pe care pielea ta le-a suferit de-a lungul timpului. Uite cinci pași esențiali pentru estomparea vergeturilor.

Publicat: 24 iunie 2021, 7:17
Femeie care ține lupa în mână pentru a evidenția cum ar putea să-și estompeze vergeturile de pe șold cu ajutorul ingredientelor naturale
Estomparea vergeturilor cu ajutorul ingredientelor naturale se poate realiza cu ușurință, lupta pentru diminuarea acestora poate fi câștigată chiar la tine acasă. / Shutterstock

Vergeturile se regăsesc atât pe corpul doamnelor cât și pe cel al domnilor, însă de cele mai multe ori devin o adevărată problemă pentru femei. Aceste striații dispuse vertical pe corpurile noastre sunt cicatrici care își schimbă culoarea în funcție de pigmentul pielii tale.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Printre locurile cele mai frecvente unde le poți observa se numără abdomenul, șoldurile, bustul, chiar și în zona coapselor. Culorile vergeturilor diferă în funcție de tonul pielii tale. Le poți observa ca fiind roșii, purpurii, maro, însă trecerea timpului le va face pe toate să se estompeze în culoare și să devină albe.

Estomparea vergeturilor cu ajutorul ingredientelor naturale

Cauzele care determină apariția vergeturilor țin de regulă de schimbările bruște de la nivelul pielii. Vergeturile pot să apară în timpul sarcinii, când pielea de pe abdomen începe să se întindă. Creșterea rapidă în greutate sau în înălțime sunt alte două cauze des întâlnite. În acest proces de creștere bruscă fibrele de colagen și elastină care dau fermitate și elasticitate pielii se rup. În încercarea acestor fibre de a se repara la nivelul pielii apar aceste striații albe sau de culoare care se vor cicatrizează în timp.

Uleiul de Cocos

Cu un puternic efect de regenerare, uleiul de cocos are cea mai mare concentrație de acizi grași care ajută la refacerea pielii. Îți recomand o rutină bazată pe ulei de cocos natural. După ce ți-ai făcut baie, ai grijă să aplici un strat subțire de ulei de cocos pe zonele afectate. Masează cu mișcări circulare până ce acesta devine lichid și începe să fie absorbit în piele. Estomparea vergeturilor este un proces de lungă durată. Ai grijă să incluzi acest pas în rutina ta de seară și încearcă să-l păstrezi pentru cel puțin o lună.

Reclamă

Aloe Vera

Planta ”minune” este deseori întâlnită în remediile naturale când vine vorba de rutina pentru îngrijirea pielii. Frunzele sale sunt impregnate cu nenumărate vitamine, minerale și aminoacizi care ajută la cicatrizarea și refacerea dermului. Vergeturile dispar la o frunză de aloe vera distanță.

Rupe o frunză de aloe vera și așteaptă până ce aceasta începe să secrete o substanță asemănătoare unui gel. După aplicarea acestuia pe zonele vizibil afectate vei simți un efect răcoritor.

Reclamă

Repetă procesul în fiecare seară după duș. Estomparea vergeturilor poate să pară o luptă fără sfârșit, cu toate acestea știința ne-a demonstrat efectele benefice ale ingredientelor naturale și folosirea acestora pentru diminuarea vergeturilor. Vergeturile sunt o parte importantă a istorie personale, vedetele cunoscute internațional se mândresc cu ele și promovează o imagine pozitivă asupra coprului.

Vitamina A

Schimbarea începe întotdeauna din interior. Medicii specialiști ne spun că un prim pas pentru estomparea vergeturilor este consumarea unor alimente bogate în Vitamina A. Câteva dintre cele mai cunoscute alimente sunt roșiile, peștele sau spanacul.

Îmbogățirea dietei tale cu aceste alimente te va ajuta atât în privința vergeturilor cât și a altor afecțiuni. Următorul pas pe care trebuie să-l urmezi este achiziționarea de la orice farmacie a unor fiole cu Vitamina A. Acestea se pot aplica local pe zonele cu vergeturi sau se pot incorpora într-un scrub natural.

Vei avea nevoie să amesteci într-un recipient câteva linguri de zahăr împreună cu una-două fiole de Vitamina A, puțin ulei de cocos sau de măsline. Amestecă bine până când toate ingredientele capătă consistența unei paste. Masează câteva minute pe zonele cu vergeturi, apoi clătește totul cu apă călduță.

Nu întotdeauna ai nevoie de proceduri sofisticate sau tratamente scumpe pentru a reduce vizibilitatea vergeturilor. Mai sus ți-am prezentat doar câteva dintre cele mai accesibile ingrediente pe care să le poți folosi în intimitatea propriei case.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O femeie frumoasă care poartă o rochie roz și simbolizează una dintre acele zodii energice
Horoscop
Cele mai energice zodii. Ei sunt nativii cu o forță interioară de invidiat
Te-ai întrebat vreodată care sunt cele mai energice zodii? Acești nativi au o forță interioară de invidiat. Reușesc să facă față tuturor provocărilor și aduc zâmbetul pe buzele oamenilor din viața lor. Ei sunt...
2
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 15 aprilie – 21 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
În această perioadă, mulți dintre nativi se vor reîntoarce la credințele din trecut. Există o singură zodie care va descoperi că suferă de oboseală cronică, iar aceasta va trebui să ia o pauză prelungită....
3
O femeie frumoasă care stă în pat și citește mesaje încercând să-și urmărească fostul partener
Horoscop
Zodii care își urmăresc fostul partener. Nativii care nu pot trece cu ușurință peste o despărțire
Există unele zodii care își urmăresc fostul partener. Acești nativi caută orice motiv pentru a vedea ce face persoana de care s-au despărțit. Ei trec mai greu peste momentul despărțirii și nu pot accepta...
4
O femeie frumoasă care poartă o rochie neagră și ține într-un cerc armonios mai multe frunze aurii
Horoscop
Zodii care iubesc liniștea. Ei sunt nativii care evită situațiile dramatice
Există unele zodii care iubesc liniștea și evită pe cât se poate situațiile dramatice. Acești nativi se feresc de persoanele care tind să fie vampiri energetici. Ei au nevoie de oameni sinceri în viața...
5
O femeie frumoasă care își aplică anticearcăn în timp ce se uită în oglindă
Frumusețe
Când se aplică anticearcănul. Ordinea corectă a produselor de machiaj
Dacă nu ești pasionată de beauty sau ești la început de drum, atunci poate fi copleșitor să începi să te machiezi singură. Cu atât de multă informație este greu să alegi pe cea care...
PARTENERI
×