Reclamă

Remedii naturale pentru tratarea inflamațiilor

Inflamația este răspunsul organismului la leziuni sau boli. Pe termen scurt, aceasta ajută corpul să grăbească procesul de vindecare. Pe termen lung însă poate provoca sau agrava bolile cronice. Există însă o serie de remedii naturale pentru tratarea inflamațiilor ce pot ajuta organismul să reducă nivelul acestora.

Publicat: 13 iunie 2021, 7:00

Scăderea inflamației la nivelul corpului poate, de asemenea, atenua simptomele artritei, dar și a altor afecțiuni. Din cauza inflamației vasele de sânge se dilată, iar acest lucru permite celulor albe și roșii ale sângelui să ajungă în zonele deteriorate ale corpului.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Remedii naturale pentru tratarea inflamațiilor

Inflamației corpului poate fi posibilă și în mod natural. Măsura în care remediile naturale acționează poate depinde însă de cauza inflamației. Remediile naturale ar putea ajuta la reducerea simptomelor, însă nu pot aborda problema de bază.

Pentru a beneficia de rezultate optime, pe lângă tratamentul naturist, este recomandat un consult medical și urmarea sfaturilor medicilor. Potrivit medicalnewstoday.com, la nivel mondial, bolile inflamatorii cronice s-ar situa în rândul principalelor cauze de deces.

Dietă

Una dintre principalele modalități prin care poți reduce inflamația în mod natural este prin dietă. Grăsimile saturate, zahărul rafinat și alimentele cu un indice glicemic ridicat cresc nivelul de inflamație al corpului tău.

Reclamă

Încearcă să reduci alimentele procesate, îndulcite sau prăjite. În schimb, introdu cât mai multe fructe și legume crude, nuci și semințe, fibre, dar și condimente precum turmericul sau ghimbirul. Grăsimile sănătoase sunt și ele importante. Mănâncă mai mult pește, măsline și avocado. Menținerea unei greutății moderate este o altă cale prin care poți ajuta la reducerea inflamației. Obezitatea fiind considerată un factor de risc major pentru sănătatea ta.

Schimbări sănătoase

Multe dintre aspectele stilului tău de viață pot influența nivelul inflamației. Există un cumul de factori ce influențează inflamația corpului: somnul, exercițiile fizice, sănătatea mentală, factorii de mediu, fumatul, consumul de alcool și sănătatea hormonală.

Reclamă

Așa că ai grijă de tine și redu fumatul pentru a adăuga 10 ani speranței tale de viață. Încearcă pe cât posibil să efectuezi zilnic, cel puțin 20 de minute de exerciții fizice. Este mai greu atunci când lucrezi la birou întreaga zi, dar efortul va merita.

Ia aminte la situațiile care te stresează și învață să îți dezvolți reziliența. Te-ar putea ajuta meditația sau yoga, dar și să vorbești cu un terapeut sau amic.

Nu renunța la somnul tău. Stabilește-ți un program de somn, crează o atmosferă liniștită în dormitor și evită lumina albastră a ecranelor înainte de a te pune în pat. Plimbările în aer liber și excursiile în afara orașului îți vor liniști mintea și hrăni sufletul.

Suplimente

Modificarea dietei și a stilului de viață poate impacta semnificativ inflamația corpului. Pentru persoanele care suferă însă de inflamație cronică sau de boli inflamatorii, administrarea anumitor suplimente poate ajuta mai mult.

În rândul recomandărilor pentru suplimente se regăsesc: Omega-3, ce poate fi găsită în suplimente de ulei de pește sau suplimente de ulei de alge. De asemenea, vitamina D, pe care corpul tău o sintetizează în urma expunerii la lumina solară sau din suplimentele alimentar. Vitamina D are nenumărate efecte benefice asupra corpului tău. Dar și magneziul și curcumina, ce pot fi ambele preluate din suplimentele alimentare.

Este recomandat însă să discutați cu un medic înainte de a lua orice supliment nou. Unele supliment reducând efectul anumitor medicamente. Remediile naturale pentru inflamație includ o varietate de abordări, precum modificarea dietei, somnului și exercițiile fizice. Depinde însă doar de tine cum vei decide să întâmpini o problemă precum inflamația corpului.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Planeta mercur înconjurată de semnele zodiacale pentru a lustra că mercur iese din retrograd pe 25 aprilie 2024
Horoscop
Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie. Ce urmează pentru zodii
Universul va deschide o poartă către un nou început pentru nativii din zodiac. Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie și lucrurile se vor schimba. Planeta își reia cursul direct, ceea ce înseamnă că...
2
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
3
O femeie superbă, blondă, care poartă o rochie roșie și ilustrează una dintre acele zodii care se folosesc de gelozie în relații
Horoscop
Zodii care se folosesc de gelozie în relații. Nativii care transformă acest sentiment într-o armă
Astrologii spun că există anumite zodii care se folosesc de gelozie în relații. Acești nativi reușesc să transforme acest sentiment într-o armă. Multe trăsături de personalitate sunt influențate de zodia în care ne naștem,...
4
O femeie frumoasă care poartă o rochie albastră și stă pe un pat de flori pentru a ilustra una dintre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024
Horoscop
Zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Trei nativi care vor avea parte de reușite
Astrologii vorbesc despre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Acești nativi au parte de momente de neuitat. Jupiter, planeta norocului și a abundenței, este pregătit să-i sprijine pe nativi să-și...
5
Prieteni care râd și se distrează într-o zi însorită
Horoscop
Lună Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024. Cum te influențează, în funcție de zodie
Un eveniment astrologic de o intensitate uriașă va acapara toate zodiile. Luna Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024 vine să ne aducă tot timpul la extreme. Nativii se vor simți prinși într-o mare...
PARTENERI
×