Reclamă

Coșurile cauzate de transpirație: de ce apar și cum le poți preveni

A te uda de transpirație la sfârșitul unui antrenament nu este distractiv, dar are un scop. Transpirația este sănătoasă deoarece reglează temperatura centrală și previne supraîncălzirea. În același timp, ajută organismul să elimine cantități mici de arsen, cadmiu, plumb și alte metale grele, potrivit unui studiu din 2012, publicat în Jurnalul de Mediu și Sănătate Publică. Din păcate, coșurile cauzate de transpirație nu sunt ceva plăcut, dar află cum poți preveni apariția lor.

Andrada Marinică
Andrada Marinică
Publicat: 18 mai 2023, 6:26

Din păcate, această funcție a corpului este responsabilă și pentru coșurile cauzate de transpirație și poate agrava acneea. "Acest tip de acnee nu va fi de tipul punctelor negre sau albe, care este un mecanism diferit de acțiune sau proces, va fi mai mult de tipul inflamator, de culoare roz", a spus dermatologul Orit Markowitz pentru Single Care.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Coșurile cauzate de transpirație

Transpirația îți deschide porii, facilitând pătrunderea bacteriilor în piele. Porii deschiși se pot înfunda și cu murdărie, sebum sau reziduuri de machiaj, ceea ce duce la erupții pe corp.

Partea pozitivă este că coșurile de transpirație sunt mai ușor de prevenit și tratat decât acneea obișnuită. Chiar și lucrurile mărunte, cum ar fi purtarea de haine care lasă pielea să respire și curățarea pielii, pot face o mare diferență.

Coșurile cauzate de transpirație necesită același tratament ca și acneea

Această afecțiune comună a pielii are aceleași cauze ca unele forme de acnee și, prin urmare, necesită un tratament similar. Coșurile cauzate de transpirație apar atunci când porii tăi sunt înfundați cu transpirație, ulei și resturi. Acestea pot provoca inflamația și dezvoltarea bacteriilor. Îmbrăcămintea strâmtă poate înrăutăți lucrurile, provocând frecare între piele și țesătură.

Reclamă

Ca rezultat, poate duce la acnee mecanică, o afecțiune a pielii caracterizată prin umflături mici, zgârieturi și chisturi în zonele afectate. Frecarea excesivă de la îmbrăcăminte este, de asemenea, unul dintre motivele pentru care ai acnee pe piept.

În ceea ce privește tratamentul, ia în considerare trecerea la produse de îngrijire a pielii care conțin acizi alfa sau beta-hidroxi, recomandă Single Care. O formulă cu acid salicilic 2% poate fi și ea eficientă. Aplică aceste produse în zonele predispuse la acnee, din cauza transpirației. Dacă în mod normal ai coșuri cauzate de transpirație pe frunte, utilizează un demachiant facial cu unul dintre ingredientele de mai sus. În afară de asta, exfoliază pielea în mod regulat pentru a preveni înfundarea porilor.

O altă opțiune este peroxidul de benzoil, un medicament topic pentru acneea ușoară până la moderată. „Este atât antimicrobian, care ucide bacteriile și alte organisme, cât și un exfoliant, care ajută la desfundarea porilor și la debridarea delicată a stratului de suprafață al pielii”, a explicat dermatologul Jessica Krant într-un interviu pentru Allure.

Reclamă

Pentru cele mai bune rezultate, alege un gel de spălare a feței sau de curățare cu 3% până la 5% peroxid de benzoil. Începe cu o concentrație scăzută, mai ales dacă ai pielea sensibilă, și crește-o treptat în câteva săptămâni.

Prevenirea este cea mai bună apărare împotriva acneei

Deși este adevărat că unii oameni sunt predispuși la acnee, poți preveni sau reduce simptomele acesteia urmând o rutină adecvată de îngrijire a pielii. Pentru început, demachiază-te înainte de a merge la sală. Fă un pas mai departe și treci la creme sau loțiuni pe bază de apă, sugerează Single Care. Dacă decizi să renunți la machiaj, spală fața cu apă micelară înainte și după antrenament.

Ca regulă generală, folosește un prosop curat pentru a șterge transpirația înainte de a părăsi sala de sport. Fă un duș imediat ce ai terminat antrenamentul și poartă haine curate în drum spre casă. Acest pas suplimentar poate consuma mult timp, dar pielea ta îți va mulțumi pentru asta. Apropo de haine, optează pentru articole vestimentare care elimină umezeala și mai largi.

Într-o notă similară, șterge aparatele de sport înainte și după ce le utilizezi. Evită să atingi pielea în timpul antrenamentului și poartă o bentiță moale, care elimină transpirația și o împiedică să ajungă pe față.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 15 aprilie – 21 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
În această perioadă, mulți dintre nativi se vor reîntoarce la credințele din trecut. Există o singură zodie care va descoperi că suferă de oboseală cronică, iar aceasta va trebui să ia o pauză prelungită....
2
O femeie frumoasă care poartă o rochie roz și simbolizează una dintre acele zodii energice
Horoscop
Cele mai energice zodii. Ei sunt nativii cu o forță interioară de invidiat
Te-ai întrebat vreodată care sunt cele mai energice zodii? Acești nativi au o forță interioară de invidiat. Reușesc să facă față tuturor provocărilor și aduc zâmbetul pe buzele oamenilor din viața lor. Ei sunt...
3
fată îmbrăcată în culori deschise pe un fundal bleu
Horoscop
Culoarea zodiei Gemeni. Nuanțele care îți poartă noroc dacă ești în această zodie
Fiecare nativ în parte are trăsături specifice, dar și lucruri care îi plac în mod deosebit și i se potrivesc mănușă. Află care este culoarea zodiei Gemeni și vezi cum poți să o porți...
4
Jennifer Lopez într-un crop top verde în timp ce își ascunde abdomenul cu ajutorul unei poșete
Divertisment
Abdomenul ei nu mai are niciun secret. Cum și-a pus timpul amprenta asupra corpului lui Jennifer Lopez
Abdomenul ei nu mai are niciun secret. Timpul pare că și-a pus amprenta asupra corpului lui Jennifer Lopez. Vedeta latino a făcut spectacol atunci când a apărut pe străzile din New York. Totul s-a...
5
O femeie frumoasă care poartă o rochie neagră și ține într-un cerc armonios mai multe frunze aurii
Horoscop
Zodii care iubesc liniștea. Ei sunt nativii care evită situațiile dramatice
Există unele zodii care iubesc liniștea și evită pe cât se poate situațiile dramatice. Acești nativi se feresc de persoanele care tind să fie vampiri energetici. Ei au nevoie de oameni sinceri în viața...
PARTENERI
×