Laptele este format din două proteine, cazeină și zer. Proteina din zer poate fi separată de cazeina din lapte sau formată ca produs secundar al fabricării brânzei. Proteina din zer este considerată o proteină completă, deoarece conține toți cei 9 aminoacizi esențiali. Are un conținut scăzut de lactoză.
Care sunt beneficiile și efectele secundare ale proteinei din zer
Există multe beneficii asociate cu consumul de proteine din zer, iar cercetătorii găsesc în mod constant noi proprietăți terapeutice posibile.
Informații despre proteinele din zer
- Multe dintre beneficiile potențiale se bazează pe studii individuale și sunt necesare mai multe dovezi înainte de a formula o decizie definitivă.
- Proteina din zer este un amestec de beta-lactoglobulină, alfa lactalbumină, albumină serică bovină și imunoglobine.
- Beneficiile posibile includ pierderea în greutate și scăderea colesterolului.
- Posibilele pericole includ greața și durerile de cap, dar la doze moderate, proteina din zer nu este considerată periculoasă.
Beneficii ale proteinei din zer
Proteina din zer este folosită pentru multe lucruri, inclusiv pentru creșterea mușchilor și pierderea în greutate.
Ajută la pierderea în greutate: într-un studiu pe 158 de persoane, publicat în Nutrition & MetabolismTrusted Source, cei cărora li s-a administrat zer „au pierdut semnificativ mai multă grăsime corporală și au arătat o conservare mai mare a mușchilor slabi în comparație cu subiecții care consumau băutura de control”.
Proprietăți anticancer: Rezultate promițătoare au fost publicate în revista Anticancer ResearchTrusted Source pentru utilizarea concentratului de proteine din zer în tratamentul cancerului.