Reclamă

Alimente recomandate înainte de culcare. Ce poți consuma pentru un somn odihnitor

Specialiștii îți vin în ajutor și vorbesc despre principalele alimente recomandate înainte de culcare. Aceștia au întocmit o listă cu produse pe care le poți consuma pentru a avea un somn odihnitor. Somnul de calitate este extrem de important pentru a avea parte de un stil de viață cât mai sănătos și echilibrat.

Publicat: 16 aprilie 2023, 6:43
O femeie frumoasă care consumă alimente recomandate înainte de culcare
Specialiștii îți vin în ajutor și vorbesc despre principalele alimente recomandate înainte de culcare. Aceștia au întocmit o listă cu produse pe care le poți consuma / Shutterstock

Dacă obișnuiești să ai coșmaruri pe timpul nopții, experții susțin că acestea pot fi provocate de alimentele pe care le consumi. Digestia greoaie poate avea efecte directe asupra calității somnului tău. Pentru un somn liniștit ai nevoie de o alimentație cât mai echilibrată.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Alimente recomandate înainte de culcare

Un somn odihnitor este extrem de important pentru starea ta de sănătate. Acesta poate reduce riscul de dezvoltare a bolilor cronice, poate îmbunătăți funcțiile cognitive și poate să ofere un boost sistemului imunitar.

În general se recomandă între șapte și nouă ore de somn pentru o persoană adultă. Există o mulțime de strategii prin care poți avea un somn odihnitor, iar multe dintre acestea sunt legate  de dieta pe care o ai. Experții susțin că anumite alimente pot fi benefice pentru somnul tău, mai ales dacă sunt consumate cu câteva ore înainte de culcare.

Migdalele

Migdalele sunt o sursă ideală de fibre. Migdalele conțin 18 % din necesarul zilnic de fosfor al unui adult și 23 % riboflavină. Consumul regulat de migdale a fost asociat cu riscuri mai mici de apariție a bolilor cronice Cuma ar fi diabetul de tip 2 și bolile de inimă. Acest lucru este atribuit grăsimilor lor nesaturate sănătoase, a fibrelor și a antioxidanților. Antioxidanții protejează celulele de inflamație și reduce riscul de apariție a bolilor cronice.

Reclamă

Carnea de curcan

Carnea de curcan este o sursă ideală de proteine. Proteinele sunt importante pentru a menține mușchii puternici și pentru a regla apetitul. Curcanul este o sursă modestă de vitamine și minerale, dar este o sursă excelentă de seleniu.

Multe persoane susțin că această carne duce la apariția somnolenței. Carnea de curcan conține aminoacidul triptofan, care crește producția de melatonină.

Reclamă

Kiwi

Kiwi este un fruct cu un conținut scăzut de calorii și foarte hrănitor. Acest fruct conține doar 42 de calorii și o cantitate semnificativă de nutrienți, inclusiv 71 % din necesarul zilnic de vitamina C.

Acesta conține acid folic și potasiu, precum și oligominerale. Consumul de kiwi poate aduce beneficii sănătății digestive. Kiwi poate reduce inflamația și nivelul colesterolului. Specialiștii spun că acesta este unul dintre cele mai bune fructe pe care le poți consuma înainte de culcare.

Peștele gras

Peștele gras cum ar fi somonul, tonul, păstrăvul și macroul se află pe lista de sugestii a nutriționiștilor de la Healthline.com. Aceste produse sunt bogate în vitamina D. Mai mult, peștele gras este bogat în acizi grași omega-3 sănătoși, în special acid eicosapentaenoic și acid docosahexaenoic.

Peștele gras ajută la reducerea inflamației în corp, iar acizii grași omega- pot proteja împotriva bolilor de inimă și pot stimula sănătatea creierului. Combinația de acizi grași omega-3 și vitamina D îmbunătățește calitatea somnului, spun cele mai recente studii. S-a demonstrat că ambele cresc producția de serotonină.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O femeie frumoasă care poartă o rochie roz și simbolizează una dintre acele zodii energice
Horoscop
Cele mai energice zodii. Ei sunt nativii cu o forță interioară de invidiat
Te-ai întrebat vreodată care sunt cele mai energice zodii? Acești nativi au o forță interioară de invidiat. Reușesc să facă față tuturor provocărilor și aduc zâmbetul pe buzele oamenilor din viața lor. Ei sunt...
2
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 15 aprilie – 21 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
În această perioadă, mulți dintre nativi se vor reîntoarce la credințele din trecut. Există o singură zodie care va descoperi că suferă de oboseală cronică, iar aceasta va trebui să ia o pauză prelungită....
3
O femeie frumoasă care stă în pat și citește mesaje încercând să-și urmărească fostul partener
Horoscop
Zodii care își urmăresc fostul partener. Nativii care nu pot trece cu ușurință peste o despărțire
Există unele zodii care își urmăresc fostul partener. Acești nativi caută orice motiv pentru a vedea ce face persoana de care s-au despărțit. Ei trec mai greu peste momentul despărțirii și nu pot accepta...
4
O femeie frumoasă care poartă o rochie neagră și ține într-un cerc armonios mai multe frunze aurii
Horoscop
Zodii care iubesc liniștea. Ei sunt nativii care evită situațiile dramatice
Există unele zodii care iubesc liniștea și evită pe cât se poate situațiile dramatice. Acești nativi se feresc de persoanele care tind să fie vampiri energetici. Ei au nevoie de oameni sinceri în viața...
5
O femeie frumoasă care își aplică anticearcăn în timp ce se uită în oglindă
Frumusețe
Când se aplică anticearcănul. Ordinea corectă a produselor de machiaj
Dacă nu ești pasionată de beauty sau ești la început de drum, atunci poate fi copleșitor să începi să te machiezi singură. Cu atât de multă informație este greu să alegi pe cea care...
PARTENERI
×