O porție de migdale pe zi oferă multe beneficii sănătății. Bogate în fibre, proteine, calciu, magneziu, vitamina E, cupru și riboflavină, migdalele ajută la procesul de creștere, îmbunătățește sistemul digestiv, intervine în metabolizare glucidelor și oferă energie.
Beneficiile generale ale consumului zilnic de migdale
Migdalele au un conținut mare de fier, zinc, potasiu, acizi folici și tiamine. Grăsimile nesaturate din migdale sunt foarte bune pentru inimă și colesterol.
Studiile arată că un consum însemnat de oleaginoase reduce riscul bolilor cronice, de la boli cardiovasculare până la diabetul de tip 2.
Experții susțin că o mână de migdale consumată pe zi este asociată cu scăderea a 20% a riscului decesului de cancer sau boli de inimă.
De asemenea, migdalele au capacitatea de a regla nivelul de zahăr din sânge, datorită magneziului. De aceea au un rol esențial într-o dietă diabetică. Pe lângă acest lucru, consumul de migdale ține sub control tensiunea arterială.
Migdalele contribuie la menținerea greutății
Pentru că se apropie iarna și apetitul tău alimentar este în creștere, poți utiliza migdalele în diferite combinații nutritive și sănătoase. Migdalele pot fi un ingredient prietenos pentru smoothie-uri, cereale, halva sau iaurt. Totuși, acest aliment se poate consuma crud, ca atare.
Desigur, există soluții și pentru persoanele vegane. Laptele de migdale, spre exemplu, este un produs slab din punct de vedere caloric, sursă de proteină, nutrienți și vitamina D. Află cum poți prepara lapte de migdale chiar la tine în casă.