Reclamă

Beneficiile consumului zilnic de migdale. Cum le poți integra în alimentația ta

Pentru că a sosit deja sezonul rece și ai nevoie de o imunitate puternică, poți apela cu încredere la migdale. Migdale poate fi considerate un super-aliment. Pe lângă faptul că este o gustare sănătoasă și sățioasă, migdalele îți mențin în parametrii normali apetitul. Hai să aflăm împreună care sunt beneficiile consumului zilnic de migdale.

Publicat: 28 noiembrie 2022, 6:10

O porție de migdale pe zi oferă multe beneficii sănătății. Bogate în fibre, proteine, calciu, magneziu, vitamina E, cupru și riboflavină, migdalele ajută la procesul de creștere, îmbunătățește sistemul digestiv, intervine în metabolizare glucidelor și oferă energie.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Beneficiile generale ale consumului zilnic de migdale

Migdalele au un conținut mare de fier, zinc, potasiu, acizi folici și tiamine. Grăsimile nesaturate din migdale sunt foarte bune pentru inimă și colesterol.

Studiile arată că un consum însemnat de oleaginoase reduce riscul bolilor cronice, de la boli cardiovasculare până la diabetul de tip 2.

Experții susțin că o mână de migdale consumată pe zi este asociată cu scăderea a 20% a riscului decesului de cancer sau boli de inimă.

De asemenea, migdalele au capacitatea de a regla nivelul de zahăr din sânge, datorită magneziului. De aceea au un rol esențial într-o dietă diabetică. Pe lângă acest lucru, consumul de migdale ține sub control tensiunea arterială.

Reclamă

Migdalele contribuie la menținerea greutății

Pentru că se apropie iarna și apetitul tău alimentar este în creștere, poți utiliza migdalele în diferite combinații nutritive și sănătoase. Migdalele pot fi un ingredient prietenos pentru smoothie-uri, cereale, halva sau iaurt. Totuși, acest aliment se poate consuma crud, ca atare.

Desigur, există soluții și pentru persoanele vegane. Laptele de migdale, spre exemplu, este un produs slab din punct de vedere caloric, sursă de proteină, nutrienți și vitamina D. Află cum poți prepara lapte de migdale chiar la tine în casă.

Reclamă

Marile bucătării ale lumii apreciază făina de migdale. Pregătirea deserturilor fine începe, mai ales în patiseriile franceze, cu făina de migdale care oferă rezultate aparte.

Migdalele susțin sănătatea oaselor și a creierului

Datorită conținutului de fosfor, calciu și magneziu, migdalele reprezintă un ajutor de nădejde pentru sănătatea oaselor și dinților.

Datorită conținutului de riboflavină (B2), consumul de migdale ajută la prevenirea declinului cognitiv și sprijină activitatea metabolică. În plus, susține activitatea neuronală sănătoasă și reduce procesele inflamatorii ale creierului.

Migdalele pot reduce riscul de Alzheimer sau demență și este recomandată integrarea lor în dietele cleor mici pentru a sprijini capacitatea de concentrare.

Valori nutriționale

În mod normal, o porție de migdale nu trebuie să depășească 28 de grame, echivalentul a 160 de calorii. Aceste valori sunt valabile pentru consumul de migdale crude. Desigur, migdalele se pot consuma după bunul plac, în mai multe variante: fierte, uscate, hidratate sau prăjite.

De menționat este faptul că cel mai bun raport nutrițional este reprezentat de migdalele crude. Migdalele hidratate ajută la absorția mineralelor deoarece conțin acid fitic. Află mai multe despre beneficiile consumului de migdale hidratate.

Acidul fitic îngreunează absorția de nutrienți și minerale în organism. Pentru a te bucura de toate beneficiile acestora, cel mai bine este să încerci să le consumi după ce le-ai hidratat.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O femeie frumoasă care poartă o rochie roz și simbolizează una dintre acele zodii energice
Horoscop
Cele mai energice zodii. Ei sunt nativii cu o forță interioară de invidiat
Te-ai întrebat vreodată care sunt cele mai energice zodii? Acești nativi au o forță interioară de invidiat. Reușesc să facă față tuturor provocărilor și aduc zâmbetul pe buzele oamenilor din viața lor. Ei sunt...
2
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 15 aprilie – 21 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
În această perioadă, mulți dintre nativi se vor reîntoarce la credințele din trecut. Există o singură zodie care va descoperi că suferă de oboseală cronică, iar aceasta va trebui să ia o pauză prelungită....
3
O femeie frumoasă care stă în pat și citește mesaje încercând să-și urmărească fostul partener
Horoscop
Zodii care își urmăresc fostul partener. Nativii care nu pot trece cu ușurință peste o despărțire
Există unele zodii care își urmăresc fostul partener. Acești nativi caută orice motiv pentru a vedea ce face persoana de care s-au despărțit. Ei trec mai greu peste momentul despărțirii și nu pot accepta...
4
O femeie frumoasă care poartă o rochie neagră și ține într-un cerc armonios mai multe frunze aurii
Horoscop
Zodii care iubesc liniștea. Ei sunt nativii care evită situațiile dramatice
Există unele zodii care iubesc liniștea și evită pe cât se poate situațiile dramatice. Acești nativi se feresc de persoanele care tind să fie vampiri energetici. Ei au nevoie de oameni sinceri în viața...
5
O femeie frumoasă care își aplică anticearcăn în timp ce se uită în oglindă
Frumusețe
Când se aplică anticearcănul. Ordinea corectă a produselor de machiaj
Dacă nu ești pasionată de beauty sau ești la început de drum, atunci poate fi copleșitor să începi să te machiezi singură. Cu atât de multă informație este greu să alegi pe cea care...
PARTENERI
×