Pe lângă beneficiile menționate mai sus, migdalele care au fost lăsate la înmuiat peste noapte ajută inclusiv la pierderea în greutate. Conform publicației Hindustan Times, acest obicei al consumului de migdale înmuiate este foarte des întâlnit în India. La noi în țară multe persoană preferă consumul migdalelor prăjite. Totuși, ele nu vor avea aceleași efecte benefice asupra organismului nostru ca cele înmuiate în apă sau decojite.
Beneficiile consumului de migdale înmuiate în apă
Dacă alegi să mănânci migdale înmuiate în apă atunci ar trebui să știi acestea au nenumărate beneficii asupra sănătății tale. Migdalele sunt în general o sursă importantă de fibre, proteine, vitamina E și magneziu. Lista nutrienților care se găsesc în migdale este lungă, însă trebuie înțeles că aceștia pot fi absorbiți mult mai ușor de corpul nostru atunci când migdalele sunt lăsate la înmuiat peste noapte.
Migdalele te pot ajuta la pierderea în greutate. Tot ele ajută la reducerea riscului apariției bolilor cardiovasculare, dacă sunt cosumate în cantitățile potrivite. Recent, mai multe studii au demonstrat că nucile, alunele și migdalele înmuiate peste noapte pot ajuta la reducerea riscului de apariție a diabetului.
Îmbunătățesc digestia
Conform celor mai recente studii care au fost realizate s-a demonstrat că dacă o persoană consumă migdale înmuiate în apă va avea parte de o digestie mult mai ușoară. Se pare că migdalele înmuiate în apă sunt mult mai bune pentru digestie decât cele prăjite.
Orice aliment care este înmuiat este mult mai ușor de mestecat. Prin urmare, mai ușor de separat atunci când se află în sistemul digestiv. Migdalele sunt surse bogate de antioxidanți, iar atunci când le înmuiem în apă beneficiile lor se dublează. Un alt lucru care ajută la îmbunătățirea digestiei este consumul sucului de spanac și castravete. Acesta ajută atât sistemul digestiv, cât și pe cel imunitar.
Sunt bogate în nutrienți
Atunci când preparăm migdale înmuiate în apă ne putem aștepta la mai multe beneficii decât dacă le-am consuma prăjite. Migdalele înmuiate sunt bogate în nutrienți care devin mult mai ușor de absorbit atunci când migdalele sunt servite sub această formă.