Reclamă

Beneficiile consumului de migdale înmuiate în apă. Trei motive pentru care să le incluzi în dieta ta

Beneficiile consumului de migdale înmuiate în apă se vor simți în primul rând asupra sistemului tău digestiv. Înmuierea migdalelor în apă te va ajuta să absorbi mult mai ușor nutrienții care se găsesc în ele. În plus, migdalele care sunt decojite înainte de a fi consumate îți vor aduce în organism un plus de vitamina E.

Publicat: 9 septembrie 2021, 7:04

Pe lângă beneficiile menționate mai sus, migdalele care au fost lăsate la înmuiat peste noapte ajută inclusiv la pierderea în greutate. Conform publicației Hindustan Times, acest obicei al consumului de migdale înmuiate este foarte des întâlnit în India. La noi în țară multe persoană preferă consumul migdalelor prăjite. Totuși, ele nu vor avea aceleași efecte benefice asupra organismului nostru ca cele înmuiate în apă sau decojite.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Beneficiile consumului de migdale înmuiate în apă

Dacă alegi să mănânci migdale înmuiate în apă atunci ar trebui să știi acestea au nenumărate beneficii asupra sănătății tale. Migdalele sunt în general o sursă importantă de fibre, proteine, vitamina E și magneziu. Lista nutrienților care se găsesc în migdale este lungă, însă trebuie înțeles că aceștia pot fi absorbiți mult mai ușor de corpul nostru atunci când migdalele sunt lăsate la înmuiat peste noapte.

Migdalele te pot ajuta la pierderea în greutate. Tot ele ajută la reducerea riscului apariției bolilor cardiovasculare, dacă sunt cosumate în cantitățile potrivite. Recent, mai multe studii au demonstrat că nucile, alunele și migdalele înmuiate peste noapte pot ajuta la reducerea riscului de apariție a diabetului.

Îmbunătățesc digestia

Conform celor mai recente studii care au fost realizate s-a demonstrat că dacă o persoană consumă migdale înmuiate în apă va avea parte de o digestie mult mai ușoară. Se pare că migdalele înmuiate în apă sunt mult mai bune pentru digestie decât cele prăjite.

Reclamă

Orice aliment care este înmuiat este mult mai ușor de mestecat. Prin urmare, mai ușor de separat atunci când se află în sistemul digestiv. Migdalele sunt surse bogate de antioxidanți, iar atunci când le înmuiem în apă beneficiile lor se dublează. Un alt lucru care ajută la îmbunătățirea digestiei este consumul sucului de spanac și castravete. Acesta ajută atât sistemul digestiv, cât și pe cel imunitar.

Sunt bogate în nutrienți

Atunci când preparăm migdale înmuiate în apă ne putem aștepta la mai multe beneficii decât dacă le-am consuma prăjite. Migdalele înmuiate sunt bogate în nutrienți care devin mult mai ușor de absorbit atunci când migdalele sunt servite sub această formă.

Reclamă

Pe lângă acest lucru, migdalele sunt surse minunate de fibre de care corpul nostru se poate bucura. Nu în ultimul rând, atunci când înmuiem migdalele în apă și le curățăm așa cum trebuie îndepărtăm impuritățile care ar putea să se mai afle pe acestea.

Ajută la absorția mineralelor

Consumul migdalelor înmuiate în apă ajută la digestie, dar și la absorția de minerale. Dacă nu înmuiem migdalele în apă înainte să le consumăm, acidul fitic din ele nu va fi îndepărtat. Acest acid face ca mineralele și nutrienții să fie mult mai greu de absorbit în organism.

Prin urmare, dacă vei consuma migdale înmuiate în apă vei avea șanse mult mai mari să absorbi cantitățile de zinc și de fier care se găsesc în acestea și în restul alimentelor. Dacă nu te-am convins încă, te invităm să încerci singură consumul migdalelor în apă pentru a vedea beneficiile reale ale acestora asupra corpului nostru.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
2
O femeie care își aplică ulei pe păr
Frumusețe
Cele mai bune uleiuri naturale pentru creșterea părului, recomandate de experții în frumusețe
Podoaba capilară este unul din atuurile frumuseții feminine. Deși nu există o rețetă magică, cercetările arată că cele mai bune uleiuri naturale pentru creșterea părului pot accelera procesul. În plus, extractele puternice din plante ajută...
3
Un bărbat care stă pe o canapea, cu telecomanda în mână, care cască
Horoscop
Zodii care pot fi parteneri leneși. Cum să abordezi situația în relația de cuplu
Te-ai săturat să-ți cicăliști constant partenerul să-și facă sarcinile din casă? Te trezești că faci toate sarcinile grele din relație? Dacă da, nu ești singura. Astrologii lămuresc și această situație. Există zodii care pot...
4
O femeie care privește cu zâmbetul pe buze la o vitamină
Sănătate
Deficitul de vitamine care te-ar putea face să pari mai în vârstă. La ce recomandă specialiștii să fii atentă
Te-ai simțit mai fragilă, irascibilă și fără energie în ultima perioadă? Ar fi bine să verifici dacă ai deficit de vitamine. Acesta poate provoca o serie de simptome, cum ar fi oboseală și iritabilitate....
5
O femeie îmbrăcată în rochie albă, cu aripi de înger
Horoscop
Zodii care regretă că s-au deschis prietenilor. Nativii care se pot confrunta cu momente tensionate
Cât de multă încredere poți avea în oamenii pe care îi consideri apropiați de sufletul tău? Ai mai jos lista cu zodii care regretă că s-au deschis prietenilor și care au șanse mari să...
PARTENERI
×