Reclamă

5 motive pentru care ești mereu obosită. Ce poți face pentru a avea mai multă energie

De-a lungul timpului, studiile au reușit să adune mai multe motive pentru care ești mereu obosită. De la alimentația săracă, la lipsa activităților fizice, există o mulțime de cauze care pot duce la apariția oboselii și a stărilor de rău. Dacă te confrunți deseori cu astfel de stări neplăcute, atunci a sosit momentul să iei atitudine și să faci o schimbare în bine în viața ta.

Publicat: 4 septembrie 2021, 7:05
O femeie frumoasă care stă pe un scaun în fața unui birou cu laptp și ține în mână o pereche de ochelari în timp ce cu cealaltă mână își mângâie capul
De-a lungul timpului, studiile au reușit să adune mai multe motive pentru care ești mereu obosită. De la alimentația săracă, la lipsa activităților fizice, există o mulțime de cauze / Profimedia Images

Încearcă să nu lași pe mâine ce poți face azi. Sunt multe elemente mărunte care pot duce la degradarea stării tale de bine. Oboseala este o stare extrem de neplăcută, iar de multe ori aceasta poate fi combătută doar în momentul în care alegem să schimbăm ceva ce nu merge la viața noastră.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

5 motive pentru care ești mereu obosită

Printre cele cinci motive pentru care ești mereu obosită se numără și insuficiența proteinelor în alimentație. Lipsa proteinelor din dietă poate duce de cele mai multe ori la stări de oboseală. Nu doar lipsa proteinelor te va face să te simți lipsită de energie. Hidratarea joacă un rol cheie în viața oricărei persoane.

Dacă nu te hidratezi suficient poți experimenta rapid stări de oboseală sau dureri de cap. Ți-am pregătit mai jos o listă cu cinci motive pentru care ai putea fi mereu obosită. Această listă te va ajuta să-ți dai seama mai ușor ce ar trebui să schimbi sau să îmbunătățești la viața ta.

Consumi prea mulți carbohidrați rafinați

Carbohidrații rafinați sunt de fapt carbohidrații procesați care fac rău organismului. Acești carbohidrați sunt săraci în nutrienți, cresc glicemia foarte mult, stau la baza apariției obezității și pot crește riscul apariției bolilor cardiovasculare.

Reclamă

Carbohidrații rafinați ar putea fi printre acele motive pentru care ești mereu obosită. Ei sunt deseori întâlniți în paste, gogoși, dulciurile, cartofi albi. Chiar și băuturile carbogazoase pot conține carbohidrați rafinați. Dacă sunt consumați în exces aceștia pot produce stări de oboseală.

Atunci când mâncăm alimente bogate în zahăr sau în carbohidrați rafinați producem o creștere a zahărului din sânge. Corpul primește în mod automat un semnal că trebuie să producă mai multă insulină. Vei avea nevoie de mai multă  energie pe care vei avea tendința să o iei tot din alimente procesate. La scurt timp vei observa că elti deja într-un cerc vicios.

Duci o viață sedentară

Reclamă

Dacă exercițiile nu sunt incluse în viața ta, atunci ar trebui să recapitulezi lista de motive pentru care ești mereu obosită. O viață sedentară este echivalentă cu un nivel de energie scăzut.

Într-un studiu realizat recent s-a dovedit faptul că oamenii care nu fac exerciții fizice regulat au șanse mult mai mari să experimenteze stări de oboseală.

De altfel, foarte mulți oameni din lume suferă de sindromul oboselii cronice. Acest sindrom îi face pe oameni să aibă mai puțină forță și prin urmare un nivel de energie mai scăzut. 

Simptomele oboselii cronice pot fi diminuate dacă sunt introduse treptat exercițiile fizice. Chiar și o plimbare zilnică poate să te ajute pentru a avea parte de mai multă energie și vitalitate.

Nu dormi suficient

Faptul că nu dormi suficient este un motiv evident pentru care ești mereu obosită. Corpul nostru face o mulțime de lucruri în timpul somnului. Amintirile noastre sunt așezate la loc sigur, în timp ce corpul produce anumiți hormoni care să te ajute în reglarea nivelului de energie.

După o noapte de somn de calitate ar trebui să te simți energică și plină de viață. Conform Academiei Americane de Medicină a Somnului, adulții ar trebui să doarmă în medie cel puțin șapte ore pe noapte. Somnul ar trebui să fie odihnitor și neîntrerupt pentru a-i permite creierului tău să poată trece prin cele cinci etape a fiecărui ciclu de somn. Sportul te poate ajuta pentru a avea parte de un somn mai bun.

Telefonul pus de-o parte pe timpul nopții este deja ceva esențial. Nu ține niciodată aproape de tine dispozitivele electronice care ar putea să-ți întrerupă somnul. Odihna și somnul au un rol foarte important în viața noastră. Lipsa somnului poate duce în cele mai rele cazuri chiar și la apariția demenței.

Ai intoleranță la anumite alimente

Intoleranța se află și ea pe lista de motive pentru care ești mereu obosită. Intoleranța la anumite alimente îți va produce automat și probleme de digestie sau dureri de cap.

Studiile au demonstrat faptul că intoleranța la alimente poate duce la oboseală și la stări generale de rău. Printre cele mai comune alimente la care poți avea intoleranță se numără glutenul, iaurtul, ouăle, soia sau porumbul.

Dacă ți se pare că anumite alimente au legătură directă cu stările tale de oboseală, atunci ar fi momentul să începi să le excluzi pentru o anumită perioadă din viața ta.

Nu mănânci suficiente calorii

Insuficiența calorică poate fi printre acele motive pentru care ești mereu obosită. Corpul tău are nevoie de calorii pentru a produce energia de care ai nevoie pentru întreaga zi.

Pe lângă lucrurile esențiale precum respiratul sau menținerea constantă a temperaturii, caloriile sunt consumate în zeci de alte procese. Corpul tău poate funcționa cu un anumit număr de calorii în funcție de greutatea pe care o ai, înălțimea, dar și vârsta.

Cei mai mulți oameni au nevoie de un minimum de 1 200 de calorii pe zi pentru a preveni încetinirea metabolismului.

Studiile au demonstrat de-a lungul timpului că înaintarea în vârstă este un alt motiv pentru care metabolismul unei persoane poate să încetinească. Numărul de calorii trebuie să fie echilibrat pentru a putea să-ți iei toți nutrienții și vitaminele de care ai nevoie. 

Reclamă
whatsapp share pinterest share
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O zână cu aripi, care stă speriată la pământ
Horoscop
Zodii care preferă să trăiască singure. Nativii care se simt mai bine atunci când au intimitate
Există atât de multe lucruri care merită spuse despre viața personală atunci când locuiești singură. Pacea și liniștea, filmele preferate, ora de culcare târzie și faptul că nu trebuie să dai nimănui nicio explicație....
2
Bianca Censori și Kanye West într-o mașină privată
Divertisment
Bianca Censori a purtat o ținută transparentă și a fost la un pas de un accident vestimentar. Partenera lui Kanye West a avut o apariție îndrăzneață
Bianca Censori a purtat o ținută transparentă și a fost la un pas de un accident vestimentar. Partenera lui Kanye West a avut o apariție îndrăzneață pe străzile din Los Angeles. Imaginile cu diva...
3
O femeie îmbrăcată într-o rochie roșie, impunătoare
Horoscop
Cele mai norocoase zodii în funcție de luna în care s-au născut. Ei sunt fericiții zodiacului
Astrologii ne spun că data nașterii are un rol aparte în doza de noroc cu care ne neștem. Însă te-ai întrebat vreodată care dintre lunile anului poartă mai mult noroc? În acest articol, vei...
4
O femeie tânără cu ochelari de soare la ochi și un ruj portocaliu pe buze
Frumusețe
Nuanțele de ruj care te îmbătrânesc. De ce culori să te ferești, potrivit specialiștilor
Uneori este suficient să accentuezi buzele cu ruj pentru a te simți mai încrezătoare în sine. Această metodă va atrage o mulțime de priviri asupra ta, lucru care te va face să te simți...
5
Charles Spencer surprins într-o fotografie portret la Althorp House
Divertisment
Charles Spencer a vorbit despre starea de sănătate a lui Kate Middleton. Fratele Prințesei Diana spune că este îngrijorat
Charles Spencer a vorbit despre starea de sănătate a lui Kate Middleton. Fratele Prințesei Diana este îngrijorat pentru soția Prințului William. Charles a oferit mai multe informații într-un interviu recent. Charles Spencer a vorbit...
PARTENERI
×