Reclamă

Alimente bogate în proteine pe care să le consumi la micul dejun. Ce recomandă specialiștii pentru o dietă echilibrată

Proteinele joacă un rol esențial în sănătatea organismului tău. Autoritatea Europeană pentru Siguranța alimentară spune că un adult ar trebui să consume în medie 0.83 grame de proteine per kilogram de greutate corporală. Nutriționiștii îți vin în ajutor și îți oferă o listă cu alimente bogate în proteine pe care să le consumi la micul dejun.

Publicat: 28 octombrie 2022, 6:31

Micul dejun este cea mai importantă masă a zilei. Dacă ai avut grijă să ai un mic dejun bogat în nutrienți, atunci în prima parte a zilei îți vei potoli pofta de mâncare și îți vei asigura necesarul de energie pentru îndeplinirea sarcinilor pe care ți le-ai propus.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Alimente bogate în proteine pe care să le consumi la micul dejun

O dietă echilibrată este mai mult decât necesar pentru un stil de viață sănătos. Specialiștii sunt de părere că o dietă echilibrată ar trebui să conțină nutrienții esențiali precum fibrele, proteinele, mineralele și vitaminele. Înaintarea în vârstă aduce cu sine și o scădere a masei musculare.

În acest sens este esențial să te asiguri că îți iei aportul de proteine din dieta zilnică. Pentru a te asigura că ai parte de necesarul zilnic poți începe prin introducerea proteinelor în prima masă a zilei. Iată câteva alimente bogate în proteine care sunt ideale pentru a fi consumate în prima parte a zilei.

Ouă

Ouăle sunt folosite de milioane de oameni din lumea întreagă pentru a prepara micul dejun. Această alegere nu este deloc una întâmplătoare. Ouăle nu au un cost foarte mare, sunt ușor de preparat, gustoase și îți oferă rapid senzația de sațietate. Un ou de dimensiuni medii poate conține până la 6 grame de proteine, spune publicația Eat This, Not That.

Reclamă

Dintr-o omletă făcută din două ouă poți ajunge să ai mai mult de 25 % din necesarul zilnic de proteine recomandate de nutriționiști. Fiind proteine de origine animală te vei asigura că organismul tău primește toți aminoacizii esențiali.

Dacă îți faci griji în privința colesterolului, află că cele mai recente spun că ouăle ar avea, de fapt, un impact benefic asupra inimii și a sănătății organismului. Află mai multe despre beneficiile consumului de ouă, dar și cum le poți introduce în dieta ta zilnică.

Brânză cottage

Reclamă

Brânza cottage a devenit tot mai populară în ultimii ani. Acest lucru se datorează și beneficiilor sale asupra sănătății.  Jumătate de cană de brânză cottage cu 1 % grăsimi, poate ajunge să conțină până la 14 grame de proteine.

Astfel, acest tip de brânză este ideal pentru persoanele care își doresc o dietă bogată în proteine. Aceasta poate fi inclusă în micul dejun, dar poate fi servită și drept gustare între mese. Pe lângă aportul mare de proteine, acest tip de brânză are și alte beneficii asupra organismului. Brânza cottage are un aport ridicat de fibre și proteine, spun specialiștii.

Iaurt grecesc

Iaurtul grecesc este ideal pentru micul dejun, mai ales dacă acesta este consumat alături de fulgii de ovăz. Află mai multe despre cât de des e recomandată să consumi fulgi de ovăz. Vezi ce beneficii au și aceștia asupra organismului.

O singură porție de iaurt grecesc poate ajunge să conțină chiar și 20 grame de proteine.

Conținutul crescut de proteine te poate ajuta să îți asiguri aportul necesar încă din prima parte a zilei. Înainte de a consuma iaurt grecesc trebuie să te asiguri că nu ai intoleranță la lactoză. În astfel de cazuri iaurtul grecesc trebuie înlocuit cu o altă sursă de proteine.

Somon afumat

Somonul afumat este un aliment ideal pentru un mic dejun sățios și rapid. O singură porție poate ajunge să conțină chiar și 16 grame de proteine. În plus, somonul este un pește bogat în acizi grași omega 3.

Somonul este ideal pentru un sistem imunitar puternic, acesta oferă organismului necesarul de proteine, dar și pe cel de vitamine, precum vitamina D. Somonul afumat poate fi servit cu o felie de pâine integrală și avocado sau poate fi inclus în alte rețete delicioase.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
2
O femeie care își aplică ulei pe păr
Frumusețe
Cele mai bune uleiuri naturale pentru creșterea părului, recomandate de experții în frumusețe
Podoaba capilară este unul din atuurile frumuseții feminine. Deși nu există o rețetă magică, cercetările arată că cele mai bune uleiuri naturale pentru creșterea părului pot accelera procesul. În plus, extractele puternice din plante ajută...
3
Un bărbat care stă pe o canapea, cu telecomanda în mână, care cască
Horoscop
Zodii care pot fi parteneri leneși. Cum să abordezi situația în relația de cuplu
Te-ai săturat să-ți cicăliști constant partenerul să-și facă sarcinile din casă? Te trezești că faci toate sarcinile grele din relație? Dacă da, nu ești singura. Astrologii lămuresc și această situație. Există zodii care pot...
4
O femeie care privește cu zâmbetul pe buze la o vitamină
Sănătate
Deficitul de vitamine care te-ar putea face să pari mai în vârstă. La ce recomandă specialiștii să fii atentă
Te-ai simțit mai fragilă, irascibilă și fără energie în ultima perioadă? Ar fi bine să verifici dacă ai deficit de vitamine. Acesta poate provoca o serie de simptome, cum ar fi oboseală și iritabilitate....
5
O femeie îmbrăcată în rochie albă, cu aripi de înger
Horoscop
Zodii care regretă că s-au deschis prietenilor. Nativii care se pot confrunta cu momente tensionate
Cât de multă încredere poți avea în oamenii pe care îi consideri apropiați de sufletul tău? Ai mai jos lista cu zodii care regretă că s-au deschis prietenilor și care au șanse mari să...
PARTENERI
×