Reclamă

Ce se întâmplă în corpul tău dacă mănânci zilnic fulgi de ovăz. Care sunt recomandările specialiștilor

Experții recomandă de cele mai multe ori consumul de fulgi de ovăz pentru un mic dejun sănătos. Fulgii de ovăz sunt versatili și ușor de integrat într-o mulțime de preparate, în special pentru prima masă a zilei. În acest sens, te invităm să descoperi ce se întâmplă în corpul tău dacă mănânci zilnic fulgi de ovăz. Uite ce spun specialiștii despre beneficiile ovăzlui.

Publicat: 12 septembrie 2022, 7:11

Fulgii de ovăz pot fi savurați calzi, într-un terci delicios, pot fi integrați într-un baton sănătos pentru o gustare sau pot fi transformați în făină pentru vafele tale preferate. Conținutul ridicat de fibre și calitățile probiotice ale fulgilor de ovăz îi fac pe aceștia ideali pentru sănătatea organismului.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Ce se întâmplă în corpul tău dacă mănânci zilnic fulgi de ovăz

Fulgii de ovăz au devenit o rutină în prepararea micului dejun pentru multe persoane preocupate de silueta lor. Însă fulgii de ovăz nu sunt benefici doar pentru că ajută la menținerea siluetei, dar și datorită beneficiilor asupra organismului. Fulgii de ovăz pot reduce riscul de îmbolnăvire, ajută la sănătatea intestinală și la reglarea nivelului de zahăr din sânge. Hai să aflăm mai multe despre beneficiile consumului zilnic de fulgi de ovăz.

Te vei simți plină pentru o perioadă mai lungă de timp

Fulgii de ovăz sunt o sursă excelentă de fibre. Fibrele sunt acei carbohidrați pe care organismul nu îi poate digera cu ușurință. Fibrele încetinesc digestia, astfel se instalează senzația de sațietate, iar tu nu vei simți nevoia de a mânca pentru o perioadă mai lungă de timp. Consumul de alimente în fibre ajută la evitarea creșterilor și scăderilor bruște a nivelului de zahăr din sânge.

Ovazul poate fi inclus într-o mulțime de rețete la micul dejun și este deseori recomandat în dietele de slăbire. Ovăzul reprezintă o masă sățioasă care te va ajuta să te simți plină pe o perioadă lungă de timp. O singură cană de fulgi de ovăz poate conține patru grame de fibre, adică mai bine de 16 % din necesarul zilnic din valoarea recomandată, spun specialiștii.

Reclamă

Vei scădea riscurile de apariție a unei boli de inimă

Tot pe lista cu exemple privind ce se întâmplă în corpul tău dacă mănânci zilnic fulgi de ovăz punem și scăderea riscului de apariție a bolilor de inimă. Fulgii de ovăz ajută la reglarea glicemiei din sânge. Specialiștii recomandă să începi dimineața cu un bol de ovăz la care să adaugi fructele tale preferate. De cele mai multe ori este recomandat consumul de afine alătur de fulgii de ovăz.

Afinele sunt bogate în antioxidanți care ajută la prevenirea stresului oxidativ, declanșatorul a multor boli cronice. Datorită conținutului ridicat de fibre din ovăz, aceștia ajută la scăderea colesterolului LDL ”rău”. Totodată ajută la stabilizarea nivelului de zahăr din sânge și chiar la scăderea tensiunii arteriale crescute. Toate aceste elemente joacă un rol cheie când vine vorba de prevenirea apariției bolilor cardiovasculare.

Reclamă

Vei pierde în greutate

Nu mai este niciun secret când vine vorba de pierderea în greutate și consumul fulgilor de ovăz. Specialiștii te învață cum să consumi ovăzul corect pentru a pierde în greutate. Ovăzul are beneficii pozitive asupra organismului.

Studiile au arătat că acesta sprijină eforturile de slăbire și de gestionare a greutății. Consumul fulgilor de ovăz are efecte benefice inclusiv asupra hiperglicemiei, scăzând nivelul lipidelor din sânge. Senzația de sațietate oferită de fulgii de ovăz te ajută să nu consumi la fel de multă mâncare pe parcursul zilei, dar în același timp să te simți plină.

Îți vei îmbunătăți sănătatea tractului intestinal

Tot pe lista cu ce se întâmplă în corpul tău dacă mănânci zilnic fulgi de ovăz se află și îmbunătățirea sistemului digestiv. Se pare că ovăzul sprijină eforturile de slăbire și gestionare a greutății. Beta-glucanul de ovăz are efecte pozitive asupra organismului. Uite o listă cu nutrienți necesari pentru sănătatea intestinală.

Mai mult, fulgii de ovăz pot fi alimente probiotice, care hrănește bacteriile bune din intestin. Menținerea florei intestinale sănătoase sau a microbiomului intestinal, va aduce beneficii sistemului imunitar, îți va îmbunătăți starea de spirit și procesul digestiv. Un studiu din 2021 a descoperit o corelație între consumul de fulgi de ovăz și creșterea grupurilor bacteriene benefice din intestin.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
2
O femeie care își aplică ulei pe păr
Frumusețe
Cele mai bune uleiuri naturale pentru creșterea părului, recomandate de experții în frumusețe
Podoaba capilară este unul din atuurile frumuseții feminine. Deși nu există o rețetă magică, cercetările arată că cele mai bune uleiuri naturale pentru creșterea părului pot accelera procesul. În plus, extractele puternice din plante ajută...
3
Un bărbat care stă pe o canapea, cu telecomanda în mână, care cască
Horoscop
Zodii care pot fi parteneri leneși. Cum să abordezi situația în relația de cuplu
Te-ai săturat să-ți cicăliști constant partenerul să-și facă sarcinile din casă? Te trezești că faci toate sarcinile grele din relație? Dacă da, nu ești singura. Astrologii lămuresc și această situație. Există zodii care pot...
4
O femeie care privește cu zâmbetul pe buze la o vitamină
Sănătate
Deficitul de vitamine care te-ar putea face să pari mai în vârstă. La ce recomandă specialiștii să fii atentă
Te-ai simțit mai fragilă, irascibilă și fără energie în ultima perioadă? Ar fi bine să verifici dacă ai deficit de vitamine. Acesta poate provoca o serie de simptome, cum ar fi oboseală și iritabilitate....
5
O femeie îmbrăcată în rochie albă, cu aripi de înger
Horoscop
Zodii care regretă că s-au deschis prietenilor. Nativii care se pot confrunta cu momente tensionate
Cât de multă încredere poți avea în oamenii pe care îi consideri apropiați de sufletul tău? Ai mai jos lista cu zodii care regretă că s-au deschis prietenilor și care au șanse mari să...
PARTENERI
×