Fulgii de ovăz pot fi savurați calzi, într-un terci delicios, pot fi integrați într-un baton sănătos pentru o gustare sau pot fi transformați în făină pentru vafele tale preferate. Conținutul ridicat de fibre și calitățile probiotice ale fulgilor de ovăz îi fac pe aceștia ideali pentru sănătatea organismului.
Ce se întâmplă în corpul tău dacă mănânci zilnic fulgi de ovăz
Fulgii de ovăz au devenit o rutină în prepararea micului dejun pentru multe persoane preocupate de silueta lor. Însă fulgii de ovăz nu sunt benefici doar pentru că ajută la menținerea siluetei, dar și datorită beneficiilor asupra organismului. Fulgii de ovăz pot reduce riscul de îmbolnăvire, ajută la sănătatea intestinală și la reglarea nivelului de zahăr din sânge. Hai să aflăm mai multe despre beneficiile consumului zilnic de fulgi de ovăz.
Te vei simți plină pentru o perioadă mai lungă de timp
Fulgii de ovăz sunt o sursă excelentă de fibre. Fibrele sunt acei carbohidrați pe care organismul nu îi poate digera cu ușurință. Fibrele încetinesc digestia, astfel se instalează senzația de sațietate, iar tu nu vei simți nevoia de a mânca pentru o perioadă mai lungă de timp. Consumul de alimente în fibre ajută la evitarea creșterilor și scăderilor bruște a nivelului de zahăr din sânge.
Ovazul poate fi inclus într-o mulțime de rețete la micul dejun și este deseori recomandat în dietele de slăbire. Ovăzul reprezintă o masă sățioasă care te va ajuta să te simți plină pe o perioadă lungă de timp. O singură cană de fulgi de ovăz poate conține patru grame de fibre, adică mai bine de 16 % din necesarul zilnic din valoarea recomandată, spun specialiștii.
Vei scădea riscurile de apariție a unei boli de inimă
Tot pe lista cu exemple privind ce se întâmplă în corpul tău dacă mănânci zilnic fulgi de ovăz punem și scăderea riscului de apariție a bolilor de inimă. Fulgii de ovăz ajută la reglarea glicemiei din sânge. Specialiștii recomandă să începi dimineața cu un bol de ovăz la care să adaugi fructele tale preferate. De cele mai multe ori este recomandat consumul de afine alătur de fulgii de ovăz.
Afinele sunt bogate în antioxidanți care ajută la prevenirea stresului oxidativ, declanșatorul a multor boli cronice. Datorită conținutului ridicat de fibre din ovăz, aceștia ajută la scăderea colesterolului LDL ”rău”. Totodată ajută la stabilizarea nivelului de zahăr din sânge și chiar la scăderea tensiunii arteriale crescute. Toate aceste elemente joacă un rol cheie când vine vorba de prevenirea apariției bolilor cardiovasculare.