Reclamă

Ce se întâmplă cu corpul tău când faci sport 7 zile pe săptămână

Un expert a vorbit despre efectele secundare, iar ceea ce dezvăluie te poate surprinde. Află și tu ce se întâmplă cu corpul tău când faci sport 7 zile pe săptămână. Acest lucru te poate ajuta să-și organizezi mai bine antrenamentele.

Publicat: 31 august 2022, 8:08

Potrivit unui sondaj recent realizat de The List, 19,37% dintre oameni fac exerciții de cinci ori sau mai mult în fiecare săptămână; 22,51% dintre oameni fac sport trei zile pe săptămână; 20% dintre ei se antrenează două zile pe săptămână; 11,17% fac exerciții o dată pe săptămână, iar 15% nu se deranjează deloc să facă mișcare. Dacă te numeri printre cei din categoria de 19,37% "de cinci ori sau mai mult pe săptămână", află ce se întâmplă cu corpul tău când te antrenezi șapte zile pe săptămână.

Ce se întâmplă cu corpul tău când faci sport 7 zile pe săptămână

Dr. Mike Bohl, Directorul de Conținut și Educație Medicală la Ro și antrenor personal certificat, a oferit răspunsul de care aveai nevoie. Să te antrenezi șapte zile pe săptămână poate fi o modalitate uimitoare de a te menține activă, scrie eatthis.com.

Dr. Bohl spune: „A te antrena șapte zile pe săptămână nu este neapărat un lucru rău. De fapt, poate fi o modalitate excelentă de a rămâne activă și sănătoasă. Totuși, lucrul important de evitat este supraantrenamentul și exercițiile pentru aceleași grupe de mușchi prea apropiate între ele”.

El adaugă: „Regula generală este că ar trebui să așteptați cel puțin 48 de ore înainte de a antrena aceleași grupe de mușchi. Acest lucru le oferă mușchilor timp să se recupereze și să se repare singuri”. Așa că, continuă să faci orice faci, doar asigură-te că faci bine!

De asemenea, e foarte important să știi când să mănânci după antrenament. Acestea sunt sfaturi care te ajută la pierderea în greutate.

Reclamă

Beneficii ale antrenamentului în fiecare zi a săptămânii

Îmbunătățirea rezistenței este un efect secundar benefic dacă te antrenezi șapte zile pe săptămână. Un exemplu de îmbunătățire a rezistenței este alergarea într-un ritm moderat pentru o anumită perioadă de timp în fiecare zi. Va începe să devină mai ușor și te va ajuta să alergi mai repede și/sau pe o distanță mai lungă. Reține totuși, că, dacă corpul te doare după o zi de cardio, e recomandat să îți iei o zi liberă.

Dacă îți place să te antrenezi des, îți poți configura săptămâna pentru a te concentra pe ceva diferit în fiecare zi.

Reclamă

Dr. Bohl subliniază: „Unul dintre lucrurile grozave despre antrenamentul în fiecare zi este că îți oferă o mulțime de oportunități de a adăuga varietate rutinei de antrenament. Antrenamentul nu înseamnă doar ridicarea greutăților sau alergarea. Există multe tipuri de activitate fizică. Antrenamentul de flexibilitate, antrenamentul de echilibru, pliometria și antrenamentul de viteză, agilitate și viteză”.

În cazul în care preferi să rămâi la un singur tip de antrenament, cum ar fi ridicarea de greutăți, un sfat este să faci antrenament divizat, sugerează Dr. Bohl.

Anrenamentul divizat este atunci când antrenezi diferite grupuri de mușchi în zile diferite. De exemplu, cu antrenamentul split, o zi poate fi dedicată pieptului și umerilor. O zi poate fi dedicată spatelui și bicepșilor și o zi poate fi dedicată picioarelor. Antrenamentul îți va permite să ridici greutăți în fiecare zi. În același timp oferă fiecărei grupe de mușchi timp adecvat pentru a se recupera.

Aspecte negative ale antrenamentului în fiecare zi a săptămânii

Supraantrenamentul este cel mai mare efect negativ al antrenamentului în fiecare zi. Făcând exerciții prea intense și prea des, nu le permiți mușchilor să se recupereze și să se vindece. Acest lucru poate duce la oboseală, leziuni musculare și, în cele din urmă, la scăderea performanței. Cu alte cuvinte, este posibil să te obosești complet și să te epuizezi.

Indiferent de câte zile alegi să te antrenezi în fiecare săptămână, dr. Bohl subliniază importanța unei perioade de încălzire. E un moment în care este esențial să-ți crești ritmul cardiac și să îți pregătești mușchii. Dr. Bohl recomandă: „Pentru a crește ritmul cardiac, fă cinci până la 10 minute de cardio. Și pentru a pregăti mușchii, fă întinderi dinamice. Spre deosebire de întinderea statică, care implică menținerea întinderilor pentru o perioadă de timp, întinderea dinamică implică mișcare și pregătește mușchii pentru antrenament”.

Timpul de după terminarea antrenamentului este cunoscut sub numele de stretcing. De asemenea, acesta este un lucru pe care ar trebui să îl iei în considerare, indiferent de numărul de zile în care decizi să te antrenezi. Acesta este un moment pentru a reduce ritmul cardiac și pentru a ajuta mușchii să revină la stările lor tipice de repaus.

Dr. Bohl subliniază: „Dacă faci cardio, cum ar fi alergatul, scazi treptat viteza până când ai revenit la o stare confortabilă. Încheierea unui antrenament cu exerciții de întindere statică și de rulare este, de asemenea, recomandată. Vei reuși să scazi durerea și să îmbunătățești recuperarea”.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O ceașcă de cafea care se află pe un blat gri alături de o tabletă de ciocolată neagră și câteva boabe de cafea pentru a ilustra câte cești de cafea poți bea zilnic
Sănătate
Câte cești de cafea poți bea zilnic. Ce spun cele mai recente studii ale specialiștilor
Consumul unei cești de cafea dimineața este un adevărat ritual pentru cele mai multe persoane. Nimic nu se compară cu mirosul aromat care îți inundă casa într-o zi răcoroasă de toamnă. Totuși, prea multe...
2
Cele 12 semne zodiacale, dispuse în cercuri concentrice, cu un soare stilizat în interior, pe un fundal în nuanțe de mov și albastru.
Horoscop lunar
Horoscopul lunii octombrie 2022. Berbecii se vor vindeca de traumele din trecut. Descoperă ce îți rezervă astrele
Horoscopul lunii octombrie 2022 îi aduce pe nativi în fața schimbărilor ambițioase de viitor. Relațiile amoroase încep să prindă contur, iar cei mai mulți știu cu exactitate ce își doresc de la partenerul de...
3
Brad Pitt, în costum negru, la Festivalul de Film de la Veneția
Divertisment
Brad Pitt și Emily Ratajkowski se întâlnesc. Presa tabloidă scrie despre cei doi că petrec mult timp împreună
Brad Pitt și Emily Ratajkowski se întâlnesc. Presa tabloidă scrie despre cei doi că petrec mult timp împreună. „Prietenii nu sunt siguri dacă este ceva serios”, a spus o sursă pentru People despre cei...
4
Fată frumoasă îmbrăcată într-o rochie neagră lungă stă în pădure
Horoscop
Cât de zgârcit ești, în funcție de zodie. Află din ce categorie faci parte
Unii oameni au cu siguranță dare de mână atunci când vine vorba despre resursele lor financiare, însă acum vei afla cât de zgârcit ești, în funcție de zodie. Astrologii sunt de părere că există...
5
Regina Elisabeta a II-a într-un costum gri în timp ce poartă celebrul colier din perle la gât
Divertisment
Motivul pentru care Regina Elisabeta a II-a purta întotdeauna perle la gât. Toate ținutele ei erau accesorizate cu un astfel de colier
Majestatea Sa a oferit de-a lungul anilor o mulțime de lecții legate de stil. În ciuda vârstei înaintate, Regina a purtat tot timpul ținute colorate care să-i reflecte personalitatea veselă și jovială. De cele...
PARTENERI
×