Reclamă

Ce se întâmplă cu corpul tău când faci sport 7 zile pe săptămână

Un expert a vorbit despre efectele secundare, iar ceea ce dezvăluie te poate surprinde. Află și tu ce se întâmplă cu corpul tău când faci sport 7 zile pe săptămână. Acest lucru te poate ajuta să-și organizezi mai bine antrenamentele.

Publicat: 31 august 2022, 8:08

Potrivit unui sondaj recent realizat de The List, 19,37% dintre oameni fac exerciții de cinci ori sau mai mult în fiecare săptămână; 22,51% dintre oameni fac sport trei zile pe săptămână; 20% dintre ei se antrenează două zile pe săptămână; 11,17% fac exerciții o dată pe săptămână, iar 15% nu se deranjează deloc să facă mișcare. Dacă te numeri printre cei din categoria de 19,37% "de cinci ori sau mai mult pe săptămână", află ce se întâmplă cu corpul tău când te antrenezi șapte zile pe săptămână.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Ce se întâmplă cu corpul tău când faci sport 7 zile pe săptămână

Dr. Mike Bohl, Directorul de Conținut și Educație Medicală la Ro și antrenor personal certificat, a oferit răspunsul de care aveai nevoie. Să te antrenezi șapte zile pe săptămână poate fi o modalitate uimitoare de a te menține activă, scrie eatthis.com.

Dr. Bohl spune: „A te antrena șapte zile pe săptămână nu este neapărat un lucru rău. De fapt, poate fi o modalitate excelentă de a rămâne activă și sănătoasă. Totuși, lucrul important de evitat este supraantrenamentul și exercițiile pentru aceleași grupe de mușchi prea apropiate între ele”.

El adaugă: „Regula generală este că ar trebui să așteptați cel puțin 48 de ore înainte de a antrena aceleași grupe de mușchi. Acest lucru le oferă mușchilor timp să se recupereze și să se repare singuri”. Așa că, continuă să faci orice faci, doar asigură-te că faci bine!

De asemenea, e foarte important să știi când să mănânci după antrenament. Acestea sunt sfaturi care te ajută la pierderea în greutate.

Reclamă

Beneficii ale antrenamentului în fiecare zi a săptămânii

Îmbunătățirea rezistenței este un efect secundar benefic dacă te antrenezi șapte zile pe săptămână. Un exemplu de îmbunătățire a rezistenței este alergarea într-un ritm moderat pentru o anumită perioadă de timp în fiecare zi. Va începe să devină mai ușor și te va ajuta să alergi mai repede și/sau pe o distanță mai lungă. Reține totuși, că, dacă corpul te doare după o zi de cardio, e recomandat să îți iei o zi liberă.

Dacă îți place să te antrenezi des, îți poți configura săptămâna pentru a te concentra pe ceva diferit în fiecare zi.

Reclamă

Dr. Bohl subliniază: „Unul dintre lucrurile grozave despre antrenamentul în fiecare zi este că îți oferă o mulțime de oportunități de a adăuga varietate rutinei de antrenament. Antrenamentul nu înseamnă doar ridicarea greutăților sau alergarea. Există multe tipuri de activitate fizică. Antrenamentul de flexibilitate, antrenamentul de echilibru, pliometria și antrenamentul de viteză, agilitate și viteză”.

În cazul în care preferi să rămâi la un singur tip de antrenament, cum ar fi ridicarea de greutăți, un sfat este să faci antrenament divizat, sugerează Dr. Bohl.

Anrenamentul divizat este atunci când antrenezi diferite grupuri de mușchi în zile diferite. De exemplu, cu antrenamentul split, o zi poate fi dedicată pieptului și umerilor. O zi poate fi dedicată spatelui și bicepșilor și o zi poate fi dedicată picioarelor. Antrenamentul îți va permite să ridici greutăți în fiecare zi. În același timp oferă fiecărei grupe de mușchi timp adecvat pentru a se recupera.

Aspecte negative ale antrenamentului în fiecare zi a săptămânii

Supraantrenamentul este cel mai mare efect negativ al antrenamentului în fiecare zi. Făcând exerciții prea intense și prea des, nu le permiți mușchilor să se recupereze și să se vindece. Acest lucru poate duce la oboseală, leziuni musculare și, în cele din urmă, la scăderea performanței. Cu alte cuvinte, este posibil să te obosești complet și să te epuizezi.

Indiferent de câte zile alegi să te antrenezi în fiecare săptămână, dr. Bohl subliniază importanța unei perioade de încălzire. E un moment în care este esențial să-ți crești ritmul cardiac și să îți pregătești mușchii. Dr. Bohl recomandă: „Pentru a crește ritmul cardiac, fă cinci până la 10 minute de cardio. Și pentru a pregăti mușchii, fă întinderi dinamice. Spre deosebire de întinderea statică, care implică menținerea întinderilor pentru o perioadă de timp, întinderea dinamică implică mișcare și pregătește mușchii pentru antrenament”.

Timpul de după terminarea antrenamentului este cunoscut sub numele de stretcing. De asemenea, acesta este un lucru pe care ar trebui să îl iei în considerare, indiferent de numărul de zile în care decizi să te antrenezi. Acesta este un moment pentru a reduce ritmul cardiac și pentru a ajuta mușchii să revină la stările lor tipice de repaus.

Dr. Bohl subliniază: „Dacă faci cardio, cum ar fi alergatul, scazi treptat viteza până când ai revenit la o stare confortabilă. Încheierea unui antrenament cu exerciții de întindere statică și de rulare este, de asemenea, recomandată. Vei reuși să scazi durerea și să îmbunătățești recuperarea”.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
2
O femeie care își aplică ulei pe păr
Frumusețe
Cele mai bune uleiuri naturale pentru creșterea părului, recomandate de experții în frumusețe
Podoaba capilară este unul din atuurile frumuseții feminine. Deși nu există o rețetă magică, cercetările arată că cele mai bune uleiuri naturale pentru creșterea părului pot accelera procesul. În plus, extractele puternice din plante ajută...
3
Un bărbat care stă pe o canapea, cu telecomanda în mână, care cască
Horoscop
Zodii care pot fi parteneri leneși. Cum să abordezi situația în relația de cuplu
Te-ai săturat să-ți cicăliști constant partenerul să-și facă sarcinile din casă? Te trezești că faci toate sarcinile grele din relație? Dacă da, nu ești singura. Astrologii lămuresc și această situație. Există zodii care pot...
4
O femeie care privește cu zâmbetul pe buze la o vitamină
Sănătate
Deficitul de vitamine care te-ar putea face să pari mai în vârstă. La ce recomandă specialiștii să fii atentă
Te-ai simțit mai fragilă, irascibilă și fără energie în ultima perioadă? Ar fi bine să verifici dacă ai deficit de vitamine. Acesta poate provoca o serie de simptome, cum ar fi oboseală și iritabilitate....
5
O femeie îmbrăcată în rochie albă, cu aripi de înger
Horoscop
Zodii care regretă că s-au deschis prietenilor. Nativii care se pot confrunta cu momente tensionate
Cât de multă încredere poți avea în oamenii pe care îi consideri apropiați de sufletul tău? Ai mai jos lista cu zodii care regretă că s-au deschis prietenilor și care au șanse mari să...
PARTENERI
×