Reclamă

Obiceiuri asociate cu o viață mai lungă. Cum să ai grijă de sănătatea ta

Pentru a avea o viață îndelungată trebuie să ai grijă de sănătatea ta. Acesta este un aspect cheie pe care nu ar trebui să-l ignori niciodată. A trăi viața la maximum vine și cu o anumită responsabilitate, de a acorda suficientă atenție corpului și minții tale. Hai să aflăm mai multe despre principalele obiceiuri care sunt asociate cu o viață mai lungă.

Publicat: 25 august 2022, 7:04

Efectele obiceiurilor bune se pot vedea pe termen lung. Activitatea fizică, nutriția, relațiile cu cei din jur, acestea sunt doar câteva puncte care trebuie atent îngrijite pentru a-ți îmbunătăți viața și pentru a-ți prelungi longevitatea. 

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Obiceiuri asociate cu o viață mai lungă

Obiceiurile sănătoase ar trebui să te ajute să-ți prelungești viața. Longevitatea are la bază un set de principii și elemente care combinate reușesc să structureze stilul de viață pe care îl adopți. Sportul, alimentația, odihna, acestea sunt doar câteva elemente cheie ce stau la baza unei vieți lungi și fericite. Hai să aflăm împreună care sunt principalele obiceiuri care te ajută să ai o viață mai lungă.

Activitate fizică în mod consectevnt

Pe lista de obiceiuri asociate cu o viață mai lungă se află activitățile fizice. Activitatea fizică poate reduce în timp riscul de a dezvolta boli cronice, cum ar fi diabetul, obezitatea, hipertensiunea, bolile de inimă și accidentul vascular cerebral. Cercetările susțin că exercițiile fizice aerobice regulate te ajută să trăiești mai mult.

În plus, acestea mențin funcțiile cognitive într-o stare bună pentru o perioadă mai lungă de timp.

Reclamă

Organizația Mondială a Sănătății a recomandat ca adulții să facă cel puțin 150 de minute de activitate fizică moderată pe săptămână. Sportul are nenumărate beneficii asupra sănătății. Studiile au arătat că inclusiv simplul mers pe jos te poate ajuta să slăbești într-un mod sănătos și să-ți îmbunătățești calitatea vieții.

O nutriție bine pusă la punct

Consumul unei alimentație pe bază de plante poate să-ți ofere o sursă excelentă de antioxidanți. Oxidarea este un semn de stres în organismul nostru. Oxidarea este de multe ori asociată cu procesul de îmbătrânire.

Reclamă

Stresul oxidativ poate reprezenta o adevărată problemă pentru organismul uman. De aceea este nevoie să consumi cât mai multe alimente bogate în antioxidanți care să te ajute pe termen lung să-ți prelungești viața.

Specialiștii spun că ar trebui să eviți carnea roșie sau să-i limitezi consumul. În schimb pentru o alimentație sănătoasă este nevoie de fructe, legume, leguminoase și cereale integrale. Legumele bogate în fibre te vor ajuta să-ți ții sub control pofta de mâncare, în timp ce fructele bogate în antioxidanți te vor ajuta să combați stresul oxidativ.

Suficiente ore alocate somnului

Somnul este vital când vine vorba de o viață lungă și sănătoasă. Somnul te ajută să te odihnești și să-ți refaci organismul. Oamenii care dorm mai puțin de șapte ore pe noapte tind să aibă niveluri mai ridicate de hormoni de stres, zahăr din sânge și tensiune arterială. Calitatea somnului se poate îmbunătăți cu ajutorul exercițiilor fizice regulate, dar și cu ajutorul alimentației.

Dormitorul trebuie să rămână întunecat, iar telefoanele și dispozitivele care ar putea perturba odihna trebuie ținute departe de dormitor. În plus, specialiștii în design interior spun că inclusiv culoarea pernelor poate afecta calitatea somnului.

Relații de lungă durată

Pe lista de obiceiuri asociate cu o viață mai lungă se află și relațiile construite în timp. Relațiile pozitive aduc un plus de fericire și confort în viața oricărei persoane. Acestea reduc stresul, iar experții recomandă prieteniile de lungă durată.

Studiile au demonstrat că oamenii care au relații satisfăcătoare cu familia și prietenii au mai puține probleme de sănătate. În plus, aceste persoane trăiesc mai mult și experimentează mai puțină depresie și declinul cognitiv apare mai târziu în viață. 

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 15 aprilie – 21 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
În această perioadă, mulți dintre nativi se vor reîntoarce la credințele din trecut. Există o singură zodie care va descoperi că suferă de oboseală cronică, iar aceasta va trebui să ia o pauză prelungită....
2
O femeie frumoasă care poartă o rochie roz și simbolizează una dintre acele zodii energice
Horoscop
Cele mai energice zodii. Ei sunt nativii cu o forță interioară de invidiat
Te-ai întrebat vreodată care sunt cele mai energice zodii? Acești nativi au o forță interioară de invidiat. Reușesc să facă față tuturor provocărilor și aduc zâmbetul pe buzele oamenilor din viața lor. Ei sunt...
3
fată îmbrăcată în culori deschise pe un fundal bleu
Horoscop
Culoarea zodiei Gemeni. Nuanțele care îți poartă noroc dacă ești în această zodie
Fiecare nativ în parte are trăsături specifice, dar și lucruri care îi plac în mod deosebit și i se potrivesc mănușă. Află care este culoarea zodiei Gemeni și vezi cum poți să o porți...
4
Jennifer Lopez într-un crop top verde în timp ce își ascunde abdomenul cu ajutorul unei poșete
Divertisment
Abdomenul ei nu mai are niciun secret. Cum și-a pus timpul amprenta asupra corpului lui Jennifer Lopez
Abdomenul ei nu mai are niciun secret. Timpul pare că și-a pus amprenta asupra corpului lui Jennifer Lopez. Vedeta latino a făcut spectacol atunci când a apărut pe străzile din New York. Totul s-a...
5
O femeie frumoasă care poartă o rochie neagră și ține într-un cerc armonios mai multe frunze aurii
Horoscop
Zodii care iubesc liniștea. Ei sunt nativii care evită situațiile dramatice
Există unele zodii care iubesc liniștea și evită pe cât se poate situațiile dramatice. Acești nativi se feresc de persoanele care tind să fie vampiri energetici. Ei au nevoie de oameni sinceri în viața...
PARTENERI
×