Reclamă

Obiceiuri asociate cu o viață mai lungă. Cum să ai grijă de sănătatea ta

Pentru a avea o viață îndelungată trebuie să ai grijă de sănătatea ta. Acesta este un aspect cheie pe care nu ar trebui să-l ignori niciodată. A trăi viața la maximum vine și cu o anumită responsabilitate, de a acorda suficientă atenție corpului și minții tale. Hai să aflăm mai multe despre principalele obiceiuri care sunt asociate cu o viață mai lungă.

Publicat: 25 august 2022, 7:04

Efectele obiceiurilor bune se pot vedea pe termen lung. Activitatea fizică, nutriția, relațiile cu cei din jur, acestea sunt doar câteva puncte care trebuie atent îngrijite pentru a-ți îmbunătăți viața și pentru a-ți prelungi longevitatea. 

Obiceiuri asociate cu o viață mai lungă

Obiceiurile sănătoase ar trebui să te ajute să-ți prelungești viața. Longevitatea are la bază un set de principii și elemente care combinate reușesc să structureze stilul de viață pe care îl adopți. Sportul, alimentația, odihna, acestea sunt doar câteva elemente cheie ce stau la baza unei vieți lungi și fericite. Hai să aflăm împreună care sunt principalele obiceiuri care te ajută să ai o viață mai lungă.

Activitate fizică în mod consectevnt

Pe lista de obiceiuri asociate cu o viață mai lungă se află activitățile fizice. Activitatea fizică poate reduce în timp riscul de a dezvolta boli cronice, cum ar fi diabetul, obezitatea, hipertensiunea, bolile de inimă și accidentul vascular cerebral. Cercetările susțin că exercițiile fizice aerobice regulate te ajută să trăiești mai mult.

În plus, acestea mențin funcțiile cognitive într-o stare bună pentru o perioadă mai lungă de timp.

Reclamă

Organizația Mondială a Sănătății a recomandat ca adulții să facă cel puțin 150 de minute de activitate fizică moderată pe săptămână. Sportul are nenumărate beneficii asupra sănătății. Studiile au arătat că inclusiv simplul mers pe jos te poate ajuta să slăbești într-un mod sănătos și să-ți îmbunătățești calitatea vieții.

O nutriție bine pusă la punct

Consumul unei alimentație pe bază de plante poate să-ți ofere o sursă excelentă de antioxidanți. Oxidarea este un semn de stres în organismul nostru. Oxidarea este de multe ori asociată cu procesul de îmbătrânire.

Reclamă

Stresul oxidativ poate reprezenta o adevărată problemă pentru organismul uman. De aceea este nevoie să consumi cât mai multe alimente bogate în antioxidanți care să te ajute pe termen lung să-ți prelungești viața.

Specialiștii spun că ar trebui să eviți carnea roșie sau să-i limitezi consumul. În schimb pentru o alimentație sănătoasă este nevoie de fructe, legume, leguminoase și cereale integrale. Legumele bogate în fibre te vor ajuta să-ți ții sub control pofta de mâncare, în timp ce fructele bogate în antioxidanți te vor ajuta să combați stresul oxidativ.

Suficiente ore alocate somnului

Somnul este vital când vine vorba de o viață lungă și sănătoasă. Somnul te ajută să te odihnești și să-ți refaci organismul. Oamenii care dorm mai puțin de șapte ore pe noapte tind să aibă niveluri mai ridicate de hormoni de stres, zahăr din sânge și tensiune arterială. Calitatea somnului se poate îmbunătăți cu ajutorul exercițiilor fizice regulate, dar și cu ajutorul alimentației.

Dormitorul trebuie să rămână întunecat, iar telefoanele și dispozitivele care ar putea perturba odihna trebuie ținute departe de dormitor. În plus, specialiștii în design interior spun că inclusiv culoarea pernelor poate afecta calitatea somnului.

Relații de lungă durată

Pe lista de obiceiuri asociate cu o viață mai lungă se află și relațiile construite în timp. Relațiile pozitive aduc un plus de fericire și confort în viața oricărei persoane. Acestea reduc stresul, iar experții recomandă prieteniile de lungă durată.

Studiile au demonstrat că oamenii care au relații satisfăcătoare cu familia și prietenii au mai puține probleme de sănătate. În plus, aceste persoane trăiesc mai mult și experimentează mai puțină depresie și declinul cognitiv apare mai târziu în viață. 

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O femeie frumoasă cu părul blond care este tunsă la salon de către o altă femeie, în timp ce evită una din principalele coafuri care te îmbătrânesc
Frumusețe
Coafuri care te îmbătrânesc. Cu ce look recomandă specialiștii în frumusețe să le înlocuiești
Procesul de îmbătrânire este ceva normal și natural prin care orice persoană trece. Deși acesta este inevitabil, există anumite trucuri prin care poți ascunde semnele înaintării în vârstă. Când vine vorba de alegerea coafurii...
2
Un cuplu de iubiți care se îmbrățișează pentru a ilustra una din cele trei zodii care se îndrăgostesc pe data de 3 octombrie 2022
Horoscop
Zodii norocoase în dragoste pe data de 3 octombrie 2022. Nativii care își găsesc sufletul pereche
Astrele spun că există trei zodii cu adevărat norocoase în dragoste pe data de 3 octombrie 2022. Acești nativi au șansa să-și găsească sufletul pereche și să înceapă o frumoasă poveste de iubire. Întreaga...
3
Mercur retrograd pe un fundal închis la culoare
Horoscop
Mercur iese din retrograd pe 2 octombrie 2022. Ce înseamna acest aspect pentru zodii
Mercur iese din retrograd pe 2 octombrie 2022. Pe final de lună septembrie și început de lună octombrie, nativii zodiacului vor avea parte de trăiri intense, spun astrele. Anul acesta au fost anunțate patru...
4
Fată frumoasă îmbrăcată în negru înconjurată de fum roz
Horoscop
Lecții karmice pentru fiecare zodie. Ce semne îți transmit astrele
Experiențele anilor anteriori vin ca lecții karmice pentru fiecare zodie. Acestea trebuie rezolvate, rescrise și regândite pentru ca viitorul să sune cu adevărat bine. Există nativi cu mai multe învățături primite decât alții? Acest...
5
Bella Hadid a purtat o rochie unică la săptămâna modei de la Paris
Divertisment
Bella Hadid a purtat o rochie unică la Săptămâna Modei de la Paris. Ținuta a fost concepută cu doar câteva momente înainte de a defila pe podium
Bella Hadid a purtat o rochie unică la Săptămâna Modei de la Paris. Modelul a asistat la o premieră în istoria modei. Ținuta ei a fost concepută cu doar câteva momente înainte de a...
PARTENERI
×