Reclamă

Când să mănânci după antrenament. Sfaturi care te ajută la pierderea în greutate

Cu obiceiuri bine înrădăcinate, poți ajunge la numărul de pe cântar pe care vrei să-l vezi. Tot ceea ce faci când vine vorba de a mânca și de a face mișcare contează foarte mult atunci când încerci să slăbești. Este important să fii consecventă cu o rutină sănătoasă, schimbarea nu are loc peste noapte. Află când să mănânci după antrenament ca să nu-ți dai metabolismul peste cap.

Publicat: 28 iulie 2022, 7:47

Nu te teme. Cu niște obiceiuri solide în loc, poți ajunge la numărul de pe cântar și la aspectul pe care vrei să-l ai. Aici ai toate informațiile de care ai nevoie pentru a-ți atinge obiectivul de pierdere în greutate în mod eficient. Cel mai bun moment pentru a mânca după un antrenament este un alt punct cheie al articolului.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Este important să consumi carbohidrați după antrenament

În primul rând, specialiștii explică că atunci când te concentrezi să pierzi câteva kilograme, este important să te asiguri că consumi doar alimentele potrivite. De exemplu, mulți dintre cei care sunt la dietă cred că ar trebui să stea departe de carbohidrați. Ei cred că trebuie să mănânce doar proteine. Dimpotrivă, este esențial să ai carbohidrați imediat după un antrenament.

Motivul este că atunci când te antrenezi, te epuizezi de glicogen, glucoza care este stocată în mușchii și ficatul tău. După un antrenament, corpul tău lucrează pentru a construi și repara mușchii și pentru a înlocui depozitul de glicogen. Dacă după un antrenament consumi doar proteine, corpul tău va trebui să folosească proteinele pentru a umple glicogenul. Dacă mănânci carbohidrați, aceștia se vor descompune în glucoză și se vor reface rezervele de glicogen. Apoi, proteina pe care o consumi va fi folosită mai eficient pentru a repara și a sintetiza mușchii în loc să fie metabolizate pentru a alimenta corpul cu energie.

Cel mai bun moment pentru a mânca

Cel mai bun moment pentru a mânca după un antrenament este în prima jumătate de oră de la încheiere acestuia. Acum că înțelegi ce ar trebui să mănânci, e important să știi și când ar trebui să mănânci. Cel mai bun moment pentru a mânca după un antrenament pentru a obține pierderea în greutate este în prima jumătate de oră după ce ai terminat exercițiile. Acestea fiind spuse, reține că pierderea în greutate are de-a face cu cantitatea pe care o mânânci.

Reclamă

Specialistul eatthis.com spune: „Totul se referă la cantitatea totală de calorii pe care o consumi pe parcursul zilei. Dacă mănânci mai multe calorii decât arzi, indiferent la ce oră din zi le mănânci, te vei îngrășa. Dacă mănânci mai puține calorii decât arzi, indiferent de oră din zi le mănânci, vei pierde în greutate”. Desigur, există reguli ținut minte.

Numărul de calorii pe care le consumi, factor determinant

Asigură-te că consumi suficienți carbohidrați chiar înainte de a te antrena pentru a te asigura că îți oferă suficientă energie pentru un antrenament solid și că ai cantitatea potrivită de carbohidrați după antrenament pentru a ajuta la recuperarea organismului. De asemenea, cea mai bună alegere de a mânca este o combinație de carbohidrați și proteine.

Reclamă

Obiectivele tale de greutate ar trebui să fie factorul determinant al numărului de calorii pe care le consumi. După cum am menționat anterior, deoarece încerci să slăbești, este necesar să mănânci mai puține calorii decât arzi. Conform Academiei Naționale de Medicină Sportivă, pentru o pierdere eficientă în greutate, persoanele cu obezitate care încearcă să slăbească ar trebui să ardă cel puțin 200–300 de calorii pe sesiune de exerciții și cel puțin 1.200 de calorii pe săptămână prin exerciții fizice. Este nevoie de un deficit de calorii de aproximativ 3.500 de calorii pentru a pierde aproximativ 1 kilogram de grăsime corporală.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 15 aprilie – 21 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
În această perioadă, mulți dintre nativi se vor reîntoarce la credințele din trecut. Există o singură zodie care va descoperi că suferă de oboseală cronică, iar aceasta va trebui să ia o pauză prelungită....
2
O femeie frumoasă care poartă o rochie roz și simbolizează una dintre acele zodii energice
Horoscop
Cele mai energice zodii. Ei sunt nativii cu o forță interioară de invidiat
Te-ai întrebat vreodată care sunt cele mai energice zodii? Acești nativi au o forță interioară de invidiat. Reușesc să facă față tuturor provocărilor și aduc zâmbetul pe buzele oamenilor din viața lor. Ei sunt...
3
fată îmbrăcată în culori deschise pe un fundal bleu
Horoscop
Culoarea zodiei Gemeni. Nuanțele care îți poartă noroc dacă ești în această zodie
Fiecare nativ în parte are trăsături specifice, dar și lucruri care îi plac în mod deosebit și i se potrivesc mănușă. Află care este culoarea zodiei Gemeni și vezi cum poți să o porți...
4
Jennifer Lopez într-un crop top verde în timp ce își ascunde abdomenul cu ajutorul unei poșete
Divertisment
Abdomenul ei nu mai are niciun secret. Cum și-a pus timpul amprenta asupra corpului lui Jennifer Lopez
Abdomenul ei nu mai are niciun secret. Timpul pare că și-a pus amprenta asupra corpului lui Jennifer Lopez. Vedeta latino a făcut spectacol atunci când a apărut pe străzile din New York. Totul s-a...
5
O femeie frumoasă care poartă o rochie neagră și ține într-un cerc armonios mai multe frunze aurii
Horoscop
Zodii care iubesc liniștea. Ei sunt nativii care evită situațiile dramatice
Există unele zodii care iubesc liniștea și evită pe cât se poate situațiile dramatice. Acești nativi se feresc de persoanele care tind să fie vampiri energetici. Ei au nevoie de oameni sinceri în viața...
PARTENERI
×