Reclamă

Avertizări privind dieta cu ou fiert. Ce spun cele mai recente studii

Este greu de crezut că, cu tot ce știm despre nutriție și biologie, există încă diete extreme promovate pentru pierderea rapidă în greutate. Din păcate, oameni care cred în ele. Cu toate acestea, noi diete la modă apar zilnic. Află și cele mai recente avertizări privind dieta cu ou fiert.

Publicat: 26 iulie 2022, 7:21
Mai multe ouă fierte, tăiate, într-un castron din bambus
Este greu de crezut că, cu tot ce știm despre nutriție și biologie, există încă diete extreme promovate pentru pierderea rapidă în greutate / Shutterstock

Dieta cu ou fiert este un alt regim conceput pentru a promova pierderea rapidă în greutate. În ultimii ani, am avut dieta cu oțet de mere. Populare au mai fost deta cu cinci mușcături și dieta vârcolacilor. Aceasta din urmă e un post de 24 de ore în zilele lunii noi și când e lună plină.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Avertizări privind dieta cu ou fiert

Dietele extreme, în general, nu sunt bune pentru sănătatea ta și nici nu sunt durabile. De obicei, acestea omit nutrienții esențiali sau chiar grupuri întregi de alimente și orice greutate pierdută va reveni. De asemenea, în astfel de regimuri alimentare, alimentele sunt etichetate ca fiind complet bune sau rele.

Întotdeauna se pretinde că dau rezultate super rapide. Dieta cu ou fiert este una dintre cele mai recente, scrie thelist.com.

Cum funcționează dieta cu ou fiert

Spre meritul său, dieta cu ouă fierte include și alte alimente în afară de ouăle fierte. Cu toate acestea, promovează consumul mai multor ouă în fiecare zi.

Reclamă

„Dieta cu ouă fierte este o dietă cu conținut scăzut de calorii și carbohidrați, care va promova pierderea în greutate din cauza unui deficit de calorii”, spune consultantul în nutriție Erin Palinski-Wade (prin Newsweek). „Schiza generală a planului de masă este să mănânci două ouă cu fructe la micul dejun și apoi ouă sau o altă proteină slabă cu legume fără amidon la celelalte două mese din timpul zilei”.

Potrivit Women’s Health, dieta recomandă limitarea alimentelor cu o mulțime de carbohidrați, inclusiv cartofi, pâine, alimente procesate și zahăr. În același timp, sugerează consumul de carne de pui fără piele, pește și porc pentru proteine; o selecție limitată de fructe, inclusiv grapefruit, lămâie și lime; și legume fără amidon, cum ar fi kale, spanacul și ceapa. Nu permite gustari în timpul zilei sau deserturi.

În consecință, nu oferă o dietă echilibrată din punct de vedere nutrițional. Deoarece caloriile sunt sever limitate, pierderea în greutate care are loc nu este sustenabilă. Greutatea va reveni odată ce planul de dietă de 14 zile se încheie.

Reclamă

Ce se întâmplă când mănânci atât de multe ouă

Ouăle conțin grăsimi saturate, așa că au potențialul de a crește nivelul de colesterol LDL, potrivit WebMD. În timp ce unul până la două ouă pe zi pot fi sigure, consumul mai multor ouă pe zi, așa cum se întâmplă în dieta cu ouă fierte este prea mult.

LDL este cunoscut drept colesterolul „rău”, deoarece crește șansa de atac de cord sau accident vascular cerebral. În plus, deoarece ouăle au zero fibre, iar dieta cu ou fiert restricționează mulți carbohidrați sănătoși care conțin fibre, este posibil să riști să te constipi, mai scrie Everyday Health.

De asemenea, natura restrictivă a dietei combinată cu consumul scăzut de calorii, le poate declanșa afecțiuni celor care nu au o alimentație echilibrată, scrie Healthline. Dacă ai o afecțiune cronică de sănătate, planul strict poate să nu fie optim pentru gestionarea sănătății tale.

În cele din urmă, dietele la modă nu funcționează, iar un plan alimentar echilibrat, plin cu alimente nutritive dense, este cheia sănătății.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
2
O femeie care își aplică ulei pe păr
Frumusețe
Cele mai bune uleiuri naturale pentru creșterea părului, recomandate de experții în frumusețe
Podoaba capilară este unul din atuurile frumuseții feminine. Deși nu există o rețetă magică, cercetările arată că cele mai bune uleiuri naturale pentru creșterea părului pot accelera procesul. În plus, extractele puternice din plante ajută...
3
Un bărbat care stă pe o canapea, cu telecomanda în mână, care cască
Horoscop
Zodii care pot fi parteneri leneși. Cum să abordezi situația în relația de cuplu
Te-ai săturat să-ți cicăliști constant partenerul să-și facă sarcinile din casă? Te trezești că faci toate sarcinile grele din relație? Dacă da, nu ești singura. Astrologii lămuresc și această situație. Există zodii care pot...
4
O femeie care privește cu zâmbetul pe buze la o vitamină
Sănătate
Deficitul de vitamine care te-ar putea face să pari mai în vârstă. La ce recomandă specialiștii să fii atentă
Te-ai simțit mai fragilă, irascibilă și fără energie în ultima perioadă? Ar fi bine să verifici dacă ai deficit de vitamine. Acesta poate provoca o serie de simptome, cum ar fi oboseală și iritabilitate....
5
O femeie îmbrăcată în rochie albă, cu aripi de înger
Horoscop
Zodii care regretă că s-au deschis prietenilor. Nativii care se pot confrunta cu momente tensionate
Cât de multă încredere poți avea în oamenii pe care îi consideri apropiați de sufletul tău? Ai mai jos lista cu zodii care regretă că s-au deschis prietenilor și care au șanse mari să...
PARTENERI
×