Reclamă

Efectele surprinzătoare ale consumului de vinete. De ce recomandă nutriționiștii să le incluzi în dieta ta

Vinetele sunt vedetele acestui sezon. Ușor de preparat și de inclus în dieta zilnică, ele au nenumărate beneficii asupra sănătății organismului. Hai să aflăm împreună care sunt efectele surprinzătoare ale consumului de vinete și de ce recomandă nutriționiștii consumul lor.

Publicat: 19 iulie 2022, 7:07 / Actualizat: 2 septembrie 2022, 15:40

Vinetele sunt folosite în nenumărate preparate de pe întreg globul pământesc. Există mai multe tipuri de vinete care variază în funcție de mărime și culoare. Însă indiferent de aceste caracteristici, fiecare soi se face remarcat prin câteva beneficii importante asupra organismului.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Efectele surprinzătoare ale consumului de vinete

Vinetele sunt plante care au o cantitate importantă de nutrienți, sunt hrănitoare și ușor de inclus în diferite preparate. Vinetele conțin vitamine, minerale, fibre și puține calorii.

Aproximativ 80 de grame de vinete pot conține 20 de calorii, 5 grame de carbohidrați, 3 grame de fibre, 1 gram de proteină, scrie publicația Healthline. Pe lângă acești nutrienți, importanți în vinete cei mai găsi magneziu, potasiu, vitamina C și vitamina K.

Pe lângă vitamine și minerale, vinetele conțin o mulțime de antioxidanți. Antioxidanții sunt acele substanțe care ajută corpul în lupta împotriva radicalilor liberi și a stresului oxidativ. Studiile au arătat că alimentele bogate în antioxidanți ajută la prevenirea bolilor cronice precum cele de inimă sau cancerul. Vinetele sunt bogate în antocian, un compus chimic care le dă culoarea violet.

Acest compus este un pigment cu proprietăți antioxidante puternice. Uite o listă amănunțită cu alimente bogate în antioxidanți pe care o poți consulta. Aceste alimente te vor ajuta să ai un stil de viață echilibrat și sănătos.

Reclamă

Consumul de vinete poate ajuta la pierderea în greutate

Printre efectele surprinzătoare ale consumului de vinete se numără și pierderea în greutate. Vinetele sunt ideale pentru reglarea nivelului zahărului din sânge, dar și pentru reglarea sistemului digestiv. Totodată, vinetele sunt un aliat de nădejde când vine vorba de alcătuirea unei diete pentru slăbire.

Vinetele sunt bogate în fibre ceeace înseamnă că îți vor oferi rapid senzația de sațietate. Aceste plante te vor ajuta să te simți plină pentru o perioadă mai lungă de timp, iar în acest fel vei lua mai puține gustări nesănătoase pe parcursul zilei.

Reclamă

Nenumărate studii au asociat consumul de alimente bogate în fibre cu pierderea în greutate. Pe lângă faptul că sunt bogate în fibre, vinetele sunt sărace în calorii, ceea ce le face ideale pentru o dietă echilibrată.

Consumul de vinete îmbunătățește sănătatea sistemului osos

Vinetele sunt recomandate persoanelor care au probleme cu sistemul osos. Acestea sunt bogate în vitamine și minerale esențiale,printre care și magneziu. Vinetele pot conține 0.19 miligrame de magneziu, aproximativ 8 % din necesarul zilnic recomandat pentru bărbați și 11 % din necesarul zilnic recomandat pentru femei.

Magneziul joacă un rol cheie în sănătatea sistemului tău osos. Magneziul interacționează cu alți nutrienți printre care calciu și vitamina D pentru a ajuta la întărirea sistemului osos.

Consumul de vinete ar putea reduce riscul de apariție a bolilor de inimă

Datorită numărului mare de antioxidanți, studiile arată că vinetele pot ajuta la apariția bolilor de inimă. Un studiu realizat pe persoane cu un colesterol ridicat a arătat că persoanele care au consumat zilnic suc de vinete timp de două săptămâni au reușit să-și regleze nivelul colesterolului din sânge.

Acest lucru poate duce implicit și la reducerea riscului de apariție a bolilor de inimă. Alte studii au demonstrat că vinetele ajută la protejarea inimii de riscul apariției unui infarct. Deși rezultatele sunt promițătoare, studiile se află încă în desfășurare.

Prin urmare va fi nevoie de un număr mai mare de cercetări pentru a atesta efectele surprinzătoare ale consumului de vinete asupra sănătății inimii.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
2
O femeie care își aplică ulei pe păr
Frumusețe
Cele mai bune uleiuri naturale pentru creșterea părului, recomandate de experții în frumusețe
Podoaba capilară este unul din atuurile frumuseții feminine. Deși nu există o rețetă magică, cercetările arată că cele mai bune uleiuri naturale pentru creșterea părului pot accelera procesul. În plus, extractele puternice din plante ajută...
3
Un bărbat care stă pe o canapea, cu telecomanda în mână, care cască
Horoscop
Zodii care pot fi parteneri leneși. Cum să abordezi situația în relația de cuplu
Te-ai săturat să-ți cicăliști constant partenerul să-și facă sarcinile din casă? Te trezești că faci toate sarcinile grele din relație? Dacă da, nu ești singura. Astrologii lămuresc și această situație. Există zodii care pot...
4
O femeie care privește cu zâmbetul pe buze la o vitamină
Sănătate
Deficitul de vitamine care te-ar putea face să pari mai în vârstă. La ce recomandă specialiștii să fii atentă
Te-ai simțit mai fragilă, irascibilă și fără energie în ultima perioadă? Ar fi bine să verifici dacă ai deficit de vitamine. Acesta poate provoca o serie de simptome, cum ar fi oboseală și iritabilitate....
5
O femeie îmbrăcată în rochie albă, cu aripi de înger
Horoscop
Zodii care regretă că s-au deschis prietenilor. Nativii care se pot confrunta cu momente tensionate
Cât de multă încredere poți avea în oamenii pe care îi consideri apropiați de sufletul tău? Ai mai jos lista cu zodii care regretă că s-au deschis prietenilor și care au șanse mari să...
PARTENERI
×