Vinetele sunt folosite în nenumărate preparate de pe întreg globul pământesc. Există mai multe tipuri de vinete care variază în funcție de mărime și culoare. Însă indiferent de aceste caracteristici, fiecare soi se face remarcat prin câteva beneficii importante asupra organismului.
Efectele surprinzătoare ale consumului de vinete
Vinetele sunt plante care au o cantitate importantă de nutrienți, sunt hrănitoare și ușor de inclus în diferite preparate. Vinetele conțin vitamine, minerale, fibre și puține calorii.
Aproximativ 80 de grame de vinete pot conține 20 de calorii, 5 grame de carbohidrați, 3 grame de fibre, 1 gram de proteină, scrie publicația Healthline. Pe lângă acești nutrienți, importanți în vinete cei mai găsi magneziu, potasiu, vitamina C și vitamina K.
Pe lângă vitamine și minerale, vinetele conțin o mulțime de antioxidanți. Antioxidanții sunt acele substanțe care ajută corpul în lupta împotriva radicalilor liberi și a stresului oxidativ. Studiile au arătat că alimentele bogate în antioxidanți ajută la prevenirea bolilor cronice precum cele de inimă sau cancerul. Vinetele sunt bogate în antocian, un compus chimic care le dă culoarea violet.
Acest compus este un pigment cu proprietăți antioxidante puternice. Uite o listă amănunțită cu alimente bogate în antioxidanți pe care o poți consulta. Aceste alimente te vor ajuta să ai un stil de viață echilibrat și sănătos.
Consumul de vinete poate ajuta la pierderea în greutate
Printre efectele surprinzătoare ale consumului de vinete se numără și pierderea în greutate. Vinetele sunt ideale pentru reglarea nivelului zahărului din sânge, dar și pentru reglarea sistemului digestiv. Totodată, vinetele sunt un aliat de nădejde când vine vorba de alcătuirea unei diete pentru slăbire.
Vinetele sunt bogate în fibre ceeace înseamnă că îți vor oferi rapid senzația de sațietate. Aceste plante te vor ajuta să te simți plină pentru o perioadă mai lungă de timp, iar în acest fel vei lua mai puține gustări nesănătoase pe parcursul zilei.