Reclamă

Sfaturi pentru slăbit care pot accelera procesul de îmbătrânire. Ce greșeli poți face atunci când ești la dietă

Pare greu de crezut dar există câteva sfaturi pentru slăbit care pot accelera procesul de îmbătrânire. Este important să te informezi corect înainte de a începe o dietă. În plus aceasta ar trebui planificată cu ajutorul unui nutriționist care să-ți cunoască istoricul și care să te ajute să determini de ce anume ai nevoie în urma unui set de analize.

Publicat: 11 iulie 2022, 7:00

Dietele pot fi extrem de periculoase dacă nu sunt adaptate în funcție de organismul și necesitățile fiecărei persoane. Ele îți pot afecta sănătatea și te pot aduce în punctul în care nu vei vedea niciun progres din cauza micilor greșeli pe care le faci. Printre efectele negative ale unei diete necorespunzătoare se numără și apariția semnelor de îmbătrânire. 

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Sfaturi pentru slăbit care pot accelera procesul de îmbătrânire

Dacă ți-ai propus să începi un proces de slăbire, atunci acesta trebuie făcut în urma unei documentări atente. Diet poate da rezultate rapide, însă pe termen lung acestea nu se vor păstra dacă nu ești consecventă. De altfel pentru a avea un stil de viață sănătos este important să adopți obiceiuri care să te ajute să mănânci echilibrat. Specialiștii spun că dietele stricte nu te vor ajuta pe termen lung să-ți atingi obiectivele pentru a pierde în greutate. Uite la ce trebuie să fii atentă atunci când te dezici că îți dorești să slăbești.  

Numărarea caloriilor

Numărarea caloriilor se află pe lista cu sfaturi pentru slăbit care pot accelera procesul de îmbătrânire. Monitorizarea caloriilor poate fi benefică într-o oarecare măsură atunci când te decizi că este momentul să pierzi câteva kilograme. Atunci când îți dorești să pierzi în greutate vei fi nevoită să intri în deficit caloric.

Pentru a putea face acest lucru va fi nevoie să știi câte calorii consumi în medie pe zi. Cu toate acestea, obiceiul de monitorizare a caloriilor poate deveni unul extrem de stresant. Oamenii au tendința să-și numere caloriile obsesiv.

Reclamă

Mai mult, studiile au arătat că persoanele uită să aibă o masă variată și numără caloriile per total. Acest lucru este extrem de periculos, întrucât alimentele procesate pot avea un număr mare de calorii, dar să nu îndeplinească nevoile organismului. O masă ar trebui să includă toți nutrienții necesari organismului. Stresul provocat de numărarea caloriile ar putea duce la accelerarea procesului de îmbătrânire scriu publicațiile externe.

Lipsa proteinelor din farfurie

Atunci când începi o dietă te gândești de multe ori că numărul de calorii consumate este cel mai important. Pierzi din vedere importanța nutrienților și ajungi să excluzi din dieta ta alimente care ți-ar putea fi benefice procesului de slăbire. Acesta este și cazul proteinelor.

Reclamă

Multe persoane nu cunosc cât de importante sunt acestea pentru creșterea masei musculare și pentru reducerea țesutului adipos. Excluderea proteinelor din alimentație poate accelera procesul de îmbătrânire, demonstrează studiile din ultimii ani. Deficitul caloric este important, însă excluderea proteinelor ar putea să ruineze planul pe care ți l-ai făcut.

Este esențial să consumi proteine în timpul procesului de slăbire și nu numai. Atunci când ești la dietă pierzi atât țesut adipos cât și masă musculară. Pentru că țesutul muscular este supus acestui pericol este important să-l susții cu ajutorul consumului de proteine. Iată o listă amănunțită cu alimente bogate în proteine pe care le poți consuma în timpul dietei tale.

Înlocuirea meselor principale

Înlocuirea meselor principale este una din greșelile care duc la acclerarea procesului de îmbătrânirea. Acest obicei se numără pe lista de sfaturi pentru slăbit care pot accelera procesul de îmbătrânire. Mult epersoane sar peste mesele principale crezând că în felu catesa vor consuma mai puține calorii.

Acest lucru nu este deloc corect, spun nutriționiștii. La sfârșitul zilei vei observa că pofta ta de mâncare este mult mai crescută și îți va fi extrem de dificil din a te opri să consumi alimente procesate pentru a-ți satisface nevoia de hrană.

Înlocuirea meselor principale cu o simplă gustare sau cu batoane proteice poate fi periculoasă dacă devine un obicei. Multe dintre gustările alese constau în alimente procesate, acesta pot duce la apariția inflamației în corp. Mai mult consumul de alimente procesate ar putea crește riscul de apariție a anumitor boli printre care și cele de inimă.

Renunțarea la carbohidrați

Multe mituri spun că este periculos consumul de carbohidrați în timpul unei diete de slăbire. Zahărul adăugat poate fi o problemă, însă oamenii nu fac diferența dintre carbohidrații simpli și cei complecși. Există câteva semne care îți vor spune că ai nevoie de mai mulți carbohidrați în dieta ta.

Carbohidrații care provin din alimente procesate, din produsele de patiserie sau din deserturi pot fi o problemă pentru silueta ta. Cu toate acestea carbohidrații care provin din leguminoase, orez brun, fructe proaspete sau cereale integrale sunt mai mult decât esențiali în timpul procesului de slăbire.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Planeta mercur înconjurată de semnele zodiacale pentru a lustra că mercur iese din retrograd pe 25 aprilie 2024
Horoscop
Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie. Ce urmează pentru zodii
Universul va deschide o poartă către un nou început pentru nativii din zodiac. Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie și lucrurile se vor schimba. Planeta își reia cursul direct, ceea ce înseamnă că...
2
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
3
O femeie superbă, blondă, care poartă o rochie roșie și ilustrează una dintre acele zodii care se folosesc de gelozie în relații
Horoscop
Zodii care se folosesc de gelozie în relații. Nativii care transformă acest sentiment într-o armă
Astrologii spun că există anumite zodii care se folosesc de gelozie în relații. Acești nativi reușesc să transforme acest sentiment într-o armă. Multe trăsături de personalitate sunt influențate de zodia în care ne naștem,...
4
O femeie frumoasă care poartă o rochie albastră și stă pe un pat de flori pentru a ilustra una dintre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024
Horoscop
Zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Trei nativi care vor avea parte de reușite
Astrologii vorbesc despre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Acești nativi au parte de momente de neuitat. Jupiter, planeta norocului și a abundenței, este pregătit să-i sprijine pe nativi să-și...
5
Prieteni care râd și se distrează într-o zi însorită
Horoscop
Lună Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024. Cum te influențează, în funcție de zodie
Un eveniment astrologic de o intensitate uriașă va acapara toate zodiile. Luna Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024 vine să ne aducă tot timpul la extreme. Nativii se vor simți prinși într-o mare...
PARTENERI
×