Reclamă

Efectele consumului de carne roșie după vârsta de 50 de ani. Ce spun nutriționiștii despre acest produs alimentar

Efectele consumului de carne roșie s-au aflat de-a lungul timpului în obiectul de studiu al specialiștilor din lumea întreagă. În timp ce unii sunt de părere că aceasta este benefică pentru organism, alții o exclud din dietele lor. Însă ce se întâmplă atunci când înaintezi în vârstă și trebuie să fii mult mai atent la alimentele care se află pe lista ta de cumpărături? Este momentul să cunoaștem care sunt efectele consumului de carne roșie după vârsta de 50 de ani.

Publicat: 25 iunie 2022, 6:02

Carnea roșie se găsește deseori pe masa noastră. Fără îndoială iubitorii de carne vor spune că aceasta este delicioasă, iar gustul său savuros nu poate fi contestat. Însă pe cât de gustoasă este carnea roșie, pe atât de nocivă ar putea fi organismului după vârsta de 50 de ani.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Efectele consumului de carne roșie după vârsta de 50 de ani

Carnea roșie este bogată în nutrienți. Conform publicației Healthline.com, 100 g de carne roșie este echivalentul a 287 calorii, 19 g de proteină și 23 g de grăsimi. Pe lângă acestea în carnea roșie mai găsim zinc, seleniu, fier și vitamina B12. Vitamina B12 este cu atât mai importantă cu cât aceasta este esențială pentru buna funcționare a sistemului nervos. Hai să aflăm împreună dacă acest produs alimentar este benefic sau nu după vârsta de 50 de ani. 

Ar putea să contribuiască la creșterea colesterolului

Printre efectele consumului de carne roșie se numără și creșterea mai rapidă a colesterolului. Oricât de delicios ar fi acest produs alimentar, studiile au arătat faptul că  în timp, carnea roșie ar putea crește colesterolul. Carnea roșie este bogată în grăsimi saturate, care contribuie la creșterea rapidă a colesterolului, dar și la acumularea kilogramelor în plus.

Carnea roșie conține mai multe grăsimi saturate decât cea de pui sau decât peștele. Colesterolul ridicat duce în timp la probleme de sănătate, printre care și bolile de inimă. Cum metabolismul încetinește pe măsură ce înaintezi în vârstă, iar carnea roșie crește mai rapid colesterolul, ar fi bine să reconsideri consumul acestui produs după vârsta de 50 de ani.

Reclamă

S-ar putea să-ți ofere necesarul de proteine

Carnea roșie are și anumite avantaje, nu doar dezavantaje. De exemplu carnea roșie este bogată în proteine. O porție de 100 de grame de carne roșie poate ajunge să conțină aproximativ 27 de grame de proteine, scrie EatThis,NotThat.

Pe măsură ce înaintezi în vârstă este important să ai o alimentație cât mai bogată în proteine. Pe lângă proteine, nutriționiști recomandă și alimentele bogate în fibre. Uite o listă utilă cu alimente bogate în fibre. Studiile spun că alimentele bogate în proteine și fibre te vor ajuta să te ferești de problemele de inimă pe măsură ce înaintezi în vârstă.

Reclamă

Ar putea să-ți afecteze rinichii

Riscul de a dezvolta probleme cu rinichii pe măsură ce înaintezi în vârstă este asociat de multe ori cu introducerea cărnii roșii în alimentație. Dacă ai deja probleme cu rinichii, carnea roșie s-ar putea să nu fie cea mai bună opțiune pentru tine.

Persoanele care au probleme cu rinichii întâmpină probleme în procesarea fosfatului care se găsește din abundență în carnea roșie. Astfel, printre efectele consumului de carne roșie după vârsta de 50 de ani s-ar putea numără și afectarea sănătății rinichilor.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
2
O femeie care își aplică ulei pe păr
Frumusețe
Cele mai bune uleiuri naturale pentru creșterea părului, recomandate de experții în frumusețe
Podoaba capilară este unul din atuurile frumuseții feminine. Deși nu există o rețetă magică, cercetările arată că cele mai bune uleiuri naturale pentru creșterea părului pot accelera procesul. În plus, extractele puternice din plante ajută...
3
Un bărbat care stă pe o canapea, cu telecomanda în mână, care cască
Horoscop
Zodii care pot fi parteneri leneși. Cum să abordezi situația în relația de cuplu
Te-ai săturat să-ți cicăliști constant partenerul să-și facă sarcinile din casă? Te trezești că faci toate sarcinile grele din relație? Dacă da, nu ești singura. Astrologii lămuresc și această situație. Există zodii care pot...
4
O femeie care privește cu zâmbetul pe buze la o vitamină
Sănătate
Deficitul de vitamine care te-ar putea face să pari mai în vârstă. La ce recomandă specialiștii să fii atentă
Te-ai simțit mai fragilă, irascibilă și fără energie în ultima perioadă? Ar fi bine să verifici dacă ai deficit de vitamine. Acesta poate provoca o serie de simptome, cum ar fi oboseală și iritabilitate....
5
O femeie îmbrăcată în rochie albă, cu aripi de înger
Horoscop
Zodii care regretă că s-au deschis prietenilor. Nativii care se pot confrunta cu momente tensionate
Cât de multă încredere poți avea în oamenii pe care îi consideri apropiați de sufletul tău? Ai mai jos lista cu zodii care regretă că s-au deschis prietenilor și care au șanse mari să...
PARTENERI
×