Reclamă

Obiceiuri care încetinesc metabolismul după vârsta de 50 de ani. Ce spun cele mai recente studii ale specialiștilor

Metabolismul reprezintă totalitatea tuturor reacțiilor chimice care se produc în organism, reacții al căror scop este acela de a transforma hrana în energia necesară proceselor celulare. Metabolismul este format din toate aceste procese atât de necesare activităților pe care le facem zilnic. Iată care sunt principalele obiceiuri care încetinesc metabolismul după vârsta de 50 de ani.

Publicat: 12 iunie 2022, 6:34

Metabolismul este de cele mai multe ori responsabil pentru acumularea kilogramelor în plus sau pentru pierderea acestora. Pe măsură ce înaintezi în vârstă, metabolismul încetinește și are nevoie de puțin ajutor din partea ta pentru a avea o bună funcționare.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Obiceiuri care încetinesc metabolismul după vârsta de 50 de ani

Acumularea kilogramelor în plus se poate face mai rapid pe măsură ce înaintezi în vârstă. Acest lucru se întâmplă din cauza metabolismului încetinit. Pentru a-l ajuta este nevoie să faci alegeri alimentare cât mai sănătoase și să ai un stil de viață activ. Încetinirea metabolismului poate determina și modul în care corpul tău se comportă. Înaintarea în vârstă poate fi o provocare pentru persoanele care nu se preocupă de grija metabolismului lor.

Ai o dietă restrictivă

Pe lista de obiceiuri care încetinesc metabolismul după vârsta de 50 de ani se numără dietele restrictive. Dacă urmezi o dietă restrictivă riști să reduci mai mult decât trebuie numărul de calorii. Studiile arată că dacă nu mănânci suficient, corpul tău își poate încetini metabolismul pentru a se adapta.

Consumul unui număr mult prea mic de calorii poate duce în timp la un metabolism lent. Una din cele mai frecvente greșeli care îți poate încetini metabolismul este să te gândești că dietele restrictive te vor ajuta să pierzi în greutate. Nutriționiștii recomandă oamenilor să consume cel puțin 1200 de calorii pe zi, scrie publicația EatThis,NotThat.

Reclamă

Nu consumi suficient iodiu

Iodul este un mineral care se găsește în multe alimente pe care le consumăm zilnic. Acesta este important pentru buna funcționare a tiroidei, glanda care ajută la reglarea metabolismului.

O alimentație care nu conține sufficient iod poate duce la încetinirea metabolismului, scriu studiile internaționale. Una din metodele de a include iodul în dieta ta este să optezi pentru sare iodată. Algele marine sunt o altă sursă bogată în iod.

Reclamă

Alte alimente bogate în iod sunt iaurtul și fructele de mare. Cu toate acestea, nutriționiștii spun că iodul trebuie consumat în cantități moderate.

Sari peste mesele principale

Săritul peste mese are în general multe consecințe grave asupra metabolismului tău. Multe persoane sunt de părere că săritul peste mese poate ajuta în procesul de slăbire. De fapt, lucrurile stau complet diferit. Studiile arată că săritul peste mese încetinește metabolismul, mai ales pe măsură ce înaintezi în vârstă când scăderea în greutate devine tot mai dificilă.

Săritul peste o masă poate duce la consumarea mai multor calorii la următoarea masa. Corpul tău va dori mai multă mâncare, iar tu vei fi mai predispusă la a consuma alimente nesănătoase. Uite o listă cu sosuri pe care le-ai putea folosi la preparatele tale și care încetinesc funcționarea corectă a metabolismului tău.

Nu te hidratezi suficient

Pe lista de obiceiuri care încetinesc metabolismul după vârsta de 50 de ani se află și lipsa hidratării. Consumul de lichide este extrem de important pentru o bună funcționare a metabolismului. Totuși, lichidele trebuie alese cu grijă.

Consumul de prea multe băuturi nesănătoase, cum ar fi alcoolul sau băuturile care conțin îndulcitori, poate duce la creșterea excesivă în greutate. Menținerea corectă a hidratării poate avea un impact profund asupra organismului și a metabolismului tău. Este important să te asiguri că bei suficientă apă.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
fete care se îmbrățișează și zâmbesc pe un fundal alb
Horoscop
Zodii care știu să mențină prietenii de durată. De la cel mai fidel la cel mai absent nativ
Pentru cei mai mulți, relațiile care trec testul timpului sunt cele mai importante pentru fericire. Citește despre acele zodii care știu să mențină prietenii de durată și care este valoarea acestora. Există nativi care...
2
O femeie care poartă o rochie frumoasă și aleargă pentru a ilustra modul în care lasă trecutul în spate
Horoscop
Zodii care lasă trecutul în spate în săptămâna 11 martie – 17 martie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Astrologii au dezvăluit care sunt cele trei zodii care lasă trecutul în spate în săptămâna 11 martie – 17 martie 2024. Acești nativi sunt pregătiți să deschidă un nou capitol în viața lor. Astrele...
3
Brânzoaice trandafir, cu brânză de vaci și stafide
Rețete
Brânzoaice trandafir, cu brânză de vaci și stafide
Pentru momentele în care ai mai mult timp de petrecut în bucătărie și dorești să prepari plăcinte cu brânză, îți recomandăm rețeta de brânzoaice trandafir, cu brânză de vaci și stafide. Chiar dacă petreci...
4
fată frumoasă îmbrăcată cu o pelerină pe un cal într-o pădure
Horoscop
3 zodii care își propun să câștige orice luptă în perioada următoare. Vezi dacă te numeri printre ele
Mulți nativi își doresc să aibă noroc și să fie veghiați de astre, indiferent de situație. Cu toate acestea, 3 zodii care își propun să câștige orice luptă în perioada următoare chiar vor reuși....
5
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 11 martie – 17 martie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Astrologii au pregătit surprize inedite pentru toții nativii din zodiac. Fiecare zi a săptămânii va avea un punct intens pe care zodiile îl vor simți din plin. Horoscopul săptămânii 11 martie – 17 martie...
PARTENERI
×