Reclamă

Obiceiuri pe care e recomandat să le ai în fiecare zi. Ce sfaturi oferă specialiștii

Îmbunătățirea rutinei zilnice și eliminarea obiceiurilor proaste te pot ajuta să te simți plină de energie și să menții o stare generală bună. Dar asta nu înseamnă că trebuie să-ți revizuiești întreaga viață. Iată o listă cu obiceiuri pe care e recomandat să le ai în fiecare zi.

Publicat: 28 mai 2022, 7:30

Eatthis.com a vorbit cu experți care explică ce obiceiuri zilnice ar trebui să ai și de ce. Adoptarea unor schimbări pozitive a stilului de viață poate face o mare diferență. Nu numai că ajută din punct de vedere mental, ci și fizic, scrie eatthic.com.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Obiceiuri pe care e recomandat să le ai în fiecare zi

Pentru că pandemia a adus cu ea o mulțime de restricții, experții în sănătate spun că oamenii au început să dezvolte stări de anxietate și depresie destul de des. Ca să treci mai ușor peste stările proaste, e important să acorzi mai multă atenție detaliilor mici din viața ta. Anumite obiceiuri aparent banale îți pot schimba starea de spirit într-o clipă.

Citește etichetele nutriționale

Dr. Nicole Harkin, cardiolog preventiv și fondator al Whole Heart Cardiology reamintește să citești toate ingredientele din alimente înainte de a cumpăra. Deși este o idee bună să te concentrezi pe a mânca cât mai multe alimente neprocesate, integrale, alimentele ambalate sunt adesea inevitabile. A învăța să distingi care alimente ambalate sunt ultra-procesate, ceea poate provoca boli în organism este o schimbare uriașă. Când ajungi la alimente procesate, încearcă să alegi alimente care sunt făcute cu cereale integrale. Aai grijă să conțină nuci și semințe și să limitezi produsele puternic rafinate.

Obișnuiește-te să studiezi eticheta nutrițională. Lucrurile la care trebuie să fii atentă includ zahăr adăugat. Limita zilnică a unei femei este de 6 lingurițe sau 25 de grame pe zi. Evită sarea în exces și grăsimile saturate. Pe de altă parte, alimentele tale e important să fie bogate în fibre, omega-3, proteine, vitamine și minerale.

Reclamă

Petrece timp în natură

Dr. Harkin spune: „Mulți dintre noi sunt conștienți că petrecerea timpului în natură s-a dovedit că îmbunătățește starea de spirit. Ameliorează stresul și anxietatea și scade oboseala. Cu toate acestea, mai multe studii au găsit, de asemenea, o asociere pozitivă între timpul petrecut în natură și îmbunătățirea sistemului cardiovascular. Persoanele care au acces la spații verzi au niveluri mai scăzute de cortizol (hormonul stresului), tensiune arterială și ritm cardiac. Toate acestea se traduc probabil printr-un risc mai mic de boli de inimă”.

Dacă este posibil, încearcă să faci exerciții fizice afară. Fie că este vorba de o drumeție în familie, o plimbare sau jogging. Alte activități în aer liber, cum ar fi statul pe plajă, meditația în parc sau o plimbare în pădure pot oferi, de asemenea, beneficii.

Reclamă

Bea mai multă apă

Roxana Ehsani, MS, RD, CSSD, LDN, Dietetician Nutriționist și Purtătorul de cuvânt al Academiei de Nutriție și Dietetică subliniază: „Corpul nostru este compus din 60% apă. De aceea este important să bem multă apă în fiecare zi. Cu toate acestea, mulți oameni se luptă să bea cantitatea recomandată de apă în fiecare zi. Menținerea unei bune hidratari vă poate ajuta să vă mențineți concentrat, să vă îmbunătățiți performanța mentală și fizică și să reduceți oboseala”.

Dacă nu bei suficientă apă, ia în considerare să îți setezi o alarmă de apă pe telefon sau pe computerul de la serviciu în fiecare oră. Poate te ajută. De asemenea, poți plasa sticle de apă sau pahare în câmpul tău vizual. Pune o cană de apă la noptieră, astfel încât să bei 1-2 căni când te trezești, sau lăsă câteva sticle de apă în mașină. Nu-ți place gustul apei? Încearcă să adăugi citrice, cum ar fi felii de lămâie, lime, portocale sau grapefruit în sticla de apă.

Consumă mai multe alimente cu un conținut ridicat de apă, cum ar fi fructele și legumele. Unele fructe și legume conțin până la 92% apă.

Fă-ți patul

Martin afirmă: „Una dintre cele mai neglijate rutine este să faci patul. Sună ciudat, dar aranjarea lenjeriei de pat nu te ajută doar din punct de vedere estetic, ci sporește și productivitatea și pozitivitatea.”

Acest gest te poate face să te simți mai pregătită să faci față unei noi zile de lucru. Acest obicei face parte din lista cu 5 obiceiuri care dezvăluie multe despre igiena ta.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O femeie frumoasă care poartă o rochie neagră și levitează într-o pădure cu copaci cu flori roz
Horoscop
Zodii care nu iartă cu ușurință. Nativii care au o latură dușmănoasă
Există unele zodii care nu iartă cu ușurință. Acești nativi au o latură dușmănoasă pe care nu o lasă la vedere de la prima întâlnire. Sunt zodii răzbunătoare, care se pot preface că au...
2
JLo, fotografiată în timp ce deschide ușa unui studio de dans
Divertisment
Jennifer Lopez a fost fotografiată în timp ce se îndreaptă către un studio de dans. Vedeta a anulat mai multe spectacole fără nicio explicație
Jennifer Lopez a fost fotografiată în timp ce se îndreaptă către un studio de dans. Vedeta a anulat mai multe spectacole fără nicio explicație. Acum, ea părea destul de abătută, iar gesturile ei către...
3
Kristen Stewart, într-o ținută din sacou și fustă, pe covorul roșu
Divertisment
Kristen Stewart a fost văzută în lenjerie intimă și tocuri înalte pe stradă. Actrița a avut o apariție îndrăzneață în New York
Kristen Stewart a fost văzută în lenjerie intimă și tocuri înalte pe stradă. Actrița a avut o apariție îndrăzneață în New York. Ea și-a etalat silueta într-unul dintre cele mai sexy look-uri de până...
4
Kate Middleton, într-o ținută de culoare negră, cu o pălărie cu boruri mari
Divertisment
De câte ori și-a cerut Familia Regală Britanică scuze în mod public. Cel mai recent a făcut-o Kate Middleton
De câte ori și-a cerut Familia Regală Britanică scuze în mod public a fost dezvăluit. Se știe că membrii regali au anumite obiceiuri și tradiții pe care le respectă și cu greu li se...
5
Porții de plăcintă cu brânză și urzici pe o farfurie, alături de roșii proaspete, urzici și o sticlă cu ulei
Rețete
Plăcintă cu brânză și urzici. Rețeta vedetă a primăverii
Dacă îți plac urzicile și ți-ai propus să le incluzi în cât mai multe preparate culinare, încercă și rețeta de plăcintă cu brânză și urzici. Este una dintre rețetele vedetă ale primăverii. Poți prepara...
PARTENERI
×