Eatthis.com a vorbit cu experți care explică ce obiceiuri zilnice ar trebui să ai și de ce. Adoptarea unor schimbări pozitive a stilului de viață poate face o mare diferență. Nu numai că ajută din punct de vedere mental, ci și fizic, scrie eatthic.com.
Obiceiuri pe care e recomandat să le ai în fiecare zi
Pentru că pandemia a adus cu ea o mulțime de restricții, experții în sănătate spun că oamenii au început să dezvolte stări de anxietate și depresie destul de des. Ca să treci mai ușor peste stările proaste, e important să acorzi mai multă atenție detaliilor mici din viața ta. Anumite obiceiuri aparent banale îți pot schimba starea de spirit într-o clipă.
Citește etichetele nutriționale
Dr. Nicole Harkin, cardiolog preventiv și fondator al Whole Heart Cardiology reamintește să citești toate ingredientele din alimente înainte de a cumpăra. Deși este o idee bună să te concentrezi pe a mânca cât mai multe alimente neprocesate, integrale, alimentele ambalate sunt adesea inevitabile. A învăța să distingi care alimente ambalate sunt ultra-procesate, ceea poate provoca boli în organism este o schimbare uriașă. Când ajungi la alimente procesate, încearcă să alegi alimente care sunt făcute cu cereale integrale. Aai grijă să conțină nuci și semințe și să limitezi produsele puternic rafinate.
Obișnuiește-te să studiezi eticheta nutrițională. Lucrurile la care trebuie să fii atentă includ zahăr adăugat. Limita zilnică a unei femei este de 6 lingurițe sau 25 de grame pe zi. Evită sarea în exces și grăsimile saturate. Pe de altă parte, alimentele tale e important să fie bogate în fibre, omega-3, proteine, vitamine și minerale.
Petrece timp în natură
Dr. Harkin spune: „Mulți dintre noi sunt conștienți că petrecerea timpului în natură s-a dovedit că îmbunătățește starea de spirit. Ameliorează stresul și anxietatea și scade oboseala. Cu toate acestea, mai multe studii au găsit, de asemenea, o asociere pozitivă între timpul petrecut în natură și îmbunătățirea sistemului cardiovascular. Persoanele care au acces la spații verzi au niveluri mai scăzute de cortizol (hormonul stresului), tensiune arterială și ritm cardiac. Toate acestea se traduc probabil printr-un risc mai mic de boli de inimă”.
Dacă este posibil, încearcă să faci exerciții fizice afară. Fie că este vorba de o drumeție în familie, o plimbare sau jogging. Alte activități în aer liber, cum ar fi statul pe plajă, meditația în parc sau o plimbare în pădure pot oferi, de asemenea, beneficii.