Reclamă

Efectele secundare secrete ale castraveților. Ce spun cele mai noi studii despre consumul lor

Aceste legume au un efect mult mai mare asupra corpului tău decât crezi. Chiar dacă aceștia sunt un aliment mult iubit, puțini sunt cei care știu efectele secundare secrete ale castraveților.

Publicat: 20 mai 2022, 7:58

Pe măsură ce mănânci castraveți în salată sau îi adaugi în hummus, trebuie să știi că există numeroase beneficii pentru sănătate asociate cu consumul acestora. Sunt unele de care poate nici nu ți-ai dat seama. Cu toate acestea, există și alte reacții adverse la care trebuie să fii mai precaută, mai ales dacă ai probleme cu stomacul, scrie eatthis.com.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Efectele secundare secrete ale castraveților

Este vara, ceea ce înseamnă că e momentul perfect pentru a alege castraveții perfecți de pe rafturile magazinelor alimentare. Iată ce trebuie să știi despre efectele secundare secrete ale consumului de castraveți și ce spun cele mai noi studii.

Ajută la prevenirea diabetului

Când încerci să eviți diabetul, cel mai bine este să începi să îți ajustezi dieta. Să eviți carbohidrații puternic procesați, să omiți băuturile dulci și să limitezi carnea roșie, potrivit Harvard Health. Pe lângă acele alegeri dietetice, este, de asemenea important să începi să mânânci mai multe alimente cu un indice glicemic (IG) scăzut.

IG este un număr atribuit diferitelor alimente, variind de la zero la 100. Cu cât indicele glicemic al unui aliment este mai mare, cu atât glicemia unei persoane va crește mai mult. Castraveții au un indice glicemic de 15, ceea ce îi face un aliment cu un număr relativ scăzut IG.

Reclamă

Consumul de alimente cu un IG scăzut poate ajuta la reducerea insulinei. Aceasta, la rândul său, ajută la reducerea riscului de diabet de tip 2, potrivit Nutrition Journal.

Hidratează corpul

Te gândești să consumi o sticlă cu apă? Uită de asta. Tot ce ai nevoie pentru a fi mai hidratată este să consumi niște felii de castraveți și ești ca nouă. Ei bine, e recomandat să bei apă în continuare, dar asta nu înlătură castraveții de pe lista cu surse importante de hidratare.

Reclamă

Potrivit unui sondaj al populației franceze și britanice publicat de Nutrients, castraveții sunt mai mult de 95% apă. Acest lucru înseamnă că, pe lângă o gustare crocantă, te și hidratează.

„Aceștia pot contribui la aportul zilnic de lichide. Te pot menține hidratată pentru ca organismul să funcționeze optim”, spune Kristin Gillespie, dietetician înscris și clinician certificat pentru asistență nutrițională.

Ajută la slăbire

Există o mulțime de metode pe care oamenii care doresc să slăbească le parcurg atunci când vine vorba de ajustarea dietei lor. Un pas care ar trebui făcut este adăugarea castraveților în dieta zilnică. De ce? Pentru că sunt un aliment sănătos care ajută la promovarea pierderii în greutate.

Există doar 16 calorii într-o cană de castraveți, ceea ce înseamnă că mâncarea are o densitate energetică scăzută. Potrivit unui studiu Nutrients care se concentrează pe densitatea energetică a alimentelor, există o legătură între consumul de alimente cu densități energetice mai mici și pierderea în greutate.

În plus, datorită conținutului lor ridicat de apă, castraveții sunt extrem de sățioși. Sunt săraci în calorii, făcându-i o gustare excelentă pentru oricine dorește să slăbească.

Ajută la prevenirea constipației

Cu toată apa și fibrele din castraveți, este de mirare că ajută la prevenirea constipației? Într-un studiu publicat în Fitoterapia de la Universitatea Jadavapur, se spune că semințele de castravete, care sunt multe, ajută la prevenirea constipației. În plus, au un „efect de răcire” asupra organismului, potrivit studiului.

Colegiul de Medicină al Universității de Stat din Pennsylvania recomandă adăugarea de castraveți la o varietate de feluri de mâncare pentru a ajuta la ameliorarea constipației.

Ajută la prevenirea balonării

Cu conținutul lor ridicat de apă, castraveții sunt uimitori în a te menține hidratată. Sunt de asemenea grozavi pentru că ajută la eliminarea retenției de apă în exces. Asta înseamnă că vei evita balonarea după ce mânânci castraveți.

„Castraveții sunt bogați în nutrienți specifici care ajută la eliminarea retenției de apă. Te scapă de inflamație și în cele din urmă de balonare”, spune nutriționistul Lisa Richards, autoarea cărții The Candida Diet.

Richards spune că sunt buni și pentru o serie de alte probleme de stomac: „Conținutul lor de fibre promovează sănătatea intestinală”.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
fete care se îmbrățișează și zâmbesc pe un fundal alb
Horoscop
Zodii care știu să mențină prietenii de durată. De la cel mai fidel la cel mai absent nativ
Pentru cei mai mulți, relațiile care trec testul timpului sunt cele mai importante pentru fericire. Citește despre acele zodii care știu să mențină prietenii de durată și care este valoarea acestora. Există nativi care...
2
O femeie care poartă o rochie frumoasă și aleargă pentru a ilustra modul în care lasă trecutul în spate
Horoscop
Zodii care lasă trecutul în spate în săptămâna 11 martie – 17 martie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Astrologii au dezvăluit care sunt cele trei zodii care lasă trecutul în spate în săptămâna 11 martie – 17 martie 2024. Acești nativi sunt pregătiți să deschidă un nou capitol în viața lor. Astrele...
3
Brânzoaice trandafir, cu brânză de vaci și stafide
Rețete
Brânzoaice trandafir, cu brânză de vaci și stafide
Pentru momentele în care ai mai mult timp de petrecut în bucătărie și dorești să prepari plăcinte cu brânză, îți recomandăm rețeta de brânzoaice trandafir, cu brânză de vaci și stafide. Chiar dacă petreci...
4
fată frumoasă îmbrăcată cu o pelerină pe un cal într-o pădure
Horoscop
3 zodii care își propun să câștige orice luptă în perioada următoare. Vezi dacă te numeri printre ele
Mulți nativi își doresc să aibă noroc și să fie veghiați de astre, indiferent de situație. Cu toate acestea, 3 zodii care își propun să câștige orice luptă în perioada următoare chiar vor reuși....
5
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 11 martie – 17 martie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Astrologii au pregătit surprize inedite pentru toții nativii din zodiac. Fiecare zi a săptămânii va avea un punct intens pe care zodiile îl vor simți din plin. Horoscopul săptămânii 11 martie – 17 martie...
PARTENERI
×