Pe măsură ce mănânci castraveți în salată sau îi adaugi în hummus, trebuie să știi că există numeroase beneficii pentru sănătate asociate cu consumul acestora. Sunt unele de care poate nici nu ți-ai dat seama. Cu toate acestea, există și alte reacții adverse la care trebuie să fii mai precaută, mai ales dacă ai probleme cu stomacul, scrie eatthis.com.
Efectele secundare secrete ale castraveților
Este vara, ceea ce înseamnă că e momentul perfect pentru a alege castraveții perfecți de pe rafturile magazinelor alimentare. Iată ce trebuie să știi despre efectele secundare secrete ale consumului de castraveți și ce spun cele mai noi studii.
Ajută la prevenirea diabetului
Când încerci să eviți diabetul, cel mai bine este să începi să îți ajustezi dieta. Să eviți carbohidrații puternic procesați, să omiți băuturile dulci și să limitezi carnea roșie, potrivit Harvard Health. Pe lângă acele alegeri dietetice, este, de asemenea important să începi să mânânci mai multe alimente cu un indice glicemic (IG) scăzut.
IG este un număr atribuit diferitelor alimente, variind de la zero la 100. Cu cât indicele glicemic al unui aliment este mai mare, cu atât glicemia unei persoane va crește mai mult. Castraveții au un indice glicemic de 15, ceea ce îi face un aliment cu un număr relativ scăzut IG.
Consumul de alimente cu un IG scăzut poate ajuta la reducerea insulinei. Aceasta, la rândul său, ajută la reducerea riscului de diabet de tip 2, potrivit Nutrition Journal.
Hidratează corpul
Te gândești să consumi o sticlă cu apă? Uită de asta. Tot ce ai nevoie pentru a fi mai hidratată este să consumi niște felii de castraveți și ești ca nouă. Ei bine, e recomandat să bei apă în continuare, dar asta nu înlătură castraveții de pe lista cu surse importante de hidratare.