Reclamă

Trucuri pentru a consuma mai multe fructe și legume. Cum poți să-ți diversifici dieta

În ciuda studiilor care sunt în continuă schimbare, cei mai mulți experți sunt de acord că o dietă bogată în fructe și legume este cea mai bună alegere pentru sănătatea unei persoane. Proaspete sau congelate, fructele și legumele pot reduce riscul apariției de boli de inimă, diabet și cancer. Mai mult, se spune că acestea ajută la combaterea semnelor îmbătrânirii. Te invităm să descoperi câteva trucuri utile pentru a consuma mai multe fructe și legume.

Beatrice Ioana
Beatrice Ioana
Publicat: 17 mai 2022, 7:53 / Actualizat: 17 mai 2022, 9:25

Studiile au demonstrat de-a lungul timpului că persoanele care consumă fructe și legume zilnic se bucură de un sistem imunitar mult mai puternic. Astfel de studii subliniază valoarea alimentelor pe bază de plante în dietele noastre. Cei mai mulți din compușii benefici ai plantelor sunt legați de pigmenții acestora de culoare, prin urmare alege să ai în farfuria ta o gamă cât mai variată de culori când vine vorba de legume și fructe.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Trucuri pentru a consuma mai multe fructe și legume

Nu este nimic mai gustos decât o felie de pepene roșu într-o zi fierbinte de vară. Fructele și legumele sunt bogate în nutrienți și pline de savoare, iar încorporarea lor în dieta ta este o parte esențială a adăugării de nutrienți în corpul tău. Uneori poate părea dificil să încerci să obții aportul alimentar corect când vine vorba de fructe și legume, mai ales dacă acestea nu sunt incluse în mod natural în dieta ta zilnică. Însă, există întotdeauna o modalitate de a adăuga fructe și legume într-o masă delicioasă.

Începe cu micul dejun

Printre primele trucuri pentru a consuma mai multe fructe și legume se numără includerea acestora în prima masă a zilei. Dacă îți dorești să ai un consum mai mare de fructe și legume atunci trebuie să începi acest lucru încă din prima parte a zilei.

Fructele uscate sau cele proaspete sunt ideale pentru a le adăuga alături de terciul tău de ovăz favorit. Dacă îți dorești ceva și mai consistent, atunci poți pregăti o omletă alături de legumele tale preferate. Poți adăuga ciupercuțe la grătar, câteva roșii sau orice îți face plăcere.

Reclamă

Include fructele și legumele în gustările zilnice

Gustările sunt extrem de importante pentru o dietă sănătoasă și echilibrată. Acestea te ajută să-ți controlezi apetitul și să nu mănânci în excese la mesele principale ale zilei. În loc să iei o gustare rapidă de tip fast-food poți să o înlocuiești cu un mix de fructe și legume.

Fie că alegi un smoothie sănătos cu fructele preferate sau câteva legume proaspete, important este să-ți asiguri aportul necesar de nutrienți. Dacă optezi pentru varianta sucurilor naturale și sănătoase, te invităm să descoperi beneficiile sucului de spanac și castravete pentru organism!

Reclamă

Alege un prânz sănătos

Oamenii caută trucuri pentru a consuma mai multe fructe și legume, însă uită că acestea pot fi incluse foarte ușor în dieta noastră zilnică. Planificarea din timp a prânzului te va ajuta să economisești bani și să te bucuri de mese sănătoase.

În felul acesta vei avea varietate în meniul zilnic și îți vei asigura necesarul zilnic de nutrienți. Salatele sunt o opțiune ideală pentru masa de prânz. Acestea pot conține o multitudine de legume sănătoase. O altă alternativă sunt supele cremă sau ciorbele de legume. Important este să-ți acorzi timp pentru a pregăti cu atenție ceea ce urmează să consumi.

Pregătește un curcubeu pe farfuria ta

Cu siguranță și tu ai auzit de expresia ”gustă curcubeul”. Nutriționiștii recomandă să ai în farfurie cât mai multe fructe sau legume de culori diferite. În felul acesta îți vei asigura necesarul de vitamine și nutrienți. Pentru a menține o dietă echilibrată trebuie să ai pe farfurie o varietate de legume. Fructele de culoare roșie ajută la sănătatea și aspectul tenului și pot preveni apariția cancerului, scrie publicația BBC Good Food.com.

Printre fructele și legumele roșii se numără pepenele, grapefruit și roșiile. Fructele și legumele portocalii sunt bogate în beta-caroten care ajută în suplinirea vitaminei A. Te poți bucura de morcovi, mango, papaya, piersici, cartofi dulci și multe altele.

Fructele galbene se spune că ajută la îmbunătățirea vederii, în timp ce fructele verzi sunt bogate în antioxidanți. Data viitoare când alegi ce să pui în farfurie ține minte și de importanța acestor culori pentru a-ți asigura necesarul de vitamine.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
2
O femeie care își aplică ulei pe păr
Frumusețe
Cele mai bune uleiuri naturale pentru creșterea părului, recomandate de experții în frumusețe
Podoaba capilară este unul din atuurile frumuseții feminine. Deși nu există o rețetă magică, cercetările arată că cele mai bune uleiuri naturale pentru creșterea părului pot accelera procesul. În plus, extractele puternice din plante ajută...
3
Un bărbat care stă pe o canapea, cu telecomanda în mână, care cască
Horoscop
Zodii care pot fi parteneri leneși. Cum să abordezi situația în relația de cuplu
Te-ai săturat să-ți cicăliști constant partenerul să-și facă sarcinile din casă? Te trezești că faci toate sarcinile grele din relație? Dacă da, nu ești singura. Astrologii lămuresc și această situație. Există zodii care pot...
4
O femeie care privește cu zâmbetul pe buze la o vitamină
Sănătate
Deficitul de vitamine care te-ar putea face să pari mai în vârstă. La ce recomandă specialiștii să fii atentă
Te-ai simțit mai fragilă, irascibilă și fără energie în ultima perioadă? Ar fi bine să verifici dacă ai deficit de vitamine. Acesta poate provoca o serie de simptome, cum ar fi oboseală și iritabilitate....
5
O femeie îmbrăcată în rochie albă, cu aripi de înger
Horoscop
Zodii care regretă că s-au deschis prietenilor. Nativii care se pot confrunta cu momente tensionate
Cât de multă încredere poți avea în oamenii pe care îi consideri apropiați de sufletul tău? Ai mai jos lista cu zodii care regretă că s-au deschis prietenilor și care au șanse mari să...
PARTENERI
×