Reclamă

Obiceiuri care te ajută la reglarea glicemiei. Cum să începi ziua într-un mod sănătos

Nu doar ceea ce mănânci te poate ajuta la scăderea zahărului din sânge. Există multe obiceiuri care te ajută la reglarea glicemiei. Obiceiurile și comportamentele tale alimentare contribuie în mare măsură la stabilirea unui stil de viață sănătos.

Publicat: 28 martie 2022, 7:04

Este esențial să te concentrezi și să construiești câteva obiceiuri sănătoase care să pornească de la micul dejun dacă îți dorești să-ți reglezi glicemia cu succes pe parcursul zilei. Iată câteva sfaturi utile și câteva modalități care nu necesită foarte mult efort pentru a scădea nivelul zahărului din sânge.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Obiceiuri care te ajută la reglarea glicemiei

Glicemia se stabilește în funcție de concentrația de glucoză prezentă în sânge. Glucoza este rezultatul unui proces al metabolismului efectuat de organism prin digerarea alimentelor care conțin în cea mai mare parte carbohidrați. Nivelul glicemiei poate la rândul său să oscileze. În acest sens poate apărea hiperglicemia și hipoglicemia. Hiperglicemia reprezintă creșterea glicemiei peste valorile normale și poate duce în timp la apariția mai multor boli printre care, diabetul. Iată cum poți regla nivelul zahărului din sânge cu câteva obiceiuri sănătoase și ușoare.

Nu uita să iei micul dejun

Poate fi tentant de multe ori să renunți la micul dejun în speranța că îți vei îmbunătăți glicemia. Cu toate acestea, atunci când sari peste micul dejun ajungi într-un punct în care nivelul zahărului tău din sânge se dereglează pe parcursul zilei.

Fără alimente de digerat și absorbit, organismul tău își creează propriile surse de combustibil Ficatul crește glicemia printr-un proces de eliberare a glicogenului stocat. Oricât de contraintuitiv sună, s-ar putea să descoperi că zahărul din sânge este mai mare atunci când renunți la prima masă a zilei.

Reclamă

Găsește un echilibru în dieta ta

Pe lista ta de obiceiuri care te ajută la reglarea glicemiei trebuie să se afle echilibrul alimentar. De-a lungul timpului s-a dovedit că începerea zilei cu un mic dejun bogat în proteine și fibre îmbunătățește glicemia și reglează apetitul pentru restul zilei.

Proteinele și fibrele încetinesc digestia și ulterior au un impact asupra glicemiei. Pentru un mic dejun bogat în proteine poți alege ouă, iaurt grecesc, brânză de vaci sau smoothie-uri delicioase. Alături de proteine pot exista și alimente bogate în fibre precum fulgii de ovăz, fructele de pădure sau pâinea prăjită cu cereale integrale.

Reclamă

Bea suficientă apă

Deși multe persoane nu-și dau seama, deshidratarea și glicemia crescută sunt strânse legate. Pentru a ține sub control glicemia poți începe prin a te hidrata cu un pahar de apă dimineața. Hidratarea este importantă pentru a regla nivelul zahărului din sânge încă din prima parte a zilei. Atunci când apare deshidratarea glicemia tine să crească pe măsură ce orele trec, scrie publicația Eat This, Not That.

Ai grijă la ceașca de cafea

Pe lista ta de obiceiuri care te ajută la reglarea glicemiei trebuie să se afle atenția sporită la aportul de cofeină. Mai multe studii au demonstrat faptul că nivelul crescut al glicemiei se află în strânsă legătură cu cofeina. Chiar dacă alegi să bei ceașca de cafea fără îndulcitori, cofeina în sine poate stimula un răspuns la glucoza din sânge. Cofeina declanșează anumiți hormoni pentru a ne trezi raid care duc ulterior la eliberarea de zahăr din sânge pentru energie.

O masă echilibrată alături de o ceașcă mică de cafea poate fi o opțiune ideală pentru a începe dimineața, cu toate acestea, cafeaua ar putea fi înlocuită uneori cu un ceai sănătos.

Evită consumul de sucuri

Multe persoane obișnuiesc să consume un pahar de suc alături de micul dejun. Laptle îndulcit, cafeaoa și alte găuturic are conțin zahăr rafinat îți vor face un deserviciu când vine vorba de reglarea glicemiei. Încearcă să începi ziua fără zahărul adăugat din sucuri. Cel mai bine este să te axezi pe consumul sucurilor naturale. Cele mai bune sunt sucurile care au un conținut scăzut de zahăr. Un exemplu în acest sens ar fi sucul de spanac și castravete, ideal și pentru întărirea sistemului imunitar.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
2
O femeie care își aplică ulei pe păr
Frumusețe
Cele mai bune uleiuri naturale pentru creșterea părului, recomandate de experții în frumusețe
Podoaba capilară este unul din atuurile frumuseții feminine. Deși nu există o rețetă magică, cercetările arată că cele mai bune uleiuri naturale pentru creșterea părului pot accelera procesul. În plus, extractele puternice din plante ajută...
3
Un bărbat care stă pe o canapea, cu telecomanda în mână, care cască
Horoscop
Zodii care pot fi parteneri leneși. Cum să abordezi situația în relația de cuplu
Te-ai săturat să-ți cicăliști constant partenerul să-și facă sarcinile din casă? Te trezești că faci toate sarcinile grele din relație? Dacă da, nu ești singura. Astrologii lămuresc și această situație. Există zodii care pot...
4
O femeie care privește cu zâmbetul pe buze la o vitamină
Sănătate
Deficitul de vitamine care te-ar putea face să pari mai în vârstă. La ce recomandă specialiștii să fii atentă
Te-ai simțit mai fragilă, irascibilă și fără energie în ultima perioadă? Ar fi bine să verifici dacă ai deficit de vitamine. Acesta poate provoca o serie de simptome, cum ar fi oboseală și iritabilitate....
5
O femeie îmbrăcată în rochie albă, cu aripi de înger
Horoscop
Zodii care regretă că s-au deschis prietenilor. Nativii care se pot confrunta cu momente tensionate
Cât de multă încredere poți avea în oamenii pe care îi consideri apropiați de sufletul tău? Ai mai jos lista cu zodii care regretă că s-au deschis prietenilor și care au șanse mari să...
PARTENERI
×