Există două tipuri de colesterol, low density lipoprotein LDL sau ”colesterolul rău” și high-density lipoprotein HDL-C sau ”colesterolul bun”. Colesterolul devine periculos în cazul în care acesta are un nivel crescut în sânge. De cele mai multe ori ”colesterolul rău” este corelat cu creșterea lipoproteinelor LDL. Descoperă în cele ce urmează cum poate fi ținut sub control nivelul colesterolului cu ajutorul unor metode simple.
Metode sănătoase pentru scăderea colesterolului după vârsta de 50 de ani
Excesul de colesterol în organism poate fi provocat de o mulțime de obiceiuri nesănătoase care în timp îți îngreunează viața. Sedentarismul, alimentația bogată în grăsimi, vârsta sunt printre principalii factori care duc la creșterea ”colesterolului rău” din sânge. Medicii specialiști îi sfătuiesc pe oameni să-și verifice periodic nivelul de LDL-C din sânge.
Astfel. în timp, prin menținerea sub control al nivelului colesterolului din sânge se pot evita probleme grave de sănătate. Un nivel crescut de colesterol în sânge poate duce în cazuri nefericite la infarct miocardic sau accident vascular cerebral. Discuțiile cu medicul specialist te pot ajuta să înțelegi mai bine cum poți menține nivelul colesterolului din sânge în echilibru. Iată și patru recomandări utile pe care oricine le poate adopta pentru un stil de viață mai sănătos după vârsta de 50 de ani.
Consumă mai multe fibre solubile
Consumul de fibre solubile se numără printre cele patru metode sănătoase pentru scăderea colesterolului. Specialiștii recomandă consumul unor astfel de alimente datorită beneficiilor lor. Fibrele au un rol esențial în menținerea sănătății și oferă rapid senzația de sațietate după ce sunt consumate. În plus, nivelul de energie crește rapid și se menține după consumarea unui aliment bogat în fibre.
Fibrele se împart în două categorii generale, solubile și insolubile. Cele solubile sunt esențiale în menținerea unui echilibru când vine vorba de colesterol. Fibrele solubile ajută la reglarea nivelului de colesterol. Acestea ajută inclusiv la procesul de digestie al alimentelor. Conform publicației Healthline.com, mai multe studii au demonstrat faptul că fibrele solubile conțin câteva bacterii benefice ce ajută la reducerea colesterolului. Alimentele potrivite care conțin fibre solubile sunt fulgii de ovăz, fasolea, mazărea, varza de bruxel, perele și multe altele.
Adaugă în dieta ta mai multe fructe și legume
O greșeală comună pe care multe persoane o fac după vârsta de 50 de ani este excluderea fructelor și a legumelor din dietă. Dacă îți dorești să scazi nivelul colesterolului tău din sânge, atunci ai putea reconsidera aceste alimente sănătoase. Specialista D’Angelo a oferit mai multe informații despre necesitatea lor în alimentația zilnică. Acesta a pus cel mai mult accent asupra consumului de mere.