Mâncarea este un element important în viața noastră și este necesară pentru a supraviețui. Dar pentru oamenii care se confruntă cu tulburări de alimentație, mâncarea este mai mult decât atât. Cu obiceiuri de alimentație care nu fac bine sănătății, mâncarea ajunge să-ți dicteze acțiunile zilnice. Ea devine brusc mai importantă decât orice și te poate afecta pe toate planurile.
Obiceiuri alimentare care nu fac bine sănătății
Așa cum trebuie să se întâmple de obicei în rezolvarea unei probleme, primul pas este să recunoști și să identifici semnele. Iată o listă cu obiceiuri alimentare care nu fac bine sănătății și care pot indica că ai o problemă în raport cu mâncarea, scrie cnet.com.
Faci exerciții doar ca să scapi de numărul de calorii
Acest gând nu face decât să iște un război între minte și corp. Dacă ajungi la concluzia că exercițiile fizice trebuie măsurate în numărul de calorii consumate, acest lucru înseamnă că te pedepsești singură. Antrenamentele din sala de sport trebuie să fie cele care îți dau starea de bine, pur și simplu. Atunci când faci exerciții doar ca să scapi de numărul de calorii acumulate după o masă, sunt șanse să ai parte de rezultate total opuse. De ce? Din cauza stresului care va acționa ca un trigger în corpul tău.
Interzicerea anumitor alimente
Acest lucru nu indică întotdeauna o relație nesănătoasă cu alimentele. Cu siguranță se poate și fără reguli. Mai ales dacă nu te poți opri din a te gândi la mâncarea respectivă.
Acest lucru trimite creierului tău mesajul că mâncarea este interzisă pentru că nu poți avea încredere în acele alimente, spune Brooke Glazer, consultant în nutriție pentru RSP Nutrition. Pe de altă parte, acest mesaj este lipsit de putere. Deseori îi motivează pe oameni să găsească reguli alimentare externe, cel mai adesea pe cele dintr-o dietă. E mult mai simplu să-ți asculți înțelepciunea internă a corpului, care știe ce și cât să mănânce.
Soluția este, de fapt, să păstrezi alimentele „interzise” în interiorul casei tale. Glazer sugerează să lucrezi la asta într-un ritm lent. În loc să aprovizionezi dulapul cu mai multe alimente simultan, începe cu unul sau două alimente noi.